Žárlím na syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6926
30.6.11 19:27
vulpes píše:
alifie píše:
Davdan píše:
Anonymní píše: , a mluvit o pudu sebezáchovy u 4letého dítěte je nesmysl.
Paradoxem je víte co? Že dětem, které můžou ven od mala samy, se nic nestane, naopak těm o které se bojíme, ano.
Tak to je naprostý nesmysl. Manžel byl od útlého věku samostatná jednotka. Ve čtyřech letech spadl do řeky a málem se utopil. Jeho kamarádi se vyděsili a utekli, naštěstí tam byl nějaký starší kluk, který to viděl a hupl pro něj.
Kvůli jednomu tvému příkladu je to „naprostý nesmysl“..? :wink: Ty jsi skoro bůh…!

:lol: Taky koukám, jak se soudí podle jednoho příkladu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
1.7.11 14:13

Nejde jen o jeden příklad. Ty nezvěstné malé děti, co o nich mluví občas v televizi se většinou pohybují někde bez dozoru.

vulpes píše:Kvůli jednomu tvému příkladu je to „naprostý nesmysl“..? :wink: Ty jsi skoro bůh…!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
3.7.11 13:42
Davdan píše:
Anonymní píše: , a mluvit o pudu sebezáchovy u 4letého dítěte je nesmysl.
Čtyřleťáka sama nikam nepustím, o tom žádná, ale proč by čtyřleťák neměl mít pud sebezáchovy…? Má ho každé dítě už od malička, jen záleží na tom, jak ho necháme rozvinout…
Ono je rozdíl město - město. V naší prdýlce by mohlo jít samo i šestileté (s nadsázkou řečeno).
Paradoxem je víte co? Že dětem, které můžou ven od mala samy, se nic nestane, naopak těm o které se bojíme, ano.

Máš pro svoje tvrzení nějaké důkazy? Průzkumy, statistiky? Asi ne, viď, spíš sis to tak nějak vycucala z prstu. Stačí se totiž podívat do černé kroniky v novinách a je vidět, že většina vážných a smrtelných úrazů se stane dětem ze sociálně nepřizpůsobivých rodin, které svoje děti nechávají bezprizorně flákat po okolí s partou kamarádů. Ale samozřejmě chápu, že matka, která se svým dětem nechce věnovat, si potřebuje zdůvodnit, proč je raději vystrčí před dům už v raném věku, aby „nevotravovaly“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ddddddd
4.8.11 03:11

děti

si s nim hraj tak ajko si on hraje a všekerý akce mu udělej zajimavy aby ho to bavilo :)

My už máme 5 syna 4 roky a nejstaršího 15 let a ti nejmladší si hrají spolu a moooc rádi trávičas s námi.

PS.: Manžel si dicky hrál s nimi :) bohužel o nás ženskejch je to složitější čili u tohot příůadu jde vidět jak si otec rozumí se synem a matka s dcerou :)

Nechtěj aby trávil celý čas s tebou bude zženštilí a na manuální práci uplně blbí :D

• Citovat
  • Upravit
ddddddd
4.8.11 03:17

proste,proste,proste máš to tezky, ale já sám sem byl a sem dicky kamarádem pro svy syny,takže dkyž si šli hrát s kamarády,tak mě i oni prosili at si jdu (utahany z práce) hrát s nimi :D dnes už máme pate ditě kterýmu sou 4 roky a máme je doma furt páč ty nejmladší si hrají spolu a kamarády si berou k nám :)

• Citovat
  • Upravit
ddddddd
4.8.11 03:43

muzu ti říct že sou mnohem horší lidi pročti si tu stránku pozorně a pak se nad sebou zamysli :D

http://www.feministky.com/…n-masturbuje

a vubec některé články z této stránky sou dost zajímavé a nechutné :D

• Citovat
  • Upravit
20296
4.8.11 06:43
vulpes píše:
Nejhorší úrazy se stávají odrostlejším dětem, které v dětství nikam samy nesměly a pořád je někdo hlídal, kontrolovat a chránil. Nemají pak ty správné návyky pudu sebezáchovy, odpovědnost sám za sabe… Jsou pak jak utržené ze řetězu, když se konečně zbaví rodičů a částečně i bezradné a nesamostatné (vše míněno v kontextu té odpovědnosti za své zdarví a pudu sebezáchovy).Dám přednost malým a bezvýznamným úrazům v dětství, kterými se dítě naučí, než polomrtvému teenagerovi, který jen jel podruhé v životě sám na kole a zapomněl, že mu mamka za zády nehlídá auta… :-(

To je blbost, teda aspoň ten první odstavec určitě. My tady na sídlišti všichni měli volnost od mala a stejně co se úrazů týče - tak to schytali všichni ať už hlídaní nebo nehlídaní. A nemám na mysli, žádný odřeniny.

O následném braní drog (kde by měl pud sebezáchovy taky asi fungovat) ani nemluvím, spadla do toho většina a opravdu neskončili u hulení trávy.

Tady se projevila ta zodpovědnost sama za sebe asi nejvíc :roll:

Pro mě teď z vlastní zkušenosti tedy není důležitá volnost ale pořádné zabavení dítěte, aby se tady po ulici neflákal jako tenkrát my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
4.8.11 07:12

Ahoj, já bych to takhle neřešila. Spíš bych mu tu volnost dopřála a tím se učí hlavně i samostatnosti. Vždy´t půjde do školy za chvíli. Být tebou kompenzovala bych si to nějakým koníčkem. Je to kluk a ten nebude sedět doma na zadku a hrát si s mámou- teda jak který.
Výlety, bych si taky s nikým neplánovala a užívám si své rodiny, ale prostě se mi zdá, že se nedokážeš smířit, že je větší a tu díru po něm, něčím zaplnit.
K úrazům, každý domů přišel někdy s odřeninou nebo tak. Pokud se neodře nebude vědět, že si má na sebe dávat pozor. Když si bude hrát s jinými dětmi naučí se spoustu jiného, co od tebe ne. Naučí se sám zodpovědnosti a to co může a co ne. Když by byl s tebou, tak ty mu řekneš, že třeba tohle se nedělá či tak, ale on si potřebuje vyzkoušet svojí vlastní cestu. Když malému dítěti řekneš, že něco pálí, tak to nechápe dokud si sám nešáhne a pak ví, že to pálí.
Zkus si čas vyplnit koníčkem a synka bych nechala lítat na zahradě s kamarády a byla bych ráda, že je má a není to bublina, co sedí doma. Pokud je to zahrada, tak předpokládám, že je oplocená a že opravdu je nemá kdo ukrást a max. příjdou s odřeným kolenem. :palec:

• Citovat
  • Upravit
janule89
27.9.11 10:25

my jsme měli, nebo teda pořád máme, naprosto hrozně žárlivou matku, jsme tři sourozenci, nedalo se v tom dýchat.. prostě to vypadalo tak, že: tahle kamarádka se mi nelíbí, tamhle chodit se mi nelíbí, ze školy rovnou domů, povinně na večeři v tolik a tolik (i na střední škole)… žádný kamarádi a kamarádky se jí nelíbili, na jednom viděla to, na druhém ono, na našich partnerech taky vidí tisíc much.. pořád nás chtěla mít jen pro sebe, taky se kolikrát oháněla tím, že bychom mohly být nejlepší kamarádky (já jsem jediná dcera, takže tohle jsem schytala víc než mí bratři)… žárlivost je prostě hnusná věc, člověk nemyslí na své dítě, ale na sebe. Pokud takový člověk je a nechce být, musí na sobě intenzivně pracovat, bránit se tomu, bojovat s tím, prát se, „potit krev“, a není to nic jednoduchého. Ovšem stojí to za to. První krok je určitě ten, že si to dotyčná uvědomí.
Mojí matce jsem utekla při první příležitosti 100 km daleko a ještě několik let mě otravovala svýma slzama, co jsem jí to jen provedla (bylo mi 20). Můj starší bratr se nechal, dnes mu bude skoro 30 a máma mu maže svačinu do práce a o víkendech s ním jezdí na výlety a když chce někam večer jít- třeba do hospody, tak má kecy, že se jí to nelíbí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML