Zármutek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9859
24.9.10 21:42

Hele a vážně to s tím lítáním okolo úklidu a příjezdu rodiny nepřeháněj. Já bych zapojila manžu. Je to přece vaše společná domácnost, on sice chodí do práce, ale ty máš plný úvazek doma s miminkem 24hodin denně, tak ať ti s úklidem pomůže (já jsem taková drška, že bych ho uklidit nechala úplně :mrgreen: ). A souhlasím s holkama…vraž jim kočárek, ať se s mimískem jdou na dvě hoďky projít, hoď si doma nohy na stůl a odpočívej. Jde o tebe. Nejsi žádný robot (i ten by se za chvíli přehřál a ukázal error, kdyby měl lítat kolem miminka, manžela i příbuzných bez odpočinku)!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
24.9.10 21:43
verenika píše:
Jěště mě napadlo co jsme praktikovali my.Když měl manžel volno-víkend.Tak spal v obýváku aby nabral síly a já měla malýho celou noc.Ráno nakrmit a šup s ním tatínkovi aby se staral a já se vesele dospala jěště 1-2h.Aspoň vidíš,co takových dětí je.Mnohdy se stalo,že se manžel vrátil z práce a já i Adámek společně plačící v pevném obětí.Už jsem prostě nevěděla co by.A pak k někomu přijdeš a jejich miminko leží v postýlce v klidu a něco si tam brouká 8-o To jsem nikdy nezažila :lol: :lol:

Malého dávám manželovi o víkendu po ránu ještě teď :mrgreen: a moc se na to těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
24.9.10 21:44
Kamča.dalmatinka píše:
Verčo já myslela na pár hodin 2× v týdnu,né na dva dny :lol:,napsala jsem to nejasně .To bych nedala ani Matese :lol:Příspěvek upraven 24.09.10 v 21:38

Toho bys na 2 dny nedala ani dneska viď? :lol: :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
24.9.10 21:45
verenika píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Verčo já myslela na pár hodin 2× v týdnu,né na dva dny :lol:,napsala jsem to nejasně .To bych nedala ani Matese :lol:Příspěvek upraven 24.09.10 v 21:38
Toho bys na 2 dny nedala ani dneska viď? :lol: :lol: :wink:

Já ani na pár hodin.Školku zvládám jen proto že celé dopolko prospim :lol: a mezitim ten muj alespon jedenkrát do školky volá :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
24.9.10 21:48

Myslím, že lehčí či horší formu toho co pociťuješ začila nejspíš každá z nás. Neboj, to časem přejde :-) Můj přítel byl také neustále v práci a do toho jsem se starala o pubertálního bratra.
Chce to fakt oddych. Vyjít si sama, zajít si zanakupovat, najít si kamarádku s dítkem a podrbat si o slastech a strastech …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.10 21:48

Mám podobný problém.Jen nevím jak ho vyřešit,protože mám starší dítě a manžela neustále na služebkách :cry:. Babičky nejsou,ostatní příbuzenstvo nefunguje :-( no prostě nemám chvilku oddechu.Ve chvilkách volna gruntuju aby tady bylo čisto a pěkně,vařím,peru,žehlím.Už jsem taky z toho všeho unavená,pořád brečím i kvůli blbostem.Děti miluju,nikdy bych jim neublížila,ale cítím že už je toho na mě moc :-( a taky nevím co dělat.Psycholog poradí jenom odpočinek,ale to je u mě nereálná možnost,protože děti potřebují jíst,chodit čisté a v bytě musí být uklizeno.

• Citovat
  • Upravit
9859
24.9.10 21:53
Anonymní píše:
Mám podobný problém.Jen nevím jak ho vyřešit,protože mám starší dítě a manžela neustále na služebkách :cry:. Babičky nejsou,ostatní příbuzenstvo nefunguje :-( no prostě nemám chvilku oddechu.Ve chvilkách volna gruntuju aby tady bylo čisto a pěkně,vařím,peru,žehlím.Už jsem taky z toho všeho unavená,pořád brečím i kvůli blbostem.Děti miluju,nikdy bych jim neublížila,ale cítím že už je toho na mě moc :-( a taky nevím co dělat.Psycholog poradí jenom odpočinek,ale to je u mě nereálná možnost,protože děti potřebují jíst,chodit čisté a v bytě musí být uklizeno.

Změň psychologa!!! V této oblasti sic zkušenosti nemám, ale co se týče jiných psychických potíží ano, a je pravda, že co psycholog to jiný přístup. Taky jsem měnila…nepomáhal mi. Změnila a najednou to šlo. Naordinovat jen odpočinek, to je přístup na :poblion: …to mě teda nadzvedlo!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
24.9.10 21:54

pro poslední anonymní - Občas vypadnu ráno s robátky ven a nechám tu ten bordel. On se sice sám neuklidí, ale - narozdíl od varianty kdy jsme doma - ani průběžně nebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
24.9.10 21:57

Ahoj Anonymní.
Měla jsem podobné problémy s malým, i když ne tak intenzivní. Řval ve dne i v noci a nebyl k utišení.
Pomáhalo na to:
Sab Simplex před jídlem. Dvě hodiny po krmení byl v pohodě. Ale s úderem druhé hodiny po začátku krmení to začlo nanovo (krmila jsem pravidelně po třech hodinách). A na tohle zabíraly masáže bříška a přikládání teplých obkladů (plína namočená do hodně teplé vody). S věkem se to malinko zlepšovalo, ale přetrvávalo to až do 4,5 měsíce. Pak, protože měl malej hlad, jsem začala přidávat příkrmy - mrkvičku, brambory atd. Na najednou jako když utne, konec všem problémům. I když se při kojení doporučuje nepřikrmovat až do konce 6. měsíce, tato moje náhodná zkušenost svědčí o tom, že to nemusí být paušálně dobrá rada. Malému příkrmy chutnají a je z něj úplně spokojené miminko.
Dál zkus, pokud je to možné, jít někam mezi lidi. Ten náš řval pravidelně doma, ale jakmile přišla návštěva nebo jsme byli někde na návštěvě, tak byl většinou jak milius. Pěkně nás taky štvalo furt slyšet „vy máte úžasné miminko, ono vůbec nepláče“ a přitom doma řvával furt jak tur.
Taky pomohlo položit ho vedle sebe na postel a tvářit se že usínám. Někdy mu spadly oči a usnul taky. Nebo jsme usnuli oba ;-)
A když už mi to řvaní lezlo na mozek, malej nereagoval na chování a na nic a prostě furt řval, tak jsem ho prostě nechala chvíli řvát. Lepší než se dostat do blázince nebo být na něj podrážděná a hnusná, stejně jsem nic neovlivnila. A dokonce se mi v noci stalo, že když řval, tak jsem ho dala k sobě do postele a vyčerpáním jsem prostě usnula řev-neřev. No a asi usnul taky, protože jsme se probudili až za několik hodin na krmení.
Tolik moje zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.10 21:57

madličko to sice jo,ale když se máš na ten bordel dívat celý týden?
U psychologa jsem nebyla,to byla jen má dedukce co by mi poradil.Já jsem skoro v pohodě,jen ten pláč a strašná únava.A taky mě kolikrát napadají myšlenky jaké by to bylo,kdybych žila sama,ještě neměla děti,apodobně.

• Citovat
  • Upravit
17310
24.9.10 21:59
madlicka píše:
pro poslední anonymní - Občas vypadnu ráno s robátky ven a nechám tu ten bordel. On se sice sám neuklidí, ale - narozdíl od varianty kdy jsme doma - ani průběžně nebují.
:palec: :palec:

Správně,kort když nikdo nepřijde a manžel není doma.Tak bych to nehrotila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
24.9.10 22:02
Anonymní píše:
madličko to sice jo,ale když se máš na ten bordel dívat celý týden?
U psychologa jsem nebyla,to byla jen má dedukce co by mi poradil.Já jsem skoro v pohodě,jen ten pláč a strašná únava.A taky mě kolikrát napadají myšlenky jaké by to bylo,kdybych žila sama,ještě neměla děti,apodobně.

To mě napadne občas jěště teď,když všichni prudí,ale neměnila bych :srdce:

Na ty prdíky můžeš kromě Sab simlexu(tam myslím,že je nějaká hranice věku kdy se může-už nevím,možná kecám) jsou i kapičky Baby Calm.ty nám zabraly,dávala jsem do každý flašky s mlíkem a bylo to o moooc lepší.Když kojíš tak se dávají kapátkem do pusinky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
24.9.10 22:06
Anonymní píše:

Ze začátku jsem tohle také řešila. Byla jsem sedřená, večer padala do postele, ale tím to nekončilo. Malá se budila v noci. Brzo ráno vstávat a vyhnat bráchu do školy, přes den se spát nedalo (úklid, péče o dítě, péče o puberťáka-škola) až jsem to dohnala tak daleko, že jsem se sesypala k zemi. Nechávám se řídit radami typu - spokojená matka, spokojené dítě. Raději nechám nádobí na druhý den, nebo prostě nevytřu jeden den, než abych byla vystreslá, utahaná a za nějakou dobu strhaná, ošklivá a antisexy a chlap mi zdrhne. Prostě vyleštěná domácnost není to nejdůležitější :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
24.9.10 22:11

Neni to tvoje chyba, nektere deti jsou proste urvanejsi, nektere vic trapi prdiky… Ano psycholog by asi doporucil odpocivat, ale to je opravdu nejlepsi rada… Bordel neutece, kdyz bude manzel jist chvili hotovky taky neumre…Navstevy muzou chodit jen s vlastnim jidlem a v dobrych botach(na dlouhe prochazky s kocarkem) a pokud chteji pomoci jeste si po sobe umyjou nadobi a uklidi…
Ja mela prvni dite teroristu, ktery prvni tri mesice prorval komletne cele noci a pres den spal v kratkych intervalech, kdy ja nestacila ani usnout a vycerpanim usinala i na zachode…pak sice krasne spala v noci, ale zas skoro vubec pres den… horor, dodnes bych rekla, ze je narocnejsi nez moje druha dcera, ktera je asi uplne prumerne dite ale diky me prvni zkusenosti mi prijde jako andel… :wink:
A pokud odpocinek nezabere(ale ja myslim, ze zabere), zasla bych k psychologovi… rozjeta laktacni psychoza neni nic moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
24.9.10 22:34

Jejda holky, vy my snad píšete z duše, ne?
Ano ano, nejhorší je slyšet, vidět a stále dokola být konfrontován s dítky, které spí, i když kočár stojí, sami leží v postýlce a vykládají si, či si hrají a dále dítka, která spí třeba i hodinu a půl v kuse!

Anonymní já tyto pocity měla snad do půl roku Honzíčka i déle…vlastně než začal lozit a trošku se pohyboval, kam chtěl. Asi do devíti měsíců usínal jen na ruce a při houpání, jakmile se kočárek zastavil, tak byl vzhůru. Pořád jsem s ním musela něco dělat, NIC ho nezabavilo! Přes den řval, v noci řval, ale v náručí byl vždy v klidu. Ano, trápilo nás bříško, ale pak už snad jen blbá nálada :-( NO a doteď se umí dost vzteknout, když není po jeho…no je to svéhlavička.
A opravdu nejhorší to bylo, když se začal v noci po půl hodinách budit. To nebylo dne, kdy bych neřvala, byla jsem na dně. Bylo to prostě z toho vyčerpání a ani jsem si s ním nemohla jít lehnout přes den, protože spal maximálně 30 minut, pak řev…no ale teď je ro rozhodně lepší, už jak si začal stoupat a byl ve sportáku, tak to bylo všechno snažší. Teď je zase trošku hůř, protože chce chodit :-)
No ale možná si zvaž, jeslti bys opravdu neměla jít na konzultaci k doktorovi. Já se to také snažila zvládat sama…a byla to chyba!!!

Ale jinak (je to asi hnusné) ale hodně se mi ulevilo, když tu tak čtu, že jsem v tom nebyla sama :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí