Zármutek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1061
25.9.10 10:32

My to měli s prdíky a kolikami stejně, snad jen, že nezačal řvát až třetí den po porodu, ale defakto hned a nepřestal s tím až do devátého-desátého měsíce, kdy začal sedět sám a tudíž se sám vyprděl. U lékařky si můžeš nechat předepsat kapičky Sab-simplex, jsou sladké, mimča je rádi, někomu pomohou, nám tedy moc nepomohly. Pak jsem projela internet a našla Probiotické kapky, což je v podstatě laktobacilus shodný s těmi v jogurtu. Ty nám na prdíky pomohly, ale můžou se užívat tuším až od 1 měsíce věku. Dál můžeš zkusit klubíčkování miminka, nošení v šátku, nahřívací polštářek na bříško, mastičku, která na bříšku hřeje. Nám též pomohlo - tedy později zařazení bílého jogurtu do stravy, rozmačkaný banán a v 10,5 měsících přechod z kojení na Nutrilon a bylo po problémech.
Přeji pevné nervy, časem se to jistě zlepší.
Zuzka nyní 32tt a syn Filípek skoro 3 roky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.10 11:14

Ahoj holky , tak jsem se dostala k počítači a Vaše reakce mě potěšily, nikomu nepřeju to, co sama prožívám a zároveň chápu i toho, kdo by odsoudil mé pocity , ale aspoň v tom nejsem sama.
I když jsem matkou teprve 8 týdnů , znám prakticky všechny rady ohledně bříška a prdíků, vyzkoušely jsme kapičky Sab, Babycalm, Probiotické kapky , nepomohlo nám nic. Snad trochu Babycalm - dočasně, Probiot. kapky užíváme snad už z principu… Nejlepší je asi cvičení a úlevová poloha tygr , občas nahřívání …
Když mi někdo řekne, že z toho prostě malý musí vyrůst , je mi hrozně. Kdybych aspoň věděla , kdy to přestane, takhle mám pocit , že to bude mít do dvaceti a pak už ho jistě vyhodím / jestli budu doma, spíš to vypadá na nějakou léčebnu/ .
Anonym 1

• Citovat
  • Upravit
9819
25.9.10 11:28
Anonymní píše:
Ahoj holky , tak jsem se dostala k počítači a Vaše reakce mě potěšily, nikomu nepřeju to, co sama prožívám a zároveň chápu i toho, kdo by odsoudil mé pocity , ale aspoň v tom nejsem sama.
I když jsem matkou teprve 8 týdnů , znám prakticky všechny rady ohledně bříška a prdíků, vyzkoušely jsme kapičky Sab, Babycalm, Probiotické kapky , nepomohlo nám nic. Snad trochu Babycalm - dočasně, Probiot. kapky užíváme snad už z principu… Nejlepší je asi cvičení a úlevová poloha tygr , občas nahřívání …
Když mi někdo řekne, že z toho prostě malý musí vyrůst , je mi hrozně. Kdybych aspoň věděla , kdy to přestane, takhle mám pocit , že to bude mít do dvaceti a pak už ho jistě vyhodím / jestli budu doma, spíš to vypadá na nějakou léčebnu/ .
Anonym píše: Více

prejde to! Tým si buď istá. To čo prežívaš ty, som zažila i ja sama. Miminko bolo u nás neplánované, ale chcené a strašne som sa tešila. No keď sa narodila, nastali pre mňa šialené časy. Malá asi od 3. týždňa furt len plakala, hysteráky ako sviň, nič nepomáhalo, v noci nespala. Ja som bola strašne unavená, mala som chuť vyskočiť z okna, myšlienky, že som zahodila celý svoj život do pytle… furt len plač, takmer žiadna radosť, pomoc som nevyhľadala, pár týždňov to trvalo a odoznelo samo. Čím bude miminko staršie, tým bude lepšie, uvidíš. A na prdíky neexistuje snáď žiadna rada, nám nepomáhalo nič, len ČAS. Keby mi v tej dobe ešte niekto povedal, že holky na prdíky netrpia, dostal by bez milosti facku :lol:
No a dnes som asi tá najšťastnejšia mama na svete :srdce: A ty budeš tiež! (už si, len si to zatiaľ neuvedomuješ).
BUDE LEPŠIE :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
25.9.10 12:57

Anonymni, je potreba najit pricinu PROC place…nase dcera byla to same a pak ejhle! ukazalo se, ze ty bolesti bricha ma z alergie na BKM. Jsem presvedcena o tom, ze zdrave dite (prebalene, nakrmene, v teple) by takto silene plakat nemelo, a pokud je to „normalni“ kolika, pomuzou veci typu Sab, Lefax apod…Od doby, kdy jsme na to prisli a zaridili se podle toho najednou jako kdyz ji vymeni - neplakala, byla spokojene miminko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
25.9.10 13:04

Právě že teď už si ani nejsem schopná vzpomenout, jaké to bylo, když celé dny prořval a jak to vlastně dlouho trvalo. A pak mi to vrátil, protože je z něj moc hodný kluk. Je to jen otázka času, musíš vydržet :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
25.9.10 14:01
donaga píše:
Já pro tebe anonymní bohužel žádnou radu nemám, ale tak mě napadá, že když bych měla chuť se svému potomkovi pomstít, za to, jak mě jako mimčo tyranizoval, tak bych si jeho křik nahrála a nafotila a uklidňovala se tím, že až přivede domů představit svého potencionálního životního parnera, tak ty snímky a nahrávky vytáhnu :mrgreen:

donaga to je genialni napad :lol: to musim uskutecnit az bude nekera z holek chtit miminko :mrgreen:

anonymko, vydrz a kdyz tak pis sem tady te vzdycky podpori :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
25.9.10 15:10

Nečetla jsem celou diskuzi, ale neboj, ty pocity co máš jsou normální. Malá má skoro 2,5roku a nedávno v noci, když cosi nemohla zabrat, jsem nadávala, že jsem si místo ní měla pořídit radši kočku. Ta by šla vyhodit ven a já bych se vyspala. Ale jinak je to moje zlatíčko.
Takže vydrž a když bude nejhůř, běž klidně k odborníkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
25.9.10 16:04

Chuděrko,úplně jsem si vzpomněla,jaký to bylo,malýmu je 2a půl,taky ze začátku občas řval,vždycky ráno tak kolem pátý,to je člověk úplně mimo,neumím si představit,když brečej pořád,to je šílený,je moc důležitý,aby Tě měl kdo vystřídat,můsíš si občas odskočit,kup si něco hezkýho,přečti časák,i když vím,jak je to těžký,mě máma donutila násilím,ať si dojdu někam bez prcka,já bez něj nedokázala ani na krok,ale je to důležitý,a zkus se na něj zadívat,jak je rozkošnej,zkus mu pomoct,svlíkěte se třeba oba,vlez s ním pod peřinu a hlaď mu bříško,dělej s ním něco,co jste nikdy nedělali,a v kočárku brečí taky?My pořád jezdili venku,jedině tam spal,já večer už nemohla na nohy,protože jsme projezdili třeba 5 hodin,já vím,nám se to tady radí,ale hrozně bych chtěla nějak pomoct,protože ty začátky jsou fakt moc těžký,a člověk ztrácí víru,ale čekaj Tě s ním nádherný zážitky,nic není krásnější,než mít dítě, :huban: ale člověk na to přijde až trochu později,až když je trošku klid.Začátky jsou fakt perný,a taky k tomu přispívaj hormony,to je záhul,já vidím až teď,jak jsem se někdy chovala hrozně,i k okolí,ale vrátit se to nedá, šestinedělky jsou prostě hájený :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
25.9.10 22:27
MadGirlNancy píše:
Anonymni, je potreba najit pricinu PROC place…nase dcera byla to same a pak ejhle! ukazalo se, ze ty bolesti bricha ma z alergie na BKM. Jsem presvedcena o tom, ze zdrave dite (prebalene, nakrmene, v teple) by takto silene plakat nemelo, a pokud je to „normalni“ kolika, pomuzou veci typu Sab, Lefax apod…Od doby, kdy jsme na to prisli a zaridili se podle toho najednou jako kdyz ji vymeni - neplakala, byla spokojene miminko…

Tak to jsem si tak nějak díky prvnímu hodnému myslela taky, bohužel u nás hysterický jekot vyvolává jak jsem psala i jen ztráta matky ze zorného pole, naklonění cizí osoby nad kočár, sezení v autosedačce bez pohybu-ale nemůže to být jen houpání nohou :cert: , to že jí v noci strčím dudlík do pusy - to je teď novinka a velký průšvih, páč klasický brekot se nedá vyřešit jinak než dudlíkem :zed: :zed: :zed: , a aby toho nebylo málo, tak zlatíčku vadí, když jí chovám, že si sednu, ono ve finále jí nakonec vůbec vadí, že jí chovám, no řeknu vám, že začínám silně nedoslýchat z toho častého řevu :nevim:
Jinak to, že by dítě nemělo naříkat, si myslí i moje porodní asistentka a i dětská dr. PA malé kontrolovala stolici a že byla hodně hlenovatá, tak mi doporučila vynechat mléčné výrobky, což možná i trochu pomohlo, dětská dr. zase zkoušela homeo, i to možná trošičku pomohlo, ale jak jsem psala, ta naše řve kvůli všemu - x krát jsem si ověřila, že jí nemůže nic být, když řve jako když jí na nože berou, rozeřve se zničehonic a pak jí něco upoutá nejlíp třeba televize a okamžitě přestane, to by přece neudělala, kdyby jí něco bolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí