Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím Vás. Chtěla jsem se optat, zda někdo máte radu, zkušenost atd. Skoro každý den v práci, kde je klimatizace, zářivky, mě pálí oči a hlavně asi i děsím lidi, protože po cca šesti hodinách v tomto prostředí mě začnou pálet oči a hrozně mi zčervenají. Doma se mi to nestává. Proto si myslím, že je to zářivkami. Pracuji v čistém prostředí, žádný prach a jiné. KOupila jsem si visine. Jenže to neléčí příčinu. Práci měnit nechci, jsem tam moc spokojená a taková světla budeou všude at budu dělat cokoliv. Děkuji za jakékoli reakce
@cica píše:
Zdravím Vás. Chtěla jsem se optat, zda někdo máte radu, zkušenost atd. Skoro každý den v práci, kde je klimatizace, zářivky, mě pálí oči a hlavně asi i děsím lidi, protože po cca šesti hodinách v tomto prostředí mě začnou pálet oči a hrozně mi zčervenají. Doma se mi to nestává. Proto si myslím, že je to zářivkami. Pracuji v čistém prostředí, žádný prach a jiné. KOupila jsem si visine. Jenže to neléčí příčinu. Práci měnit nechci, jsem tam moc spokojená a taková světla budeou všude at budu dělat cokoliv. Děkuji za jakékoli reakce
Na stejne problemy si kapu do oci umele slzy - Hylo Comod, Hylo Care.
Idealne se porad s ocnim lekarem. Pravdepodobne jde o syndrom sucheho oka.
Možná to nepomůže, ale určitě neuškodí.
Zkus si v lékárně, nebo bylinkářství koupit bylinu SVĚTLÍK LÉKAŘSKÝ, je to univerzální oční lék, který se jednoduše uvaří a užívá dle návodu.
Visin určitě není dlouhodobé řešení. Za sebe mohu doporučit homeopatické kapky zn. Similasan. Hezky fungují na bělmo a oči vyčistí. Zda to funguje i na pálení nevím.
@JayLee Umělé slzy
Já nevím ty jsou spíš na zvlhčení a ne na červené oči. Ale je možné, že to zabere. Pozor dlouhodobě taky nepoužívat.