Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@stinga píše:
klíšťovka 0
tetanus 1× za 15 let
TBC - už se neočkuje,
takže co tam máš dalšího?
Jezis tak logicky asi neslo o tebe konkretne, ale o fakt, ze je zcela bezne, ze se vakciny preockovavaji. Tady zas nekdo nepochopil zadání ![]()
@Villanelle píše:
Jezis tak logicky asi neslo o tebe konkretne, ale o fakt, ze je zcela bezne, ze se vakciny preockovavaji. Tady zas nekdo nepochopil zadání
ale pochopil, ale žádné očkování se nepřeočkovává co 2 až 5 měsíců, žádné
Očkování na chřipku se taky modifikuje každý rok, podle mutací. Myslím si, že u covid to bude podobné.
A konečně někdo navrhl, že do karantény a na testy by měli jít i očkování, kteří žijí s pozitivním ve společné domácnosti a od druhé dávky uplynula už delší doba. Projednávat by se to mělo příští týden.
Očkovaných s covid je hodně, hlavně ve školství, kde byl nárok na očkování přednostní.
@Villanelle píše:
Dneska Vondrak zverejnil seznam lidi u nich na JIPu. Mimojine 27 let na ECMOTo jen k tomu jsem mlada, zdrava, covid se me netyka.
Ja si pujdu pro treti po uplynuti doby se zcela klidnym svedomim a klidne na podzim pro ctvrtou. Divny to nemůže byt nikomu, kdo vic nez pul hodiny v kuse posloucha jakehokoliv lekare ci vedce, který toto vysvetluje. Vzdyt je to dnes a denne ve vsech mediich, kde se tedy berou ti, kteri tomu porad nerozumí?
To je jeden člověk z celého kraje. Víc mladých zemře při autonehodách, tak zakážeme jízdu autem?
@Pears206 píše:
Očkování na chřipku se taky modifikuje každý rok, podle mutací. Myslím si, že u covid to bude podobné.
A konečně někdo navrhl, že do karantény a na testy by měli jít i očkování, kteří žijí s pozitivním ve společné domácnosti a od druhé dávky uplynula už delší doba. Projednávat by se to mělo příští týden.
Očkovaných s covid je hodně, hlavně ve školství, kde byl nárok na očkování přednostní.
V Německu se v práci testujeme I my očkování 3× týdně.
@Jolka86 píše:
V Německu se v práci testujeme I my očkování 3× týdně.
My jsme taky očkování, kdo můžeme a chodíme na testy dobrovolně, případně koupím sadu v lékárně(přesnost 70 procent, vím, že je to málo, ale furt lepší než nic). Bohužel, teď mají všude vyprodané větší balíky testů za lepší cenu, sehnala jsem v Lidlu v 7 ráno, pár ks skladem.
Teď bych chtěla otestovat očkovaného syna(PCR), po 3 týdnech otevřou sportovní oddíl, který byl pro covid uzavřen, ale první volná místa jsou až za týden ![]()
@stinga píše:
klíšťovka 0
tetanus 1× za 15 let
TBC - už se neočkuje,
takže co tam máš dalšího?
Na klíšťovku 3× během roku
. Jakej blábol tam máš dál?
Žádná vláda nikdy neslibovala, že očkovaný nemůže onemocnět. Ale za plné očkování slibovali až moc výhod, stavěli na tom i kampaně a to je teď problém. Když se ukazuje, že vakcína nemá až takové účinky, jak se čekalo, bojí se lidem ty výhody vzít ![]()
Pokud čísla porostou, stejně nic jiného nezbyde.
Myslím si, že až bude covid probádán na úrovni chřipky(furt je nový, i když tu už he skoro 2 roky) bude stačit vakcinace jednou za rok.
@Villanelle píše:
Dneska Vondrak zverejnil seznam lidi u nich na JIPu. Mimojine 27 let na ECMOTo jen k tomu jsem mlada, zdrava, covid se me netyka.
Ja si pujdu pro treti po uplynuti doby se zcela klidnym svedomim a klidne na podzim pro ctvrtou. Divny to nemůže byt nikomu, kdo vic nez pul hodiny v kuse posloucha jakehokoliv lekare ci vedce, který toto vysvetluje. Vzdyt je to dnes a denne ve vsech mediich, kde se tedy berou ti, kteri tomu porad nerozumí?
a víš podrobnosti o zdr. stavu té 27leté? mladá je, ale také může být klidně polymorbidní,
u nás minulý měsíc umřela 34letá žena na zápal plic, ne covid - hrůza co?
každý si představí hezkou inteligentní třeba maminku malých dětí - ale,
tahle holka žila se svou polonegramotnou matkou v baráku bez topení, ona sama se vyučila v 18 kuchařkou a od té doby ležela doma a čekala, kdo ji zavolá do práce - čili nikdy nepracovala, topili prý naposled někdy před rokem, když žil ještě jejich otec, který měl IQ tak 50, ale do práce chodil,
takhle holka vážila asi 40 kg, takže zřejmě když onemocněla, tak ležela bez ničeho ve studeném baráku a když její šílená matka konečně zavolala záchranku, už jí nebylo pomoci - ono někdy je dobré, když člověk ví i okolnosti,
a nedávno byla reportáž na Seznamu, že zemřela 34letá na covid na dýchačáku - pak tam bylo napsané, že je nepohyblivá, že má četné další nemoci, fotka - vážila asi 150 kg a měla nějakého divného přítele, který jí zakazoval jakoukoli léčbu,
takže ne fakt zdraví 30letí na covid neumírají - chce to nepanikařit a trošku pátrat po souvislostech
@Semtex píše:
To je jeden člověk z celého kraje. Víc mladých zemře při autonehodách, tak zakážeme jízdu autem?
Omg to jsou zase argumenty
pozor na to, pripoutat se je povinne, takze kazdy, kdo se pouza, je ovce, protoze umiraji i pripoutani
![]()
@fera21 píše:
Na klíšťovku 3× během roku. Jakej blábol tam máš dál?
já a moje okolí jsme se na klíšťovku neočkovali nikdy, kupodivu větší strach máme z boreliózy, která je daleko pravděpodobnější a očkování na ni není
@Pears206 ze začátku slibovali, že očkovaný nemůže onemocnět, tvrdil to i Blatný
@stinga píše:
ale pochopil, ale žádné očkování se nepřeočkovává co 2 až 5 měsíců, žádné
Ale jo, klistovka, zloutenka, hexavakcina, meningokok…
@stinga píše:
já a moje okolí jsme se na klíšťovku neočkovali nikdy, kupodivu větší strach máme z boreliózy, která je daleko pravděpodobnější a očkování na ni není
Uz brzo bude. Napr. Psi uz se ockuji.
@stinga píše:
@Pears206 ze začátku slibovali, že očkovaný nemůže onemocnět, tvrdil to i Blatný
Tak to jsem nezachytila. Vždycky jsem zachytila to, že virová nálož bude jen menší a průběh méně intenzivní. Ale ani to už poslední dobou neplatí. Očkování z mého okolí z řad školství mají průběh s horečkami a bolestmi hlavy.