Zase jsem potratila

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jana Formanova
19.7.10 22:38

Take jsem samovolne potratila 4x

Ahoj vsechny,
vlastne jsem potratila „pouze“ 3×, z toho to treti tehotenstvi byla dvojcata, takze to pocitam jako potraty 4.
Citove jsem jiz zotupela, tak nejak jsem to cekala a na dalsi mimi jsem jiz, bohuzel, zanevrela. Rozhodne si nechci prochazet tou samou emocionalni a fyzickou bolesti.
Jana :-(

• Citovat
  • Upravit
1758
23.1.11 14:05

S MTHFR mutací je to asi člověk od člověka. Mojí babičce ji zjistili až když ji bylo skoro 60 a má tři děti, a všechny neplánované :-) Jednou to musí vyjít…
Já to mám taky, a ted si přeju miminko, ale mám strach, jaks e to bude vyvíjet…
Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
10.2.11 23:01

Ahoj holky tak jsem dnes 18den po revizi a už zase začínám plánovat kdy se do toho znova pustíme.
No nejsem blázen po tolika neúspěších?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1758
10.2.11 23:49

Je moc dobře, že to nevzdáváš, však ono se to jednou povede, musí. Moc ti držím pěsti!! B.
:srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.2.11 13:40

ahoj,já mám za sebou 3 spont.potraty a jsem týden po UUT ve 14týdnu z důvodu VVV.Vím jak to bolí,znám to,jak je každá taková mamča zoufalá,hledá důvody a častokrát se i obvinuje…Já byla po 3 spont.potratu s partnerem na vyšetření v infertilní poradně,vše dopadlo dobře,žádnou příčinu neodhalili.Jen nám pan doktor řekl,že jsme asi moc spěchali a děloha se nestihla zregenerovat…no a po více jak roční pauze fáze"snažení„jsem otěhotněla,první tři měsíce neustálého strachu kdy“TO" zase spustí a začnu krvácet,jsem přečkala,abych se pak na genetice ve 13TT dozvěděla,že miminko má velmi závažné VV.O průběhu UUT se nebudu rozepisovat,byla to hrůza,přežila jsem,bolest zůstala.Taky si někdy říkám,kde je spravedlnost,kolik je na světě takových,co si dětí neváží,týrají je apd,ale někdo má prostě tu cestu k cíli komplikovanou,o to víc si pak váží faktu,že se mimi povede.Hlavně neztrácej naději,pokud jsou u Vás všechna vyšetření v pořádku,někdy stačí se upnout na něco jiného(známí si pořídili pejska a po marných snahách uměl.oplod.mají zdravé mimi a přirozenou cestou).Přeju hodně štěstí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
12.2.11 19:10

freca a prosím tě odkud jsi?Já jsem sháněla taky tu poradnu ale nikde jsem na ní nesehnala odkaz.Co tam s tebou dělali?
Ty jsi potrácela spontáně?
I já mám za sebou ukončení těhotenství u důvodu VVV.Je to strašné rozhodnutí.
Kdy plánuješ že se začnete zase snažit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.2.11 21:17

ahojky,do poradny mě s partnerem odeslala moje gynekoložka,prý je to standardní postup,pokud žena prodělá 3 spontanní potraty.Jsem z Olomouce a tato poradna je ve FN olomouc,ale určitě bude fungovat i jinde ve větších městech.Doktor mě tam vyšetřil,vzali nám s partnerem krev na všechny možné hodnoty,ani pořádně nevím,co znamenají a mě ještě odeslal doktor k vyšetření dělohy,které se dělá pod narkozou a odebírali mi z ní vzorek sliznice.Po nynějším potratu si chci dát min.6 měs.pauzu,doktor mi doporučil už ted užívat listovku a vitamíny pro budoucí maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
12.2.11 21:46

Jé tak to jsi daleko :lol: .Já většinou potratím zamlklým potratem a to mi bylo řečeno že dělohou není.Na jednu stranu je hrozný že neodhalí proč se to děje.Mohly bychom se léčit takhle to je buď a nebo.Jak najdu // tak mi začínají neuvěřitelné nervy.
Já ty vitamíny už beru asi rok.Nepřestávala jsem ani po potratu.To šestinedělí je šíleně dlouhé období.
Jo a vyšetřovali vám spermie?Prý to může být i tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.2.11 22:10

příští týden budeme mít hotovou genetiku a asi do dvou měsíců budou výsledky z histologie.Ted nám budou dělat i nějaká jiná doplnková vyšetření,tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
12.2.11 22:32

Tak to je dobře když se něco děje tak to rychleji uteče.Držím ti mooooc palce.
Mě začnou vyšetření 5.3,15.3,24.3
Tak už se taky těším že nebudu v tom mrtvém bodě.Já se teda chci snažit už po 1MS.Naposledy jsem čekala 6.měsíců a dopadlo to úplně stejně jako po 3.měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
16.2.11 13:00

Ahoj holky, nevzdávejte to. Já sice potratila jednou - vše bylo ok a najednou mi doktor řekl, že není srdíčko a hned musím na potrat. Moc to bolelo, hroutila jsem se, měsíc řvala. A teď - teď mi tu dva roky na to jezdí 21měsíční prcek na motorce. A opačně- znám kamarádky, které poprvé neměly žádné problémy, mají dítě, hned otěhotněly a teď se pokouší u druhé a dokonce i dva roky a bezúspěchu. Opačně mám kamarádku, která se o první pokoušela dlouho, pak potratila, pak se pokoušela zase dlouho, po 5letech se to tedy podařilo a po druhé jednou vynechala antikoncepci a hned otěhotněla a vše bylo ok. Takže je stále šance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
28.7.13 10:14

Projížděla jsem svůj profil a zjistila jsem, že jsem KDYSI založila tuhle diskusi…
A koukejte na můj metřík :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

Sice jsemse stihla rozvést a znovu vdát…ale máme Emmku :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

Jsem nejštastnější máma na světě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
28.7.13 10:35

@Nina Filipi :potlesk: a zeptám se, bylo to z roku 2010,to jste se snažili ještě tak dlouho že to vyšlo až ted?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
28.7.13 10:40
@Bavi píše:
@Nina Filipi :potlesk: a zeptám se, bylo to z roku 2010,to jste se snažili ještě tak dlouho že to vyšlo až ted?

néé, pak jsem se s prvním manželem už nesnažila.. Pak jsme se po nějaké době rozvedli.
Pak jsem poznala mého druhého muže a vyšlo to napoprvé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
28.7.13 10:51

@Nina Filipi tak to tak všechno asi mělo být ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty