Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nina Filipi gratuluju!! tak už víme proč to nešlo…:) miminko vědělo komu se má narodit a kdo má být táta a máma..!!super ![]()
@Nina Filipi píše:
néé, pak jsem se s prvním manželem už nesnažila.. Pak jsme se po nějaké době rozvedli.
Pak jsem poznala mého druhého muže a vyšlo to napoprvé
Gratuluji, dojemný příběh… A souhlasím, že to tak asi mělo být.. ![]()
Chtěla jsem Vám všem tím vlastně jen říct, že po 9 letech jsem se dočkala
přirozenou cestou
tak to kočenky nevzdávejte
Ahojky holky pridavam se do diskuze nevim jestli jsem tu spravne, kdyz tak se predem omlouvam.Mam uz jedno dite a moc jsme si s manzelem prali druhe ale nejak se nam to nevede.Pred trema mesici jsem prodelala zamlkle tehotenstvi musela jsem jit na revizy, pred mesicem biochemicke tehu a tet nevim jestli prodelavam opet biochemicke tehotenstvi ms mi dosla zpozdenim ale na testu byl slaby duch tak nevim jestli to nebylo s predchoziho biochemickeho teh. Chtela jsem se zeptat na Vas nazor jit doktorovi a nejak to resit nebo se mam jeste pokouset otehotnit sama, Dekuji za jakou koliv odpoved. VERONIKA
Holky chci od vás poradit. Před třemi lety se mám nějak nedařilo tak šel přítel na spermiogram a zjistili mi trochu horší výsledky údajně i trochu špatná morfologie spermii. Šli jsme tedy do ivf mě vyšetřily a bylo vše OK. Ivf vyslo na po prve a máme zdravá dvojčata. Nicméně se nám letos podařilo otěhotněla jsem a má jaro samovolny potrat v 6tt a po půl roce znovu otěhotněla a bohužel se průběh těhotenství zastavil ve 4tt už takže byla histeroskopie jsem z toho hrozne moc špatná a pokládám si otázku proč se nám to stalo již po druhé. Teď si říkám máme zkusit znovu? mam manželovi koupit vitaminy na spermie? sobe femibion a bylinky? nebo máme jít na ket kde máme před zamrazenych. Co dělat? taky se bojím ze ten ket nevyjde a opět budu špatná jelikož se říká ze to nevyjde a musí se znovu. Já fakt nevím. Mate nějaká podobnou zkušenost holky? nejake vaše rady? co byste dělali vy v mem případě? letosni rok byl opravdu pro mě moc smutný. Děkuji za vaše příspěvky.
@Anonymní píše:
Holky chci od vás poradit. Před třemi lety se mám nějak nedařilo tak šel přítel na spermiogram a zjistili mi trochu horší výsledky údajně i trochu špatná morfologie spermii. Šli jsme tedy do ivf mě vyšetřily a bylo vše OK. Ivf vyslo na po prve a máme zdravá dvojčata. Nicméně se nám letos podařilo otěhotněla jsem a má jaro samovolny potrat v 6tt a po půl roce znovu otěhotněla a bohužel se průběh těhotenství zastavil ve 4tt už takže byla histeroskopie jsem z toho hrozne moc špatná a pokládám si otázku proč se nám to stalo již po druhé. Teď si říkám máme zkusit znovu? mam manželovi koupit vitaminy na spermie? sobe femibion a bylinky? nebo máme jít na ket kde máme před zamrazenych. Co dělat? taky se bojím ze ten ket nevyjde a opět budu špatná jelikož se říká ze to nevyjde a musí se znovu. Já fakt nevím. Mate nějaká podobnou zkušenost holky? nejake vaše rady? co byste dělali vy v mem případě? letosni rok byl opravdu pro mě moc smutný. Děkuji za vaše příspěvky.
nech to plavat… neřeš to, nestresuj.. pak to půjde.. zažila jsem toho opravdu hodně, nějakým zázrakem mám druhé - 8 let po prvním
kdybych se měla hroutit z každého sp a zt, dávno tu nejsem
ono to přebolí, neboj.. a ještě jedna věc- neexistuje nic, jak to ovlivnit - nemůžeš za to… 2× jsi otěhotněla přirozeně, tak to zkuste přirozeně znovu ![]()
@Anonymní píše:Šla bych do zařazených embryí, můžeš potracet protože embrya nejsou zdravá. Ale může se stát to samé i při ket Ale pokud jste měli icsi, myslím že šance na potrat je menší. Držím palce
Holky, kdo tomu trochu rozumíte, můžu se zeptat? Bývá při IVF menší pravděpodobnost potratu a při které té metodě? Já jsem měla zamlklé těhu dvakrát, pak se mi narodila dcera a teďka se už delší dobu snažíme o druhé a nějak se zatím nedaří. Navíc mám strach, abych zase nepotratila, až se zadaří. Uvažujeme o IVF.
Ahoj všem.
Již 3 roky se snažíme o dítě z toho 2 roky jezdíme do CARU do FN Motol.
Před 3 tydny jsem nedostala MS a tak nějak jsem cítila že se to konečne povedlo. Koupila jsem si mamatest a bylo to tam 2 čárky. Hned druhý den jsem šla k lékařce a ta mi to potvrdila.
Bohužel radost brzy vystřídal smutek. Začala jsem krvácet. Ihned jsme odjeli do nemocnice, ale tam už jen potvrdili moje obavy. Samovolný potrat.
Už nevím jak dál. Jsem zoufala naštvaná na celý svět. Nenávidím všechny těhotné.
![]()
Jak se s tim vyrovnat a jde to vůbec?
Ahoj,
dnes jsem zažila podobnou zkušenost, bohužel už po 2. za půl roku. Sice se snažíme půl roku, ale potrat na podruhé za takovou krátkou dobu je na mě docela dost. Sice bylo oboje 6.-7tt., ale i přesto mám obavy, zda se mi někdy podaří donosit v pořádku mimino…bojím se dalšího otěhotnění.. ![]()
@vecernice0 Ahoj
Tak se bojím toho, co nás čeká do budoucna. Také mám za sebou dvě neúspěšná těhotenství, ačkoliv v mnohem větším rozpětí než ty, především proto, že jsem se zatím s žádným partnerem o miminko nějak cíleně nesnažila. S nynějším manželem děti do budoucna rozhodně chceme a vždycky jsme si říkali, že na to máme času ještě dost. Po tom, co se ale stalo teď, vlastně už po druhé za můj život, se bojím toho, že cesta k miminku nebude úplně jednoduchá. ![]()
@vecernice0 Ahoj, poslal tě doktor někam? Taky jsem po dvou potratech (zamlklé) během jednoho roku.
Zatím mi sleduje, jak klesá hCG, jelikoz to je pár dni, co jsem potratila a slíbil mi, že mi udělá genetiku, a podle výsledků další vyšetření, než se prijde na to, proč se to ve mě neudrží…
Holky, je mi to líto, vím čím procházíte. Potratila jsem 4× a po 5,5 letech mám mimčo. Vždy jsem otěhotněla na první pokus, ale neudržela. Pomohlo až IVF s PGS - vyšetření chromozomů embryí. Držím palce, ať si svoje miminka vybojujete a brzy pochováte v náručí ty krásné uzlíčky lásky
@Ginuš moc děkujeme
Nepřestávám doufat ale je to čim dál tim těžší. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.