zase rýma + nachlazení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
830
6.11.05 14:01

Ahojky,

taky se hlásíme do klubu usmrkánků a ukašlánků :( , za posledních šest neděl marodíme dvakrát a teď zřejmě dvakrát po sobě :evil: . Starší synek se nemůže už po dvou týdnech zbavit rýmy a kašel mu přechází ve štěkavý (a to jsme byli u lékařky!), mladšímu synkovi museli píchat obě ouška. Také jsem minimálně odsávala, protože to byl s ním děs a takhle to dopadlo :? . A to jsem jim začla kupovat vitamíny a stejně hned omarodili, ach jo.
Ale zkusíme tu Vincentku, když si ji tu všechny chválíte :) , budem pravidelně stříkat a uvidíme, třeba nám to pomůže :D .

Všem pevné zdraví přeje
Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
6.11.05 15:09

Kiro,
Vincentku můžeš dát i čtyřměsíčnímu miminku, ale nestříkej ji, jen kápni kapátkem, případně injekční stříkačkou.

Vojta má potíže s rýmou a kašlem už od začátku (ach jo :cry: ) a ještě z toho nejsme venku. Rýmu má teď už potřetí… Vincentka je dobrá věc, kromě kapání do nosíku jsme ji na ten jeho kašel jezdili do nemocnice i inhalovat a moc mu pomáhala.

Tak ať se všechna miminka brzo uzdraví :!
Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.1.06 15:33

2 měsíce kašle

Ahojky, moje malá 15měs. kašle už 2 měs. jsem z toho neklidná.Ve středu dostal od doktorky další antib.Augmentin.Jinak má i rýmu, dávám taky vincentku sprej, po něm z nosu vylítne tolik hlenu,hrůza.Mucosolvan jsem dávala asi 5 dní po něm odkašlávala, ale po vysazení kašle dál, nevím jestli ho mám dávat znovu nebo zkusit něco jiného, doktorka mi nic kromě antibiot. nedala, mám zkusit ten Stodal, nebo jsem slyšela o Hedelixu, prý je taky dobrý, s bylinkami.Tak co vy na to?Děkuji :P

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.1.06 15:40

Nedávno měl Petr také kašel a rýmu, dostal Augmentin a kapky na kašel měl také. Tuším, že jsem dávala Mucosolvan - na vlhký kašel.

• Citovat
  • Upravit
81
20.1.06 15:44

Ahoj Kitekat:)
malá měla loni (v 7 měsících) kašel 2 měsíce, nějakou dobu brala i Augmentin, zkoušeli jsme všechno možný, nakonec jsme se ho nějak zbavili.
Letos měla zase kašel, už naštěstí bez antibiotik, nejdřív jsem dávala Mucosolvan, pak jsme na radu MUDr. asi týden nedávali nic (prý jestli se s tím tělo nepopere samo) a nakonec nám dala kapky Sinecod (na lepší vykašlávání) a Fenistil (zklidnění). A pak se to nějak zklidnilo.
Stodal je prý dobrý, já ho nezkoušela.
Hl. hodně zvlhčuj, přemýšleli jsme na zvlhčovačem, ale zatím na něj nedošlo.
A pokud má rýmu, tak odsávejte. Po loňských zkušenostech s kašlem jsem letos pořídila vysavačovou odsavačku a i když někdo třeba neodsává vůbec, já jsem s ní spokojená. Hlenů měla hodně a na průdušky jí to letos nesedlo.
Takže úspěšný boj s kašlem přeje Ch.!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.1.06 16:39

Ahoj,
taky porad zapasime, v podstate od rijna. Nase zkusenosti:
Mucosolvan, nic moc…, Hedelix skoro neucinkoval, Stodal super. Na rymu:
Vincentka se da i preventivne, ale tusim max trikrat za den, Sterimar jak je potreba. Jinak davam homeo Oscillococcinum a mam pocit, ze jak jsem vy:,–(ila preventivne, zas marodime :(
Zkousel jste nekdo i jiny homeo?
Nemocim zmar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
20.1.06 18:04

Ahoj vsetci, tak popisem nasu skusenost.
Od malicka som davala hadek olejcek a pomahal super, dalej mar, neskor steri mar. tiez zaberali. OD firmy heel pouzivam homeopatika, maju aj spreje a sirupy. www.heel.com tam sa da ist na cesku sekciu kde je kompletny zoznam homaopatik.
najlepsie nam zaberala Euphorbium compositum. maju aj nieco na podporu imunity.
Teraz som skusala od slovenskeho vyrobcu extrakt z echinacei (echinacea hanus) moze sa to od 6m je v tom aj c vitamin a je to prirodne, ma to zaruku len 2 tyzdne. nam to pomohlo velmi.
Maly mal teploty, nadchu strasnu a za 2 dni bolo po chorobe. Nasivin davam az v krajnej nudzi, ked prirodne veci nezaberaju. prvy krat mal paralen az teraz a to cipky a super mu zabrali. Mozno je to tym, ze sa snazim vzdy vsetko riesit prirodne a ako poslednu alternativu volim chemicky liek.
Viem to podla seba, kedysi som si hned davala lieky, ktore mi po case nezaberali. No a skoncila som tak, ze som minimalne 4× do roka bola na antibiotikach. Ked som otehotnela, tak taka moznost nebola.
Liecila som sa len homepoatikami a choroba mi najprv trvala aj 2 tyzdne. ale potom som to zvladla a dalsia choroba bola len tyzden. Teraz ked ochoriem, tak som s homaopatikami do 3 dni zdrava. A aj ta choroba ma miernejsi priebeh.
Je jasne, ze ked vidim,ze maly nemoze dychat a nic mu napomaha, tak mu ten nasivin dam. A verim tomu, ze na kazdeho to nemusi takto fungovat.
Takze tolko nasa skusenost. Mozno to niekomu pomoze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
20.1.06 18:09

Tak som nasla aj ten zoznam v cestine
http://www.heel-info.com/…/product.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.1.06 19:35

Gothic, prosim te, co to je presne za lek s echinaceou? Ja ji normalne beru a pomaha mi, ale u nas jsou bud kapky nebo sirup a oboji az od tri let. Dik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.1.06 19:40

Já používám homeopatii už od malinka. Na nachlazení je výborné Osciloccucinum. Podívejte se na stránky Boiron. Rozpouští se to v lahvi, či na lžičce s trochou mateřského mléka. Taky je na kašel Stodal homeopatikum a na uvolnění rýmy Rýmáček čaj a kapičky do nosánku. Na ouška se mi skvěle osvědčila přírodní léčiva s přirozeným vitamínem E. Je to od firmi Energy přípravek Audiron. Nekapu do uší jen vytírám vatovou tyčinkou, od té doby jsme neměli problémy s ušima.

• Citovat
  • Upravit
29730
20.1.06 19:44

Jenom upresnim, ze Stodal je fytofarmakum a je pro deti az od jednoho roku, sirup obsahuje alkohol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
20.1.06 19:49

Asha je to echinacea-hanus 50ml sirup 100gr sirupu obsahuje Extraktum echinacea purpura herba sorbitolum, acidum ascorbicum (vitamin C), prirodne identicka aroma 0,44g na 100g.
vyraba to firma HANUS, Bylinne pripravky, L.Okalika 2, 949 01 Nitra
Stalo to okolo 60sk, je to od 6m na podporu imunity pri boji s anginou, chripkou, a bronchitidou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.1.06 19:51

Diky moc, asi netusis, jestli se to da sehnat na netu? Zkusim se jeste zeptat v lekarne, ale jeste jsem to nevidela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
21.1.06 12:25

Asha na nete som to nevidela, ale snad by ti to vedeli v lekarni zohnat. :-) Ja chodim zase do brna kupovat multitabs, lebo sa k nam nedovaza :-(
Tak ti prajem, aby si to zohnala a hlavne aby to ucinkovalo ako u nas :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
21.1.06 12:38

Ahojky,

My jsme teď také měli rýmu a kašel, bez teplot.
Tak hodně vlhký vzduch, spinkal na bříšku a hlavně zabalený venku v kočáře, tam mu bylo nejlépe, trvalo to asi tři dny, teď už je v pořádku.

Pouze jeden večer měl malinko zvýšenou teplotu, tak jsem mu na noc dala trošku brufenu sirupu.

Jinak jsem nedávala nic, myslím, že rýma trvá stejně dlouho léčená i neléčená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí