Zase ta tchýně aneb co už MUSÍ umět a co ne v 15měsících?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
191
28.1.14 12:10

@lenii82 Mám dojem, že vaše malá toho umí na svůj věk až dost, takže bych se na tchýni vyprdla. Docela by mě zajímalo, co všechno uměly její děti, když jim bylo 15 měsíců. Mám neteřinku, které jsou necelé 2 roky a zdaleka toho tolik neumí. I když někdy mi přijde, že si z nás dělá spíš srandu, když vidí na obrázku (na který kouká každý den) psa a řekne, že je to žirafa. A když jí řekneme: „To není žirafa, to je přece pejsek“, tak se udiveně podívá a řekne: „Jooo?“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
28.1.14 12:15

@lenii82
Mojo v 15ti mesicich ani nechodilo, to by tchyne poslala na prevychovu nekam ne?
Dite mas naprumerne, tchyni mokry hadr na hlavu a nabidni ji diazepam… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
28.1.14 12:16
@Ali-Ali píše:
V 15m umi nejake barvy a 25 zvirat? 8o
nas maly ma 18 mesicu, barvy neumi zadne a ze zvirat rozeznava psa a prase :mrgreen:

můj malý (skoro rok a půl) říká všem zvířatům haf :mrgreen: rozhodně nezná barvy, neumí mluvit ani anatomii těla, přijde mi přehnané, že to zakl. vůbec řeší. K zakl.: máš snad vlastní hlavu, tak tchyni neřeš, tvoje malá je šikovná a jednou bude umět všechno, rozhodně se tě nikdo nebude ptát, v kolika uměla poznat barvu :roll: můj prcek (17 měs.) začal vlastně teprve před týdnem chodit a jak jsme na něho pyšní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
28.1.14 12:17

Oběma je nám 32 :)
Maminka s ním byla doma dva roky, pak byl sourozenec - oba geniální, bez plínek v roce…atd.
Pochlubit jsem se opravdu nechtěla, jen u mě už trochu zahlodal červík, když mi to hustí do hlavy skoro 3 měsíce, že ji musím UČIT a ne si s ní hrát, číst, blbnout.
Na většinu věcí mám svůj názor, jen jsem potřebovala uklidnit od mamin stejně starých dětí. Pro mě je ve všem nejlepší na světě, ale nerada bych něco zanedbala jak tvrdí tchýně. Nemám v okolí děti ke srovnání, tak jsem se chtěla zeptat tady. Toť vše.
Jsem ráda, že to většina z Vás vidí stejně, dost mě to uklidnilo, s manželem proběhne vážná debata a tchýni asi taky lehce promluvím do duše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
28.1.14 12:19
@slavuska1 píše:
Zakladatelko, ty ses snad jen chtěla pochlubit, jak máš šikovný dítě ne, nevěřím že by tohle někomu připadalo málo 8o moji kluci ani jeden v 15m neříkali ani jediný slovo, neznali ani jedinou barvu, dokonce ani samostatně nechodili :jazyk: :lol:

taky mám dva kluky, v 15 měs. uměli totéž, co tvoji kluci a přišli mi naprosto v pohodě, naopak byla a jsem na ně pyšná. Tady to honění, kdo o měsíc dřív chodí na nočník, mluví, pozná barvy apod. mi přijde trapné. U dospělých takto nesrovnáváme, ale po dětech bychom chtěli výkony. U seniorů je taky předpoklad, že mají zdr. problémy, problémy s chůzí apod. a neptáme se jich, tak co, už máš berli (naslouchátko, pleny…) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29335
28.1.14 12:20

@lenii82 my čistíme perličkou jednou denně, taky nevyplachujem, ale zas ten kartáček je pastou jen lehce zašpiněn :roll: jsme s chlapem rádi, že se konečně nechá :lol:

Jinak je mu pomalu 21 měsíců a neumí žádné zvíře ani žádné barvy :lol: :lol: :lol: No i když možná pozná psa, ale neřekne, jak dělá.

Z dopravních prostředků neřekne jméno žádné z nich, ale rozezná od sebe auto, autobus, vlak (u nás vlak znamená tramvaj, metro i vlak :D), letadlo a lod ještě naživo neviděl, tak to asi ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
28.1.14 12:24

Mléčné zuby trošku toho fluoru potrebuji. Naše zubarka i pediatra nám elmex doporučila jako jednu z nej past. Také používám weledu a ještě takovou modrou, známá značka, ale nevzomenu si, párkrát týdne myju elmexem. Taky dcerka ještě neplive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
28.1.14 12:25

Jinak na zvířeti pozná, kde ma ocicko, kopýtko, rohy, vemeno, ocásek, tlamicky, zuby, nos… A všechno možné, pozná jich celkem dost, ale nemluví ani slovo, já se ptám a ona ukáže:-) barvy ma čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
28.1.14 12:27

@lenii82 Uc ji hrou vse, co ji bavi. A na tchyni prd. Mas doma sikulku. Ja mam taky takovou, a naopak v okoli jsou tim vsichni uneseni. Barvy umi bezne tak triletaci, rekla bych.

Nase mala je hrozny vztekloun, porad rve, moc nespi, spatne ji, kazdou chvili neco bojkotuje, nocnik je stale tabu… takze mam zas na taliri tohle. Pac my jako deti zjevne jen sedeli, cuceli, v ruce drzeli rohlik a ve vsech ohledech nadsene spolupracovali :mrgreen:. Neresim to, jednou jsou to nase deti, tak je budem vychovavat dle nejlepsiho vedomi a svedomi, ne?

Jinak ale Elmexem taky cistim, davam mnozstvi spendlikove hlavicky presne jak je to na obalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
28.1.14 12:35
@Hobitka píše:Nase mala je hrozny vztekloun, porad rve, moc nespi, spatne ji, kazdou chvili neco bojkotuje, nocnik je stale tabu… takze mam zas na taliri tohle.

To je jako bys psala o té naší, kromě toho, že je jinak šikovná… :palec: Takže mám na talíři ještě i tohle :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
28.1.14 13:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
28.1.14 13:15

@Hobitka Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
28.1.14 13:33

I já žasnu, co dítě může tam malé umět. Že to tchýni není dost? To je její problém, určitě bych to neřešila.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.14 10:40

Chytré řeči

@lenii82
Musím se smát, když čtu příspěvky. Na téma rýpání od tchýně bych mohla napsat román. Chytré řeči, co dítě má a nemá v daném věku umět, jsou často mimo mísu. Děti se vyvíjejí stále stejně, jenom to tchýně jaksi za X let pozapomněly. Např. moje tchýně nás nutila, abychom posazovali naše dítě už ve 3.měsíci. Byla jsem za idiota, že poslouchám pediatry a posazovat ho nehodlám. Pak jsme jí nachytali na staré fotce, kde můj muž neseděl sám ani v osmém, musela ho tam podpírat rukou - ale bude mlít svou dokolečka a neuzná fakta. Nebo má švagrová nosila plínky ještě ve třech letech, ale nás tchýně kritizovala, že naše dítě v roce a půl ještě pořádně neumí na nočník :D Někdy mám dojem, že si některé tchýně po letech přibarví minulost a oplývají dojmem, že vyprdly na svět děti rovnou s propiskou v ruce a taškou na zádech :mrgreen: Na rozdíl od nás, zelenáčů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
6.2.14 15:19

Já teda nevím, ale někdy ty tchýně mají pravdu :lol: z mé zkušenosti mám v některých ohledech pomohla :mrgreen: někdy jsem koulela očima :roll: no a tedˇjsem ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí