Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
no já tomu pomáhala doma trošku (ne teda mačkání), dávaly jsme betadinu do otevřeného, 1× za den líh a případně obklad z černého čaje (desinfikuje).
Pedra pak radila framykoin, ale ten jsem nedala
Jo a na kalmetizaci mi řekli, že to mačkat můžu, pže když mě pošlou dál (po druhé dávce hexy jí to začalo reagoat opravdu hodně, po první se jí jen zvětšila boule) do Phy na plicní, tak jí to budou mačkat taky…(ale nevim, oni mi řekli i to, že jí ma mnechat očkovat dál, což teda fakt ne)
Ono to tam nebude pořád
a odalší očko bych se neála, zvládnete to v pohodě
Já přidám naši zkušenost- sic nás to netrápilo kvůli očkování (hexu měl očkovanou předem, TBC až v 10měsících), ale prostě se drželo hrozně dlouho (taky přes půlroku, spíš třičtvrtě), tak jsem zkusila dle homeo rad Siliceu 9Ch, jednou denně myslím. Brala jsem to opravdu jen tak, že vyzkoušíme, protože zkazit nic nemůžem, o účinku jsem nedělala zvláštní iluze… no, zabralo to, fakt se to po tý hrozný době začalo konečně hojit! Nedoléčili jsme to úplně, neb pak dostal neštovice, tak jsme to vysadili, vřídek se během nich zase obnovil (nebo mu přesně tam vyrašila neštovice, kdoví), ale pak už se to celkem normálně zhojilo. Tedy není to teď ještě úplně neznatelné, ale rozdíl velikej.
Přeju hodně štěstí, a taky se přimlouvám za neočkování, ať se to slečně nerozjede ještě víc a s komplikacema, TBC je prevít…
můžu se zeptat za jak dlouho se objevil ten vřídek od očkování ??? syn má naočkovanou TBC teď ve dvou letech,máme trochu jiný očkovací kalendář…a nějak jsem zapoměla kdy vřídek očekávat…
jo ale jinak jsem podepisovala papír o poučení…neškrábat,nevymačkávat,nezalepovat,neošetřovat,prostě nic…jen koupat se může…tak nevím…
![]()
Myslím, že se nám to objevilo kolem šesti týdnů, ale stopro to nevím.
ahoj tak zrovna dneska jsme byly s malou u doktora kvůli tomu vřídku po TBC.Zase jí to hnisá a zítra jdeme na plicní,nevíte někdo jak to tam vlastně probíhá a co se tam dělá? Je jí 6 měsíců a také nejsme naočkovaní,doktor říkal jednoznačně nemačkat.A mluvil o nějakých antibiotikách,ale to prý až po tom plicním. ![]()
Ahoj, ráda přidám svojí zkušenost z plicního, byly jsme tam třikrát
U nás to probíhalo tak, že jsem se hlavně modlila, aby nás vzali s miminkem přednostně a nemusela jsem tam čekat s neočkovanou holčičkou mezi těma bacilama…No, šlo to docela rychle.
Malou jsem svlíkla do půl těla a doktorka koukala na ten vřídek, který mě se zdál teda hnusný. Ona řekla, že to neni tak zlé. Prohmaatala malé uzliny - ty neměla zvětšené, což je dobré. Ptala se mě, jestli malá prospívá, má teploty…a odložila nám očkování. Takhle se to opakovalo třikrát, nikdy nám nic nemačkala, jen říkala, že kdyby to prasklo, mám to namazat framykoinem a přelepit a ten den nemáčet. Prasklo to párkrát, ale nikdy netekl žádný hnus, jen vodička. No a po třetí návštěvě nám napsala, ať očkujeme, ale já si nejsem jistá. Má to pořád červené i když ploché. Uvidím, co řekne dětská.
Kdybys chtěla ještě něco, ráda napíšu.
Týja píše:
Ahoj, ráda přidám svojí zkušenost z plicního, byly jsme tam třikrátU nás to probíhalo tak, že jsem se hlavně modlila, aby nás vzali s miminkem přednostně a nemusela jsem tam čekat s neočkovanou holčičkou mezi těma bacilama…No, šlo to docela rychle.
Malou jsem svlíkla do půl těla a doktorka koukala na ten vřídek, který mě se zdál teda hnusný. Ona řekla, že to neni tak zlé. Prohmaatala malé uzliny - ty neměla zvětšené, což je dobré. Ptala se mě, jestli malá prospívá, má teploty…a odložila nám očkování. Takhle se to opakovalo třikrát, nikdy nám nic nemačkala, jen říkala, že kdyby to prasklo, mám to namazat framykoinem a přelepit a ten den nemáčet. Prasklo to párkrát, ale nikdy netekl žádný hnus, jen vodička. No a po třetí návštěvě nám napsala, ať očkujeme, ale já si nejsem jistá. Má to pořád červené i když ploché. Uvidím, co řekne dětská.
Kdybys chtěla ještě něco, ráda napíšu.
tak jsme tam byli malé to vymáčkli dali framikoin a přelepili a můžu říct dneska je to ještě horší a myslím že to malou bolí nám teda říkali že rozhodně neočkovat! a má zvětšenou uzlinku.Myslím že kdybych měla ten framikoin tak by jí to pomohlo,ale je na předpis.
Jani - tak zaběhni zítra k doktorovi mu to ukázat a třeba ti na to nějakou tu mastičku napíše. Možná bys mohla použít i ophtalmoframykoin, ten se dává do očí. Nemáš doma? Chudinka malá, to musí asi bolet.
Tak ať se jí to brzy zahojí.
Našemu Tobíkovi se to hojilo skoro rok a náš doktor teda očkoval, což jsem nechápala. Teda zrovna jsem ve fázi hledání jiného doktora, už mi s tím naším došla trpělivost ![]()
Taky bych šla pro ten recept na framykoin…určitě by jí to ulevilo.
určitě zajdu dneska to vypadá teda o něco líp ale pořád nic moc
Báře se reakce - boulička, udělala po ukončeném 2měsíci, do 3měsíce to měla zhojené..
Aneta měla slaboulinkoku reakci. Ve 4m měla fialovou skvrnku. Dr jí naočkoval. Reagovat to začalo a po druhé dávce na 6m to teprv začalo…