Zaškolení před podpisem smlouvy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@eumedon odmítla jsem ji z důvodu lepšího dojmu té „aktuální“ práce a vyššího finančního ohodnocení. Navíc už na pohovou říkali, že mají velmi pozitivní dojem a volali snad hodinu po pohovoru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leslie01 Děkuji. Podrobnosti netřeba.
Myslela jsem si, že to bude v tomto oboru. Od svých známých vím, že je to v tomto oboru dost častá praktika.
Na další zaškolení bych šla, ale před započetím práce bych chtěla alespoň DPP, už jen proto, že když se Ti něco u něj v podniku stane, tak bez smlouvy máš, myslím, smola pachola.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZItu píše:
Na další zaškolení bych šla, ale před započetím práce bych chtěla alespoň DPP, už jen proto, že když se Ti něco u něj v podniku stane, tak bez smlouvy máš, myslím, smola pachola.
Nejenom to… může platit i slušnou pokutu za práci načerno…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Nejenom to… může platit i slušnou pokutu za práci načerno…
Vidíš, na to jsem úplně zapomněla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Achjo. A co tedy doporučujete? Vykašlat se na to nebo zavolat, že ještě přijdu, ale chtěla bych to na smlouvu DPP?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leslie01 píše:
Achjo. A co tedy doporučujete? Vykašlat se na to nebo zavolat, že ještě přijdu, ale chtěla bych to na smlouvu DPP?
Záleží, jak moc Ti na tom místu záleží, nebo zda už máš vyhlídnutého něco jiného.
Pokud bych o tu práci stála, chtěla bych po něm podepsat dohodu. Bránil-li by se, udělala bych mu „papa, lala“ a hledala jinde. V případě jeho nějaké argumentace bych se obávala, že mi smlouvu nedá nikdy, nebo že mi taky nikdy nezaplatí, atp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leslie01 píše:
já bych aspoň chtěla zjistit, proč začínám mít pocit, že mě chtějí podfouknout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leslie01 píše:
Těžko radit, já dělám odbornou práci, takže bych zaměstnavatele poslala do háje hned, jak by zkusil vůbec něco o zaškolení zdarma říct… na druhou stranu nemám problém (ze své vlastní vůle) udělat do práce něco zadarmo v rámci volného času, ale aby to na mě někdo zkoušel, že to tak bude, to ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě napadá..Kdybych rezignovala a řekla, že už tedy nemám zájem, nemůžou po mně chtít nějakou náhradu za školení? Vím, že se nemají na co odvolat-žádná smlouva, ale kdoví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leslie01 Pokud by náhodou chtěli, tak mají smůlu - nemají to smluvně podloženo. A i kdybys měla smlouvu, tak by tam muselo být zahrnuto něco ve smyslu, že pokud po školení nenastoupíš, nebo do nějaké doby odejdeš, tak po Tobě budou chtít náhradu. Jinak ani omylem.
Takže se neboj, nemají na to právo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leslie01 píše:
Ještě mě napadá..Kdybych rezignovala a řekla, že už tedy nemám zájem, nemůžou po mně chtít nějakou náhradu za školení? Vím, že se nemají na co odvolat-žádná smlouva, ale kdoví.
Náhradu za školení po tobě můžou chtít, pokud jste na tom domluveni, a to takovou na jaké jste domluveni. Pokud by to chtěli vymáhat soudně, museli by to dokázat, že jste na náhradě domluveni.
Jinak můžou chtít cokoliv. I ty můžeš chtít cokoliv - třeba tu podepsanou smlouvu, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leslie01 píše:
@Karleon ptala jsem se hned v telefonu, jak dlouho je to zaškolení a odkdy nástup. A bylo mi řečeno, že „jestli bude vše OK“, tak v pondělí nastoupím. Navíc jsem pak ještě během těch dnů, co jsem tam byla slyšela, jak pán říká kolegovi, že nastupuju v pondělí.,takže jsem si byla jistá, že po víkendu jsem už zaměstnaná. A ono ne.
Takže malování vzdušných zámků. Říkal to zřejmě kolegovi, aby tě navnadil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leslie01 Ještě takhle: Situace, kdy máš dvě alternativní nabídky, je právě ta, které můžeš využít k vyjednání co nejlepších podmínek. Ale nesmíš žádnou z nich hned odmítnout, dokud nemáš podepsanou smlouvu - jinak se ti může stát, že ti nezůstane nic.
Místo odmítnutí je lepší požádat na jedné straně o čas na rozmyšlenou (třeba u té horší nabídky) a u lepší nabídky vyjednat písemnou smlouvu. Nepodaří-li se během času na rozmyšlenou dosáhnout u „lepší nabídky“, písemné smlouvy, pak zřejmě tato nabídka nebyla myšlena vážně a je načase sáhnout po té „horší“, nicméně vážně myšlené nabídce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem měla samozřejmě poslechnout, ale dopadlo to jinak. Šla jsem tam, smlouva se už „vyráběla“ a mám dojem, že by mi ji opravdu dali pár dnů po tom, co jsem nastoupila (viděla jsem, jak ji připravují). Nicméně asi po třech dnech mi došlo, že tam pracovat opravdu nechci (neskutečná buzerace, stres, nedostatečné zaškolení, takže po mě nadřízení řvali, proč jsem neudělala to a to, když jsem samozřejmě neměla ani páru jak se co dělá). Byli tam i lidi, kteří mi pomáhali, to nemůžu říct, ale obecně bych tu míru obrovského stresu nevydržela. V úterý jsem řekla, že rezignuju a pán mě prosil, že narychlo nemá nikoho, kdo by mu zítra přišel, že jsem jediná. Samozřejmě jsem tam šla, druhý ten skončila a nedostala ani korunu
Takže opravdu, bez smloouvy už nikdy nikde, ani na chvíli, to samý se zaškolením. Možná jsem i za tu zkušenost ráda, něco jsem se naučila a vím co a jak. Spíše mi přijde divný, že zaměstnavateli nevadí, že jsem podepisovala faktury, vyřizovala objednávky apod. Kdyby se něco podělalo, tak nevím jak by to řešil, když jsem tam nebyla zaměstnaná..
Dobře mi tak, skvělé ponaučení do života.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leslie01 mělas mu tam něco zmrskat, aby měl průfer
tak jak říkáš, zkušenost, příště budeš vědět líp ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit