Zastřešení bazénu

2271
26.11.18 14:05

My máme kopuli, a díky tomu se můžeme koupat i půl roku, letos už od začátku dubna do konce září. Jinak kvůli bezpečnosti je to u nás také nutnost, nemusím se bat, že mi tam spadnou děti nebo pes, důležité je hlavně zamykat a klíč schovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
26.11.18 14:19

Máme kopuli, do rovného bych nešla už jen kvůli tomu, že kopule prodlužuje dobu koupání. Koupeme se od začátku května, kolikrát až do října. Mě to rovný zastřešení trochu postrádá smysl. Koupat se pod tím nedá a na to, abych bazén zabezpečila, by stačil nesrovnatelně levnější plot, na ohřev černá folie.

• Citovat
  • Upravit
5645
26.11.18 14:20

My máme klasiku ale nižší, aby se pod tím dalo koupat.topime porad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
26.11.18 14:47

Máme bazén s vyšším zastřešením už 10 let. Pod střechou se děti koupaly vlastně jen ten první rok, kdy pro ně byl bazén novinka. Teď už se koupou jen za hezkého počasí a ještě abych je pomalu někdy nutila. Příští rok asi budeme okolí bazénu trochu upravovat a pořizovat nové zastřešení a určitě půjdeme do nízkého, aby na zahradě tolik nevynikalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.18 14:58

My právě bazén chceme stavět na jaře, ale opravdu se děsim toho, že by byl bez zastřešení. A jak se Vám ty skleníkové kopule uklízí? Právě u kamarádky jsem na to házela očko a všude měla různé usazeniny atd. Tohle dřevěné mi přijde jednodušší na údržbu. Jinak koupání pod zakrytím neřeším, budeme mít ohřev a stejně se koupeme jen když je teplo. Spíš si řikam, jak pak v zimě, jestli fakt to zastřešení využíváte jako terasu. Zajímaly by mě zkušenosti - jakože stisknu tlačítko a mam zazimováno? Máme zahradu ani ne 100 m2 a to zvedací mě zaujalo na první pohled a cenově to neni zas tak odlišné od skleníku, ale ještě jsem to nikde neviděla a bojim se, aby to nedělalo neplechu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.18 15:09

@eliskaj A koupete se pod tím nižším, prosím? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5645
26.11.18 15:11

@Martina TP8.12.12 celoročně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.18 15:15

a čistí se to v pohodě? jakož aby to nevypadalo jako naše okna po jednom dešti? :D :zed: Díky moc!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5645
26.11.18 15:17

@Martina TP8.12.12 oplachnu to hadici, drážky taky a v pohodě…my teda nemáme to vroubkate sklo ale máme čiré, s funkci proti “spine” :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
26.11.18 15:23

My máme kopuli, rovné zastřešení nevím, neznám nikoho kro to má..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.18 16:29

Já právě také neznám, ale máme zahradu menší než 100 m2 a nechci si půlku zaflákat zastřešením, uplně ideálně by mi tam šel jen tento https://plochezastreseni.cz/…megon-stand/ ale neznám fakt nikoho, kdo by to měl, je to nové a nevím, jak se to bude chovat za pár let… Nemáte aspon něco podobného? Cenově nám to vyšlo asi na 100 tisíc a ráda bych nějaké reference…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
3.4.19 11:01

Nízké zastřešení

Ahojte, zvažujeme zastřešení bazénu. Zajímal by mě váš názor na zastřešení celkově - Nepřipadáte si pod tou střechou stísněně nebo nepříjemně? :nevim: Ono to je sice praktické a prodlouží to sezónu, ale bojím se toho nepřijemného pocitu. Máme poměrně malou zahradu, takže pokud budeme zastřešeovat tak zvažujeme nízké zastřešení, ale pod kterým by se dalo koupat. :) Máte nějaké zkušenosti s jinými výrobci zastřešení?
Díky Karol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.19 11:44
@Carooli.P píše:
Ahojte, zvažujeme zastřešení bazénu. Zajímal by mě váš názor na zastřešení celkově - Nepřipadáte si pod tou střechou stísněně nebo nepříjemně? :nevim: Ono to je sice praktické a prodlouží to sezónu, ale bojím se toho nepřijemného pocitu. Máme poměrně malou zahradu, takže pokud budeme zastřešeovat tak zvažujeme nízké zastřešení, ale pod kterým by se dalo koupat. :) Máte nějaké zkušenosti s jinými výrobci zastřešení?
Díky Karol

Ahoj, máme zastřešený bazén a je to naopak super. Ztísněně se tam teda necítím, naopak je to takové bezpečnější. Pořídili jsme s takovým polykarbonátem, přes který nejde dovnitř vidět, takže nás nikdo z okolí neokukuje a můžem se cákat jak chceme. Pořídili jsme z asi menší firmy zastresenilevne.cz, ale vše v pohodě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
24.4.19 10:02

@petra_koprovka díky za tip, mrknu se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
24.4.19 10:09

Mrknul jsem na odkaz na ploché zastřešení a myslím, že z praktického hlediska je to na dvě věci. To slouží pouze jako kryt, ale koupat se pod ním nemůžeš a o to hlavně jde. Jak tu pisatelka napsala, jde o to, aby se pod kopulí dalo koupat a význam to má ten, že při ochlazení, kdy je voda teplejší než vzduch, tak nad nekrytým bazénem je zima od studeného větru jako sviňa, ale pod kopulí je teploučko. Jo praktické věci jsou někdy nařízené těm, kdy efektivita musí jít strannou. :mrgreen: :mavam: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí