Zátěžové linoleum

192
21.1.08 15:35

Zátěžové linoleum

ahoj maminy,

předěláváme byteček a zrovna přemýšlíme o podlahách. Už jsme byli na 100 procent rozhudnuti pro plovoucí podlahy, ale dostala se k nám info o tzv. zátěžových linoleích - Novalis nebo Jupiter - pry vyjdou levněji a jsou odolnější než plovoučky.

Tak bych vás jenom chtěla poprosit o vaše názory a zkušenosti. Díky Klara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
192
21.1.08 16:07

oprava

oprava, nevim, jak jsem prisla na Novalis … spravne to ma byt Novilon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
21.1.08 16:23

Ahoj Klarko,
koukni na www.living.cz , a pak to zadej do vyhledávače, psalo se tam o Novilonu hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
21.1.08 17:36

Hmm diky, koukla jsem tam, ale bohuzel: „Vyhledavani v diskusich docasne mimo provoz“ :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
21.1.08 18:06

klarko - ty tvoje dve zncky neznam, ale co treba i dalsi prirodni linolea
www.apokork.cz
www.marmo.cz
 www.marmoleum.cz

principialne jde o linolea z prirodnich materialu, nektera davaji zaruku celozivotni - v bankach a jinych prostorech, ktere jsou silne zatezovane, vydrzi i padesat let.

mi jsou moc prijemna- na chuzi, hrozne rada po nich chodim bosa. udrzuji se vcelku v pohode, eistuji sice specialni pripravky na jejich myti, ale neni treba, pouzivam nejbeznejsi prirpavek na drevene podlahy, casteji spis myti jen vodou bez pripravku.
odolne jsou taky proto, ze se z nich neda smyt barva- jsou totiz barevne skrz naskrz, az dolu.

premyslim o nevyhodach - kdyz na nem budes mit postavenou tezkou skrin, tak uz se ti ten jeji otisk do normalu zrejme nevrati - jestli tedy mas rada stehovani nabytku, budes mit videt nozicky :) (ale to delaj vlastne taky vsechna PVC, koberce atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.1.08 20:07

Ahoj, Novilon mame cca 4 roky a jsme moc spokojeni - pozor, zalezi ale na kvalitni pokladce vcetne dokonaleho zbrouseni podkladu! Kdyz prijde navsteva, mysli si, ze mame plovouci podlahu, vypada to fakt super. Krasne se udrzuje a je i mnohem teplejsi,odolnejsi a mekci nez plovoucka - a tim padem i mene hlucne napr. kdyz dite mlati hrackama do podlahy :-) Co se tyce tech otisku nabytku - je dobre dat treba pod nozky sedacky atd. (pokud maji ostre hrany treba) nejake podlozky, to trochu ochrani aby se to tolik nevytlacilo. My jsme to nejdrive neudelali - meli jsme v obyvaku cca rok na tom postavenou sedacku, kterou jsme pak dali pryc - otisky zustaly, byla jsem nastvana, ale postupne byly precejen min a min zretelny a nakonec nejsou uz videt vubec! - ale nez zmizely, tak to trvalo nekolik mesicu… Takze celkove, doporucuju! Myslim, ze mame konkretne novilon nova. Ahoj Zuzka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný