Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
možná blbý dotaz, ale od září jde náš v červenci 4 letý syn poprvé do školky. Mám pro něj koupené Superfitky ale s tkaničkou, kterou bohužel neumí a vzhledem k jeho vývojové dysfázii ani umět asi nebude. Pomůžou mu učitelky nebo z vlastní zkušenosti víte, že to nedělají. Vím, že každá školka je jiná, ale jak to vypadá třeba u vás.
Díky
Zavážou… Majda má šněrovací zimní a pomůžou jí.
Ale jinak se teda snažím pořizovat boty, které zvládne sama.
@1024 píše:
Ahoj,
možná blbý dotaz, ale od září jde náš v červenci 4 letý syn poprvé do školky. Mám pro něj koupené Superfitky ale s tkaničkou, kterou bohužel neumí a vzhledem k jeho vývojové dysfázii ani umět asi nebude. Pomůžou mu učitelky nebo z vlastní zkušenosti víte, že to nedělají. Vím, že každá školka je jiná, ale jak to vypadá třeba u vás.
Díky
u nás zavazovat pomáhají, s předškoláky vázání tkaniček trénují. Ovšem osobně pořizuji boty na sucháč, abych ušetřila učitelkám práci.
@1024 Udělají a v říjnu dají na nástěnku cedulku, abys dítku pořídila botičky, které si umí samo nazout.
@1024 píše:
Ahoj,
Díky
no tak samozřejmě pomůžou… teda u nás alespoň ano… ale na druhou stranu, já kupuji přednostně synovi na suchý zip, už jen proto, že je prostě samostatnější a vzhledem k tomu, že jsem taky učitelka /ve škole/,tak vím, jaké to je vypravit plno prcků-..takže se snažím i učitelkám toto trochu ulehčit… obzvláště, když je klukovi už 4 a mají tam třeba dvacet tříleťáků, co nezvládnou ani ty sucháče:)
nicméně.. ano.– u nás zavazují a žádné připomínky nemají:)
Holky, já je pořídila ve slevě a myslela, že je bude mít na jaro, přip. studené léto a noha mu skoro neroste, tak mu vyjdou tak do té školky na podzim. Jinak bych pořídila sucháče.
U nás pomůžou, ale taky ti rovnou řeknou, že pokud to neumí, ať má na suchý zip.
kdyby mělo 25 dětí boty na tkaničky, tak nedělají nic jiného a než je všem zavážou, můžou je zas rozvazovat a jít do školky.
Tak to radši asi nebudeme riskovat a tyhle boty necháme jen na příchod do školky a tam koupím nové, abych se vyhnula problémům. Stejně by měl mít dvoje, tak ať to nekomplikuju
@neumisa píše:
u nás zavazovat pomáhají, s předškoláky vázání tkaniček trénují. Ovšem osobně pořizuji boty na sucháč, abych ušetřila učitelkám práci.
co učitelkám
i sobě
než bych je ráno vykopala z bytu ![]()
@1024 myslím že určitě zavážou, ale představ si třídu (u nás 27 dětí) a všem vázat… Ještěže ne všichni mají tkaničky ![]()
@1024 píše:
Tak to radši asi nebudeme riskovat a tyhle boty necháme jen na příchod do školky a tam koupím nové, abych se vyhnula problémům. Stejně by měl mít dvoje, tak ať to nekomplikuju
třeba do září natrénujete a bude to umět levou zadní
@kubykula píše:
co učitelkámi sobě
než bych je ráno vykopala z bytu
sobě ne, mé děti chodí ve šněrovacích botách, jen do školky na zahradu a do tělocviku mají sucháče. Starší si zavazuje boty sám od předškoláka, mladší se obuje, udělá uzel a já jen dovážu mašle. A už trénuje i ty. Nejsem otrokem bot svých dětí. ![]()
@kubykula Tak já budu ráda, když si sám oblékne aspoň tepláky a sundá i ty boty se sucháčem
. Má jemnou i hrubou motoriku opožděnou, stále dlaňový úchop, takže se toho děsím jak to tam vůbec bude. Trénujeme, ale asi nejsem dost velká autorita, mámu má nejspíš na háku ![]()
Podle mě pomůžou, ale osobně klukům kupuju boty na sucháče, aby se obuli sami (i kvůli mojí pohodlnosti), jen jim to překontroluju, jestli mají zalepeno správně, takže s vypravováním ani jednoho nemám v podstatě žádnou práci ani sama…
(i když kdyby tříleťák nešel do školky od září preferovala bych tkaničky, takhle dostala přednost ta samostatnost, no…)
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.