Zavazují v MŠ 4 letým dětem boty?

2969
3.6.14 17:48

Zavazují v MŠ 4 letým dětem boty?

Ahoj,
možná blbý dotaz, ale od září jde náš v červenci 4 letý syn poprvé do školky. Mám pro něj koupené Superfitky ale s tkaničkou, kterou bohužel neumí a vzhledem k jeho vývojové dysfázii ani umět asi nebude. Pomůžou mu učitelky nebo z vlastní zkušenosti víte, že to nedělají. Vím, že každá školka je jiná, ale jak to vypadá třeba u vás.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
3.6.14 17:50

Zavážou… Majda má šněrovací zimní a pomůžou jí.
Ale jinak se teda snažím pořizovat boty, které zvládne sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
3.6.14 17:50
@1024 píše:
Ahoj,
možná blbý dotaz, ale od září jde náš v červenci 4 letý syn poprvé do školky. Mám pro něj koupené Superfitky ale s tkaničkou, kterou bohužel neumí a vzhledem k jeho vývojové dysfázii ani umět asi nebude. Pomůžou mu učitelky nebo z vlastní zkušenosti víte, že to nedělají. Vím, že každá školka je jiná, ale jak to vypadá třeba u vás.
Díky

u nás zavazovat pomáhají, s předškoláky vázání tkaniček trénují. Ovšem osobně pořizuji boty na sucháč, abych ušetřila učitelkám práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
3.6.14 17:51

@1024 Udělají a v říjnu dají na nástěnku cedulku, abys dítku pořídila botičky, které si umí samo nazout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
3.6.14 17:52

U nás určitě, ale další jsem už pořídila zalepovací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
@1024 píše:
Ahoj,
Díky

no tak samozřejmě pomůžou… teda u nás alespoň ano… ale na druhou stranu, já kupuji přednostně synovi na suchý zip, už jen proto, že je prostě samostatnější a vzhledem k tomu, že jsem taky učitelka /ve škole/,tak vím, jaké to je vypravit plno prcků-..takže se snažím i učitelkám toto trochu ulehčit… obzvláště, když je klukovi už 4 a mají tam třeba dvacet tříleťáků, co nezvládnou ani ty sucháče:)

nicméně.. ano.– u nás zavazují a žádné připomínky nemají:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969

Holky, já je pořídila ve slevě a myslela, že je bude mít na jaro, přip. studené léto a noha mu skoro neroste, tak mu vyjdou tak do té školky na podzim. Jinak bych pořídila sucháče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
3.6.14 17:55

U nás pomůžou, ale taky ti rovnou řeknou, že pokud to neumí, ať má na suchý zip.
kdyby mělo 25 dětí boty na tkaničky, tak nedělají nic jiného a než je všem zavážou, můžou je zas rozvazovat a jít do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
3.6.14 17:56

Tak to radši asi nebudeme riskovat a tyhle boty necháme jen na příchod do školky a tam koupím nové, abych se vyhnula problémům. Stejně by měl mít dvoje, tak ať to nekomplikuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
@neumisa píše:
u nás zavazovat pomáhají, s předškoláky vázání tkaniček trénují. Ovšem osobně pořizuji boty na sucháč, abych ušetřila učitelkám práci.

co učitelkám :mrgreen: i sobě :mrgreen: než bych je ráno vykopala z bytu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999

@1024 myslím že určitě zavážou, ale představ si třídu (u nás 27 dětí) a všem vázat… Ještěže ne všichni mají tkaničky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
3.6.14 17:57
@1024 píše:
Tak to radši asi nebudeme riskovat a tyhle boty necháme jen na příchod do školky a tam koupím nové, abych se vyhnula problémům. Stejně by měl mít dvoje, tak ať to nekomplikuju

třeba do září natrénujete a bude to umět levou zadní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
3.6.14 17:58
@kubykula píše:
co učitelkám :mrgreen: i sobě :mrgreen: než bych je ráno vykopala z bytu :think:

sobě ne, mé děti chodí ve šněrovacích botách, jen do školky na zahradu a do tělocviku mají sucháče. Starší si zavazuje boty sám od předškoláka, mladší se obuje, udělá uzel a já jen dovážu mašle. A už trénuje i ty. Nejsem otrokem bot svých dětí. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
3.6.14 18:00

@kubykula Tak já budu ráda, když si sám oblékne aspoň tepláky a sundá i ty boty se sucháčem :roll:. Má jemnou i hrubou motoriku opožděnou, stále dlaňový úchop, takže se toho děsím jak to tam vůbec bude. Trénujeme, ale asi nejsem dost velká autorita, mámu má nejspíš na háku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
3.6.14 18:00

Podle mě pomůžou, ale osobně klukům kupuju boty na sucháče, aby se obuli sami (i kvůli mojí pohodlnosti), jen jim to překontroluju, jestli mají zalepeno správně, takže s vypravováním ani jednoho nemám v podstatě žádnou práci ani sama… :oops: (i když kdyby tříleťák nešel do školky od září preferovala bych tkaničky, takhle dostala přednost ta samostatnost, no…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin