Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj zakladatelko ani nevíš jak tě chápu. Je mi stejně 33 za chvilku 34 a už 2 roky se snažíme o mimčo. Vedle mě kamarádky které dřív fnukaly že nikdy nebudou mít peníze, chlapa, mimčo. Všichni se dobře vdaly a mají po 1 některá po 2 dětech. Chodí s kocarama za 30 litrů a jsou šťastné. Ale upřímně já jim nezávidím ty peníze, hadry, chlapa ale to miminko. Vidí to na mě, když se sejdeme jak mě to štve a bolí ale člověk stim nic neudělá, musí se smířit
![]()
Já ti rozumím. Ale přijde mi, že než kamarádka je problém v tom, že se nemůžeš srovnat s minulostí a tím, žes měla blbý start. Třeba není dobrá práce, páč máš jen ucnak, protože doma tě k ničemu nikdo nevedl. A úspěšná kamarádka tyhle pocity jen pouští na povrch, ale není jejich původcem. Máš něco, za čím v životě jdeš? Chtěla by sis třeba rozšířit vzdělání, cestovat, najít lepší práci? Vlastně dohnat to, co kamarádce závidíš, a dojít tak k pomyslnému smíření.
Nejhorší je že v práci jsem zůstala také jediná, všechny co přišli před nebo po mně už jsou na mateřské, diví se že já nechci, 14 let na jednom místě už je
Ano mohla bych změnit místo ale zase mám smlouvu na dobu neurčitou, práci znám, zvykla jsem si a hl co kdyby se povedlo to miminko i když tomu přestávám věřit
Někdy je těžký nesrovnávat. A radovat se z maličkostí je sice prima, ale zas tak dlouho to nevydrží,
Každej si tím musí projít sám, najít sebejistotu a duševní rovnováhu.
@Anonymní píše:
Mě teď půjčku nikdo nedá, a manžel má dluhy takže mu žádná banka nic nedá.
Tak to je belby. Tak jedině se snažit co nejdřív sehnat tu práci, šetřit co to dá a stěhovat se až za půl roku.
Jinak, není v tom příspěvku spíš tvůj smysl pro spravedlnost? Jakože někomu se všechno tak daří, má, problémy nemá…Já osobně totiž když má někdo takový pohodu život tak mě napadne, jak je život nefér, ne že závidím ![]()
@Anonymní píše:
Tak to je belby. Tak jedině se snažit co nejdřív sehnat tu práci, šetřit co to dá a stěhovat se až za půl roku.
Jinak, není v tom příspěvku spíš tvůj smysl pro spravedlnost? Jakože někomu se všechno tak daří, má, problémy nemá…Já osobně totiž když má někdo takový pohodu život tak mě napadne, jak je život nefér, ne že závidím
Tak to já si spíš vnitřně závidím, a kldině to přiznám, ale neni to o tom, že bych ton epřála druhému.. Slovo nefér třeba nepoužívám, protože, co ta druhá má, tak má, ale ono možná má bokem daleko horší věci..
Třeba má miminko, ale může se stát, že má chlapa… takže celkově nehodnotím, jeslti život fér nebo ne.. Někdy je hůř někdy líp
@Anonymní píše:
Ahoj zakladatelko ani nevíš jak tě chápu. Je mi stejně 33 za chvilku 34 a už 2 roky se snažíme o mimčo. Vedle mě kamarádky které dřív fnukaly že nikdy nebudou mít peníze, chlapa, mimčo. Všichni se dobře vdaly a mají po 1 některá po 2 dětech. Chodí s kocarama za 30 litrů a jsou šťastné. Ale upřímně já jim nezávidím ty peníze, hadry, chlapa ale to miminko. Vidí to na mě, když se sejdeme jak mě to štve a bolí ale člověk stim nic neudělá, musí se smířit![]()
Přejí vám aby si k vám to miminko našlo cestu a brzy se zadařilo. Já mám vlastně všechny kamarádky s dětmi, a dokud jsme se s manželem aspoň snažili, tak jsem nikomu nezavidela ale teď se minimálně rok snažit nemůžeme což mě bolí
. Já to kamarádce najevo nedávám, beztak by to k ničemu nebylo a navíc nechci aby si myslela že jí to nepřejí.
@Anonymní píše:
Jinak, není v tom příspěvku spíš tvůj smysl pro spravedlnost? Jakože někomu se všechno tak daří, má, problémy nemá…Já osobně totiž když má někdo takový pohodu život tak mě napadne, jak je život nefér, ne že závidím
Tak dříve mi to i trochu nespravedlivé přišlo, ale když mi teď kamarádka oznámila těhotenství tak mám pocit že jí fakt závidím. Což mě štve, mě to nedělá dobře, ale prostě to ovlivnit nedokážu.
@divine woman píše:
A kámoška by tě nemohla zaměstnat ve své firmě?
To není vždycky úplně ideální nápad… dost bych si to rozmyslela, není moc blízkých lidí kteří spolu dokážou bez problémů pracovat.
Hele a když je to dobrá kamarádka a ma tu úspěšnou firmu, nemohla by ti pomoct ona, když jsi teď v slepé uličce. Ideálně, že by ti dohodila práci.
Jinak, já ti taky rozumím, taky mám několik uspesnejsich kamarádek, ale když si to zanalyzuji, tak zjistím, že si můžu za neúspěch sama (např. že nemám dům nebo že jsem stále na řadové a ne vedoucí pozici). Dále, často, když jsem někomu záviděla, stalo se, že vyplul na povrch nějaký průser, kostlivec. Například jednu kámošku opustil manžel po narození děcka, jedna má dítě s ženatým milencem… radši nezavidet a neprivolavat neštěstí.
@Lalelale tak o dítě jsme se snažili rok, chtěla jsem studovat ale nevzali mě, na cestování vůbec nemám peníze, no ja se teď modlím abych vůbec nějakou dobrou práci sehnala. Ale lepší než moje minula asi nebude
.
@Nimie dobře, ale ona má teď životní problém, třeba by to bylo jen na čas.
Mě teď půjčku nikdo nedá, a manžel má dluhy takže mu žádná banka nic nedá.