Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Santa Juana píše:
@Nimie dobře, ale ona má teď životní problém, třeba by to bylo jen na čas.
Já to chápu, jen zmiňuju že občas ani za to to nestojí… je fajn si to fakt promyslet a nehrnout se do toho s růžovýma brýlema.
@divine woman píše:
@Nimie Jo, to je pravda. Ale když je nouze nejvyšší…
Chápu no…
@divine woman když žačala podnikát tak mi to i nabídla, ale tenkrát jsem měla dobrou práci. Když mě vyhodili z práce tak mi nabídla práci uklízečky, ale ja jsem to nevzala myslela jsem si že si rychle najdu práci ve svém oboru.
Zakladatelko, i s učňákem se dá najít dobrá práce. Pokud máš třeba vztah k volantu, můžeš jít dělat řidičku MHD, tam nejsou na ženskou špatné peníze, u nás ve městě jsou 3 ženské a pochvalují si to. A rozšíření ŘP dneska platí firma nebo úp, je po tom poptávka. Nebo si udělej kurz na pečovatelku a tam taky pořád berou a dá se najít místo za hezké peníze. Co jsi dělala za práci naposled?
@divine woman píše:
A kámoška by tě nemohla zaměstnat ve své firmě?
Tohle je nejlepší cesta ke zničení přátelství. Pokud nemá schopnosti na to si najít práci sama, kam by to přátelství vedlo, kdyby jí úspěšná kamarádka dělala protekci a pak třeba viděla, že práci nezvládá nebo že mohla mít kvalifikovanějšího člověka? Kdysi mě kamarádka prosila, abych ji dostala do firmy(taktéž nemohla najít místo), a měla jsem docela krušné chvilky, protože i když kámoška to byla úžasná, po pracovní stránce bych ji prostě z různých důvodů nezamestnala…
@Kfětoslava řídit ja vůbec neumím, a upřímně pečovatelku bych psychicky i fizicky nezvládla. Doteď jsem byla krejčí
@Anonymní píše:
@Lalelale tak o dítě jsme se snažili rok, chtěla jsem studovat ale nevzali mě, na cestování vůbec nemám peníze, no ja se teď modlím abych vůbec nějakou dobrou práci sehnala. Ale lepší než moje minula asi nebude.
Neházej flintu do žita, nevzali tě do A, vezmou tě v B. Například si můžeš dodělat dálkově maturitu, nebo se prostě doma učit anglicky. Podle toho, jakou práci je pro tebe reálné sehnat a co by ti trošku pomohlo. Neboj práci dřív nebo později seženeš, a každá smůla dřív nebo později přejde. Ale člověk tomu může trošičku jít naproti ![]()
Naprosto chápu. Bojuju s tím taky. Mám na chlapy taky smůlu, nějak nemůžu partnera najít. Kamarádka, teď tedy už spíš známá, má doma pohledného vysokého chlapa, který na ní doslova visí, přestože ví, že ona ho podváděla, a to ne jednou a ne s jedním. Mají tři děti, osobně myslím, že minimálně jedno z nich není manžela. Manžel vydělává pěkné peníze, mají pěkný dům, zahradu, bazén, děti mají nasetreno do budoucna, kamarádka se nemusí bát, že by děti nemohly na studia nebo zůstaly nezaopatřené. Žere mě to hodně, tím spíš, že já bych za toto dala nevím co a ona dotyčná kamarádka si toho neváží a hledá jiné chlapy bokovky. Osobně radím takové kamarádství omezit, pokud to není úplně tvá spřízněná duše. Některé věci holt člověk asi neskousne. Prosím nechat anonym.
@Anonymní píše:
@Kfětoslava řídit ja vůbec neumím, a upřímně pečovatelku bych psychicky i fizicky nezvládla. Doteď jsem byla krejčí
A tam pro tebe cesta není? Dobré krejčí bych urvala ruce. Tchýně dává švadleně šílené sumy, paní šije u sebe doma a vypadá, že se jí velmi daří.
@Lalelale no nevím jestli bych zvládla maturitu, ve škole jsem zrovna nejlepší známky neměla. Anglický umím, no ja doufam že nějakou dobrou práci seženu
@Anonymní píše:
@Lalelale no nevím jestli bych zvládla maturitu, ve škole jsem zrovna nejlepší známky neměla. Anglický umím, no ja doufam že nějakou dobrou práci seženu
Jj už vidím, že jsi krejčí. Jsi šikovná? Mně přijde, že zrovna tohle je výborný obor, můžeš pracovat doma, je velká poptávka (aspoň v mém okolí, ale chápu, že někde na vsi to může být jinak).
@Anonymní píše:
Naprosto chápu. Bojuju s tím taky. Mám na chlapy taky smůlu, nějak nemůžu partnera najít. Kamarádka, teď tedy už spíš známá, má doma pohledného vysokého chlapa, který na ní doslova visí, přestože ví, že ona ho podváděla, a to ne jednou a ne s jedním. Mají tři děti, osobně myslím, že minimálně jedno z nich není manžela. Manžel vydělává pěkné peníze, mají pěkný dům, zahradu, bazén, děti mají nasetreno do budoucna, kamarádka se nemusí bát, že by děti nemohly na studia nebo zůstaly nezaopatřené. Žere mě to hodně, tím spíš, že já bych za toto dala nevím co a ona dotyčná kamarádka si toho neváží a hledá jiné chlapy bokovky. Osobně radím takové kamarádství omezit, pokud to není úplně tvá spřízněná duše. Některé věci holt člověk asi neskousne. Prosím nechat anonym.
Tak to zase jako kamarádka je moc dobrá, nerada bych oni úplně přišla ale poslední dobou se jí snažím trochu vyhýbat.
Problém je v tom, že i kdyby kamarádka nebyla v tvých očích tak „úspěšná“, tak na tvém stavu to zhola nic nezmění.
@Tecumseh píše:
Holt se uměla narodit. Tak to na světě už chodí, že někdo má všechno a druhý často jen oči pro pláč. Kolik ti je? Není jiná cesta, než se přestat litovat a začít makat, když ti nikdo nic nedá.
Rodiče si vybíráme. Někdo se chce něco naučit, jiný je má za odměnu a někdo přišel odpočívat. Většina se ale přišla něco naučit a v luxusu a pohodě se člověk nic většinou nenaučí.
Zakladatelko, problem neni v kamaradce, ale v tobe a tvem mysleni. Jsou lide, co se nenarodili bohatym rodicum, ale snazili se a jsou ted uspesni. Mas jen ucnak, chlapa s dluhama a jsi bez prace a bez penez. Proc? Proc sis brala chlapa, co dela dluhy? Chapu treba pujcku na bydleni, ale jste 2 bezdetni lide v produktivnim veku a nemate nic nasetreno? Proc kdyz jsi prisla o praci sis nenasla brigadu? Proc kdyz jsi mela ty i manzel praci, jste neco nenasetrili?…proste jaky si to udelas, takovy to mas.