Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ono to muze vypadat, ze ji vsechno spadlo do klina, jasny, byt v Praze se sam nekoupi, ale treba takovy zalozeni firmy bude hodne tvrdy prace. Nesrovnavej se s ni a radsi na sobe zapracuj.
@Anonymní píše:
@Tecumseh je mi 33,ja jsem doteď pracovala, ale kvůli koronavirove situaci mě vyhodili. Snažím si najít práci, už jsem byla i na pár pohovorech ale vždy si vybrali někoho jiného.
tak v tom případě už máš teď odpracováno, pokud by mimi klaplo ne?
![]()
Jinak hodně štěstí, jak dlouho už plánujete a už to nějak řešíte? ![]()
@Zwetta no snažíme se už rok, tak jsme právě měli strach že by nám to zase nevyšlo. A já bych neměla nárok na mateřskou
@alena1995 vrátili by nám jenom 15000 tisíc, a pořád by nám minimálně 15000 nebo 20000 tisíc chybělo. Tak tenkrát jsem se přihlásila na školy který mě bavili. A se kterými bych zvládla i pracovat ale nevzali mě, tu pečovatelku bych fakt nezvládla, starala jsem se o nemocnou matkou a byli to nejhorší měsíce v mém životě. A výmluvy to opravdu nejsou, ale když vím že na něco nemám a navíc bych třeba tu maturitu fakt nezvládla tak si přece nebudu hrát jak jsem chytrá. No hele kdyby mi tady někdo nabídl peníze tak neřeknu že je neberu, ne to byl vtip
. Já tady ani žádné rady které by mi pomohly nečekám, ale je fajn se trochu vypovídát.
Hele, zakladatelko, vstaň z té sesle a běž něco dělat. Třeba do nějaké montovny, kterých je tady všude dost. Odkruť si ten rok, nebo kolik je třeba abys měla nárok na tu mateřskou a pak si pořiď mimino.
@Anonymní píše:
@alena1995 vrátili by nám jenom 15000 tisíc, a pořád by nám minimálně 15000 nebo 20000 tisíc chybělo. Tak tenkrát jsem se přihlásila na školy který mě bavili. A se kterými bych zvládla i pracovat ale nevzali mě, tu pečovatelku bych fakt nezvládla, starala jsem se o nemocnou matkou a byli to nejhorší měsíce v mém životě. A výmluvy to opravdu nejsou, ale když vím že na něco nemám a navíc bych třeba tu maturitu fakt nezvládla tak si přece nebudu hrát jak jsem chytrá. No hele kdyby mi tady někdo nabídl peníze tak neřeknu že je neberu, ne to byl vtip. Já tady ani žádné rady které by mi pomohly nečekám, ale je fajn se trochu vypovídát.
Na tu skolu nebyly prijimacky?
@Anonymní píše:
@Zwetta no snažíme se už rok, tak jsme právě měli strach že by nám to zase nevyšlo. A já bych neměla nárok na mateřskou
Jestli si doteď pracovala, tak když si najdes za chvíli zas práci a nevyhodí tě ve zkušebce, tak nárok mít budeš. Znáš podmínky nároku na PPM? Je toho plný internet.
Ahoj holky,
Koukám že příspěvek je už staršího data, ale zrovna toto téma je mi v poslední době blízké:) zakladatelku tématu velice chápu, sama si něčím podobným procházím, ale nejlepší je to nebrat jako důvod k trápení, ale spíše povzbuzení k tomu na sobě pracovat a jít si za svými sny. Já mám kamarádku, byly jsme si obě moc blízké a měly společné témata a životní situace takže jsme si hodně rozuměly. Byly doby kdy měla méně než já a tak když byla situace kdy to bylo možné vždy jsem ji pomohla ať už to bylo placení za kávu, darování oblečení co mi jen leželo ve skříni nebo prodej mého starého auta za směšnou sumu protože jsem ji přála aby i ona měla něco co si přeje:) bohužel pak se to nějak zvrtlo v jejím vztahu pociťovala nudu a přítele podváděla, nakonec si uvědomila že je finančně díky němu zajištěná tak si udělali miminko, rychle svatba, manžel dostal dům peníze a už to začalo. Každé setkání sem jen poslouchala jak jsou naštvaní protože jejich kuchyň za skoro 500 000 má zpoždění a neměli tu dražší co chtěli, jak jsou naštvaní že za svatbu nedostali nové auto od rodičů a vše se začalo točit kolem peněz.. vše jim platili rodiče manžela a kamarádka v každém setkání zmínila jak je šťastná že nemusí do konce života nic řešit a že si může jen užívat, pak se postupem času vše co ode mě dostala objevovalo za peníze na internetu:) a samozřejmě ještě zmínky že já a můj partner to máme v životě hodně složité když na vlastní dům musíme šetřit sami, nedokázala ani pochopit že nemůžu jezdit na pobyty a dovolené tak často jak by chtěla ona, právě kvůli tomu že se snažíme taky mít vlastní dům. Je toho spoustu když neměla pomohli jsme ji i najít lepší práci a snažila jsem se aby se cítila dobře a teď jen z jsi strany cítím nepochopení že my nemáme tolik co ona. Ale víš co? Ano někdy mě to štve protože mi je líto že taky nemáme vše lehké ale pak si uvedomim že my s přítelem na tom pracujeme společně jako tým a máme z toho pak velkou radost že toho docílíme spolu.
Každý má něco a tvé pocity jsou určitě na místě mě pomohlo víc pracovat na sobě a jelikož kamarádka mě i trochu postupem času shazovala tak i lehký odstup ![]()
Ja tedy musim rict, ze mam nejlepsi kamaradku, ktera si nasla velmi dobre zajisteneho partnera, opravdu nemusi do konce zivota resit financni stranku, ale je tak skromna a v zivote o penezich nemluvi, nevytahuje se kam vsude muzou na dovcu, jak si koupili nove auto atd.. jsem strasne stastna, ze ji tohle nepohltilo a je porad ta stejna holka z vesnice kterou jsem poznala v prvaku na stredni. Ted uz mame obe deti a porad jsme velmi blizke kamaradky.
@Markétka111 píše:
Ja tedy musim rict, ze mam nejlepsi kamaradku, ktera si nasla velmi dobre zajisteneho partnera, opravdu nemusi do konce zivota resit financni stranku, ale je tak skromna a v zivote o penezich nemluvi, nevytahuje se kam vsude muzou na dovcu, jak si koupili nove auto atd.. jsem strasne stastna, ze ji tohle nepohltilo a je porad ta stejna holka z vesnice kterou jsem poznala v prvaku na stredni. Ted uz mame obe deti a porad jsme velmi blizke kamaradky.
Mam to taky tak. Ona má už dvě děti, já nemám žádný, a už dvacet let si máme furt co říct a zůstala stejná. Nikdy jsem neslyšela slovo o penězích, že by se nějak chlubila, vůbec. Je stále skromná a nepovyšuje se. Proto jí mám tak ráda.
@Markétka111
To je pravé přátelství, samotné je mi líto že té mojí to bohužel hodně stouplo do hlavy a možná si ani neuvědomuje že některý slova co řekne mě třeba zraní, jen pak je na místě si říct jestli je to přece jen to pravé přátelství. Já když byla situace, a to hlavně když jsme neměly partnery, že měla málo a já v tu dobu více se ji snažila pomoct aspoň nějak nenápadně a nikdy se nechlubila nebo neukazovala že mám víc, spis mi to bylo líto takže když byla možnost pomohla jsem aby se taky měla lépe viz. Dohozeni práce nebo auta ![]()
A co ti vlastně dává nepostradatelného kamarádství s ní? Ve 30 už nemá smysl jakkoliv řešit kamarádky a kamarády. Soustřeď se na sebe, popřípadě na svou rodinu. Kamarádky se hodí spíš do mateřský školky.
![]()
@Farář Marcel
Určitě je skvělé mít někoho sobě blízkého s kterým se dá strávit čas, když nepočítáme rodinu, ale je pravda že lidé co nám do života přináší někdy více smutku a v tomto případě až chlubení a ukázku nadřazenosti, nepřináší žádná pozitiva. Proto i když někoho známe hodně let, tak to neznamená že jsme k němu navždy vázáni když se dokáže takto změnit. Zlaté kamarádství ve školce ![]()
Mě teda zarazilo jedno a to se omlouvám, je Ti 33 let, píšeš, že nejdřív musíš něco odpracovat aby jsi měla nárok na mateřskou, to znamená, že nemáš odpracovaný ani rok (tedy jsi více než rok na UP), píšeš, že tě vyhodili skrz Coronu, ne? Také píšeš, že nemáte na kauci (tu by vám měli vrátit z bytu kde teď jste, ne?) nemáte žádné úspory, manželé po třicítce…
Na školu tě nevzali a proč jsi se nepřihlásila na jinou?
Já to vidím jinak, závistivá mrcha nejsi, ale uvědom si, že třeba to vypadá, že kamarádce padlo vše do klína, ale nemusí to tak být, školu i podnikání si jistě vydřela, navíc se třemi dětmi (obdiv), byt dostala - ok, není jediná. Ono mozna místo výmluvy, hledej způsoby.
Tady Ti ženský píšou zpusoby- pecovatelka-na tu nemáš psychicky ani fyzicky. Dodělat si maturitu-to by jsi nezvládla, protože jsi ve škole neměla dobrý známky, atd… Same výmluvy. Co teda čekáš, každá rada je špatná, chceš zaměstnat, přidat na kauci?