Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni, chci se zeptat jestli nemáte někdo zkušenost se zavinováním dělohy po porodu. Zjistili mi krevní sraželinu v děloze a špatně se mi zavinula, dostávám injekce, ale mám velké bolesti a tak se chci zeptat jestli někdo tohle neprodělal a jak se postupuje, když se děloha nezavine. Děkuji za odpovědi ![]()
Ahojky řeším uplně stejný problém,mám 4 měsíčního chlapečka od jeho 4 týdnů zavinujem a malej je spokojenej krásne sám usíná (zavinuji jen na noc) přes den ten spánek taky podle toho vypadá
Zavinuji ho do deky z ikei metodou podle DR karpa,do deky semi už přestává vejít a říkám si jestli už neni čas ho to odnaučit i když jsem vyzkoušela zavinout s jednou rukou venku neuspěla jsem muj syn zavinování prostě ještě potřebuje a bez něj se nevyspí přesně jak píšeš je stokrát za noc vzhuru.Myslim že každé miminko si řekne samo kdy už se mu to nelíbí.Nebo aspon doufám že nebudu zavinovat do 3 let
Ale zatim ho nechám tak jak mu je dobře ![]()
Tak nám je 6,5 měsíce s zavinujeme stále - a spíme celou noc - max. 1× mlíčko a zavinovat budeme určo dál - dokud to malé bude vyhovovat
![]()
já jen nák nechápu co řešíte, je zavinování škodlivé??? o tom tedy nevím? My budem mít za 5 dní 6 měsíců a zavinuju stále a malá spí hezky. až to prostě malá nebude vyžadovat, zavinovat přestanu. nedokážu si ted představit jí nechat jen tak, vyndala by si dudlík - cucala ruce no skopičiny. takže za mě - zavinovat, zavinovat do kud to jde.:)
Podle mě jsou děti zavinovací a nezavinovací.Některé to vyžadují a jiné to nesnáší.Moje to zatím nesnáší obě(syn má už tři a dcera 14 dní).Oba trpí na prdíky a jak jsem je zavinula a nemohli se pořádně hemžit,nastal hysterický řev a musela jsem je rozbalit.Už v porodnici to neměli rádi-balili je tak vždycky sestičky......Takhle se ve spánku chvilku pohemžili,prdli a spali dál…
Při usínání jsem je chvilku držela za ručičky,aby jimi nemávali a jak zabrali,už to bylo vklidu.Zavinovačky používám jen jako podložky.Po měsíci se mi do ní syn už ani nevešel.Ale myslím,že zavinováním se nedá nic zkazit…
ja zavinovala holku asi do 7mesicu.proste do ty doby ,kdy to bylo treba…hodne nam to pomahalo.