Závistivá, nepřející a protekční kolegyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.8.21 11:14
@BohunkaP píše:
Ano, to je přesně to, co bys měla udělat - momentálně se totiž chováš natolik mimoňsky, že se vůbec nedivím, jak se k Tobě chovají. Svoje problémy a svou životní frustraci házíš na sotva z puberty vyrostlou brigádnici a přitom vůbec nevidíš, že skutečný problém jsi TY.Na jednu stranu chceš, aby se všechno točilo podle Tebe - a na druhou stranu si absolutně nevážíš sama sebe a nesmyslně skáčeš, jak zaměstnavatel pískne. Když máš dovolenou, máš dovolenou - není důvod chodit do práce a zaměstnavatel nemá právo to po Tobě chtít (do toho, co ve svém volnu děláš, mu nic není - a není ani důvod, aby Tys to s ním rozebírala). Stačí si normálně, slušně a klidně stát na svém. Stejně tak - nemůže Ti nařídit dovolenou jen tak ze dne na den - opět, stačí si asertivně, klidně a důsledně trvat na svých právech. Ty se nechováš ani asertivně, ani důsledně - jenom ublíženě a planě poštěkáváš jako nějaký ratlík :nevim:

Na nikoho nic neházím ale taky nechci na nikoho doplácet. Ano dovolenou ze dne na den dát nemůže, to jsem mu taky řekla a odpověď byla. že si nemám co vyskakovat, že mám smůlu a můžu být ráda, že mi nedali těch dnů 10. Tím se mnou vedoucí debatu ukončila, odešla a já jsem si mohla slušně a asertivně mluvit leda do zdi.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
25.8.21 11:37
@Anonymní píše:
Na nikoho jedy neplivu, chtěla jsem se jen vypovídat ale vy jí tady hájíte za každou cenu, to je potom těžký. Proč se nesnažíte pochopit taky mě?

Ale ja te chapu, ja se ti jen snazim vysvetlit, ze budes muset zmenit svuj pristup, protoze ani dcerunku, ani tu vedouci nebo toho kouriciho kolegu na WC zmenit nemuzes. Jenze ty si furt jedes to svoje a postekavas tu jak civava na kazdeho, co ti nepritaka, ze jsi nejvetsi chudak. S tihle pristupem budes mit problem fakt vsude, vsude je neco a tvoje nejvetsi sance na zmenu k lepsimu je vykaslat se na pocity ublizenosti a vymenit potrebu si stezovat za neco konstruktivniho. Ale to je furt „nejde, nemuzu, nespravedlnost…“ Co by se stalo, kdybys jim rekla, ze na dnesni schuzku prijit nemuzes, protoze uz sis udelala plany, kdyz ti najednou dali dovolenou? Privlekli by te tam za vlasy, nebo by si rekli „aha, tak se konecne pochlapila, ze nebude skakat, jak my si piskame“? Nebyl by to dobry zacatek? :dance:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.21 14:23
@Silverine247 píše:
Ale ja te chapu, ja se ti jen snazim vysvetlit, ze budes muset zmenit svuj pristup, protoze ani dcerunku, ani tu vedouci nebo toho kouriciho kolegu na WC zmenit nemuzes. Jenze ty si furt jedes to svoje a postekavas tu jak civava na kazdeho, co ti nepritaka, ze jsi nejvetsi chudak. S tihle pristupem budes mit problem fakt vsude, vsude je neco a tvoje nejvetsi sance na zmenu k lepsimu je vykaslat se na pocity ublizenosti a vymenit potrebu si stezovat za neco konstruktivniho. Ale to je furt „nejde, nemuzu, nespravedlnost…“ Co by se stalo, kdybys jim rekla, ze na dnesni schuzku prijit nemuzes, protoze uz sis udelala plany, kdyz ti najednou dali dovolenou? Privlekli by te tam za vlasy, nebo by si rekli „aha, tak se konecne pochlapila, ze nebude skakat, jak my si piskame“? Nebyl by to dobry zacatek? :dance:

Však jsem jim řekla, že nemůžu přijít a bylo mi řečeno ať své plány zruším, že schůzka je důležitá. Jako já vím, že všude je něco a že ostatní nezměním, chtěla jsem jen za slušnost slušnost a když já vezmu směnu za dcerušku, mohla by dceruška někdy vzít směnu za mě. Ale tady z toho některé dámy chytly div ne osypky.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
25.8.21 15:07
@Anonymní píše:
Však jsem jim řekla, že nemůžu přijít a bylo mi řečeno ať své plány zruším, že schůzka je důležitá. Jako já vím, že všude je něco a že ostatní nezměním, chtěla jsem jen za slušnost slušnost a když já vezmu směnu za dcerušku, mohla by dceruška někdy vzít směnu za mě. Ale tady z toho některé dámy chytly div ne osypky.

Tak sve plany zrusit nemuzes. Dali ti dovolenou? Dali. Takze maji smulu, nikam nechod.

• Citovat
  • Upravit
1266
25.8.21 15:17
@inkakřivák píše:
Vždyť píšeš, že lítá jako vítr a tahá bedny. Co se ti na její pracovní morálce nelíbí?

Asi tak. Mě by strašně zajímal pohled ze strany toho „spratka“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
25.8.21 15:19
@Anonymní píše:
Na nikoho nic neházím ale taky nechci na nikoho doplácet. Ano dovolenou ze dne na den dát nemůže, to jsem mu taky řekla a odpověď byla. že si nemám co vyskakovat, že mám smůlu a můžu být ráda, že mi nedali těch dnů 10. Tím se mnou vedoucí debatu ukončila, odešla a já jsem si mohla slušně a asertivně mluvit leda do zdi.

On tě v té hrozné práci někdo drží? Na spratka nadáváš, jak je neschopná, ale sama si lepší práci nenajdeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80286
25.8.21 16:08

Tak mi řekni, co chceš slyšet. Když řeknu odejdi - špatně. Když řeknu tak drž hubu a krok - špatně. Když řeknu tak se bran - špatně. Tak schválně, co chceš slyšet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80286
25.8.21 16:13
@Anonymní píše:

No a co? Druhý den bych nešla, protože mám dovolenou. Ale ty půjdeš a pak budeš předpokládat, že oni si tě za to budou považovat. A ono houby, taky bych si nevazila člověka, který dovolí, aby si s ním všichni vytírali anus nigrum. Lezes jim do rekta a chceš uctu a uznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80286
30.8.21 08:03

Tak co, už jsi dala výpověď? Nedala, vid? A hezky jsi naklusala na jednání, protože bez tebe by to nešlo, že? Kdepak, to by se firma položila bez takových, jako jsi ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.21 10:18
@greenapple píše:
On tě v té hrozné práci někdo drží? Na spratka nadáváš, jak je neschopná, ale sama si lepší práci nenajdeš?

Lepší práci si hledám ale ne každý to má lehké. Až jí najdu, dám okamžitě výpověď.

@inkakřivák píše:
Tak co, už jsi dala výpověď? Nedala, vid? A hezky jsi naklusala na jednání, protože bez tebe by to nešlo, že? Kdepak, to by se firma položila bez takových, jako jsi ty.

Nedala jsem výpověď, tu dám až si najdu jinou práci, obráceně si to dovolit nemůžu, účty se totiž platit musí. A já nikomu nedovolila aby si se mnou vytíral zadek, ze začátku jsem jen chtěla být slušná, chtěla jsem budovat dobré vztahy na pracovišti a proto jsem jim vyhověla. Bohužel už nemůžu za to, že si to ony vyložily jako mojí slabost a začaly toho využívat. Teď například má vedoucí dovolenou a moje soukromé číslo dala kde komu samozřejmě bez mého svolení abych v její nepřítomnosti vše vyřizovala já. Ale když byl první problém s jiným zaměstnancem a já to chtěla řešit, tak mi vedoucí vynadala, že já v té firmě o ničem nerozhoduji, nejsem tam nic a ať ten zaměstnanec jde za ní. Prostě to nechápu, na jednu stranu moje číslo rozdává jako falešný úsměv a na druhou stranu když tedy chci něco řešit, tak dostanu vynadáno. Svádí tam na mě, že nezhasínám a nezamykám při odchodu, což není pravda, vše si po sobě kontroluji, jen prostě nemůžu za to, že hodinu po mém odchodu tam vleze někdo kdo má taky klíče a už za sebou nezhasne, slíbila mi předat kontakt na nového manažera abych mohla v její nepřítomnosti řešit tu novou franšízu a samozřejmě kontakt nemám ale ona říká, že mi ho dala. Majitelce která ten kontakt má, volat nemůžu, ona se před ní vedoucí vychvaluje mojí prací, jak všechno zařizuje ona a kdybych jí zavolala tak by mi vedoucí po návratu dala pěknou bídu. Ano, máš pravdu, bojím se jí, ona jedná z pozice síly. Přitom dřív to byla fajn ženská, dalo se s ní mluvit o všem, kecaly jsme jako kamarádky ale co tam nastoupila ta její dcera, je všechno jinak a ona si asi buď něco dokazuje a nebo chce moje místo pro někoho jiného. Fakt už nevím ale podle všeho to vypadá, že už mi v prosinci stejně smlouvu neprodlouží, takže nejvyšší čas něco jiného najít.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat