Závistivá, nepřející a protekční kolegyně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Klopotkova píše:
To je naše Russet, ji neber vážně.
Ona se zas bere hodně vážně. A k ničemu jí to není ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
U nas se to řeší tak, že dostaneme papír na začátku roku a tam si každý podle sebe nakresí do okýnek, kdy si bere dovolenou. První má pak přednost. Dva do jednoho okýnka se kreslit nemohou. A je to bez dohadů.
Takhle to bohužel u nás nefunguje. Ano, papír taky dostaneme ale většinou v květnu a jen na červenec a srpen. Každý si napíše kdy chce dovolenou ale potom o jejím poskytnutí stejně rozhodne vedoucí a když chce několik lidí dovolenou ve stejný termín, řeší se to tak, že ve výrobě je jim dovolená poskytnutá a ten zbytek co zůstane dělá za ty co jsou na dovče + nějakou práce zastaneme i my v kanceláři. No u nás z jiného oddělení se to zase řeší tak, že ten oblíbenější má vždycky přednost bez ohledu na to, kdo si řekl jako první. Takže logicky dcerunka bez ohledu na to, že na dovolenou ani nemá právo. Když se ozveme, že se nám to nelíbí, jsou nám ukázány dveře.
@Klopotkova píše:
To je naše Russet, ji neber vážně.
JJ, prostě mě jen naštvalo, že když má v práci protekční dcerunka úlevy a ještě řve po stálých zaměstnancích je to v pořádku, že je ok když půlku směny profňuká a pronadává a když já se sem přijdu svěřit, tak jsem označena za závistivou mrchu a mám držet hubu a krok, nebo odejít, jako kdyby to bylo tak jednoduché. Ono když je někde člověk víc jak deset let, pomáhá to tam rozjíždět, zezačátku maká neplacené přesčasy, zlepšuje efektivitu práce svými nápady, je milý k zákazníkům, pomáhá kolegyním a na úkor svého volna vykrývá volno kolegyní, tak pak opravdu zamrzí, když tam vlítne nějaký protekční spratek, zdělá tam bordel, všechny tam diriguje, přivlastní si cizí nápady a mě která tam je část života je řečeno ať buď držím hubu a nebo využiji díru od tesaře. Omlouvám se, jestli jsem tady vystupovala agresivně a ano, možná to vyznělo, že jí závidím ale jen mě dopálilo, jak tady některé dámy všechno překrucovaly jen abych z toho já vyšla jako ta nejhorší závistivá mrcha. Mě je skutečně jedno co dělá nebo nedělá ve svém volnu, vadí mi to jen když na tu její zábavu doplácím já formou přesčasů nebo když potom musím poslouchat jaká je chudinka, protože na rozdíl od jejích kamarádek ona od rodičů nedostala ani drahé autíčko ani pěkné hadříky a dovolenou si o hrůzo musí platit sama. Ani by mi nevadilo, kdyby to jednou řekla ale když to musím poslouchat každý den, to už je na hlavu. Jenže některé dámy si přečetly jen pasáž o financích a hned se toho chytly a začaly útočit, že to já jsem ta závistivá, nepřející a dokonce i lhářka. ![]()
- Citovat
- Upravit
Parchant, fracek, no pěkně. To si možná všichni i oddychnou, když se rozhodnes odejít. S tak nenavistnym člověkem pracovat, to musí být peklo. A navíc člověkem presvedcenym o své dokonalosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně teda přijde dost divných víc věcí v té práci, takže bych si taky hledala něco jinýho. Zaměstnanec, který funguje spolehlivě, řekla bych, že i nadstandardně spolehlivě - dle tvých info, tak toho si vážím. Říct mu, ať si trhne ploutví a je rád, že u mě může pracovat?
To je ten tvůj zaměstnavatel nějaký pupek světa?
Pracovněprávní vztah je kontrakt jako každý jiný. Když si zavolám topenáře, asi těžko mu řeknu: „hele, kámo, tohle tady uděláš, až se z tebe bude kouřit, a pomůžeš ještě sousedovi.“ „Ale já…“ „JÁ SE TĚ NA NIC NEPTALA!“ Bych asi netopila, no.
Ne fakt, změnila bych práci, tady to prostě řídí toxičtí lidi, kteří to nemají v hlavě v pořádku, a s těma budeš těžko vycházet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AZ29 Taky hned všemu nevěřím. Asi jako když si někdo stěžuje, že je vzorny nájemník, a majitel ho chce jen tak z ničeho nic vyhodit na ulici a vzít tam proslulého neplatiče ozralu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:
@AZ29 Taky hned všemu nevěřím. Asi jako když si někdo stěžuje, že je vzorny nájemník, a majitel ho chce jen tak z ničeho nic vyhodit na ulici a vzít tam proslulého neplatiče ozralu.
jo, já četla diskusi na FB našeho města, kde chudák ženská brečela, jak ji chce majitel nečekaně vystěhovat, všichni se proti ní spikli. Ovšem pak se tam objevili známí a sousedé a žeská měla dva velké psy, které nechávala lítat volně po baráku, neustále štěkali sami doma, pořádali mejdany (ne ti psi
. Měli několik vytýkacích dopisů, než jim neprodloužili smlouvu. Ale na začátku by každý zaplakal nad chudáčkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:
Parchant, fracek, no pěkně. To si možná všichni i oddychnou, když se rozhodnes odejít. S tak nenavistnym člověkem pracovat, to musí být peklo. A navíc člověkem presvedcenym o své dokonalosti.
Proč to překrucuješ? A ano, ona se chová jako parchant a fracek. A jestli je někdo přesvědčený o své dokonalosti, já to nebudu. Když mi vedoucí vytkne chybu a je to oprávněně, umím přijmout kritiku a omluvit se. Dokonalá fakt nejsem, to není nikdo
. To dcerunka, když jí někdo vytkne chybu, tak piští na celou firmu, prostě je to celá maminka.
- Citovat
- Upravit
@AZ29 píše:Jo, to máš pravdu, jen mě mrzí, že musím ustoupit někomu, kdo se neumí chovat.
Mně teda přijde dost divných víc věcí v té práci, takže bych si taky hledala něco jinýho. Zaměstnanec, který funguje spolehlivě, řekla bych, že i nadstandardně spolehlivě - dle tvých info, tak toho si vážím. Říct mu, ať si trhne ploutví a je rád, že u mě může pracovat?To je ten tvůj zaměstnavatel nějaký pupek světa?
Pracovněprávní vztah je kontrakt jako každý jiný. Když si zavolám topenáře, asi těžko mu řeknu: „hele, kámo, tohle tady uděláš, až se z tebe bude kouřit, a pomůžeš ještě sousedovi.“ „Ale já…“ „JÁ SE TĚ NA NIC NEPTALA!“ Bych asi netopila, no.
Ne fakt, změnila bych práci, tady to prostě řídí toxičtí lidi, kteří to nemají v hlavě v pořádku, a s těma budeš těžko vycházet.
@vokishka píše:
jo, já četla diskusi na FB našeho města, kde chudák ženská brečela, jak ji chce majitel nečekaně vystěhovat, všichni se proti ní spikli. Ovšem pak se tam objevili známí a sousedé a žeská měla dva velké psy, které nechávala lítat volně po baráku, neustále štěkali sami doma, pořádali mejdany (ne ti psi. Měli několik vytýkacích dopisů, než jim neprodloužili smlouvu. Ale na začátku by každý zaplakal nad chudáčkem.
Kde jsem řekla, že jsem vzorný zaměstnanec? Nejsem, i já dělám chyby. Jen se mi nelíbí nespravedlnost a když mám doplácet na někoho jiného. Nevím, co je na tom nepochopitelného. A asi nebude chyba jen ve mně, když už spousta lidí kvůli těm dvěma odešlo.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Proč to překrucuješ? A ano, ona se chová jako parchant a fracek. A jestli je někdo přesvědčený o své dokonalosti, já to nebudu. Když mi vedoucí vytkne chybu a je to oprávněně, umím přijmout kritiku a omluvit se. Dokonalá fakt nejsem, to není nikdo. To dcerunka, když jí někdo vytkne chybu, tak piští na celou firmu, prostě je to celá maminka.
Tak se tě chtějí zbavit, když děláš chyby. Já bych zaměstnance, který dělá chyby, nechtěla. I když by je uznal. Navic dlouholetý zaměstnanec. Třeba pořád čekali, že chyby prestanes dělat. Hele smir se s tím že zkratka nastoupila nová síla a má nápady, no. A je mladá, bez závazků, svoje peníze utrácí na sebe. Nezavid tolik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:
Tak se tě chtějí zbavit, když děláš chyby. Já bych zaměstnance, který dělá chyby, nechtěla. I když by je uznal. Navic dlouholetý zaměstnanec. Třeba pořád čekali, že chyby prestanes dělat. Hele smir se s tím že zkratka nastoupila nová síla a má nápady, no. A je mladá, bez závazků, svoje peníze utrácí na sebe. Nezavid tolik.
Ty asi čteš jen to co se ti hodí do krámu viď. Chyby dělám ale ne takové které by ohrožovaly firmu a ne často. Každý dělá chyby, jsme jen lidi, ne stroje. A že nastoupila nová síla a má nápady by mi nevadilo kdyby ty nápady ale byly její. S tou závistí už to je trapný. Nejsem to já kdo každý den brečí v práci jak se nadře a jak její kamarádky mají narozdíl od ní od rodičů nové autíčko a drahé hadříky + super práci. Takže klídek ano?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
JJ, prostě mě jen naštvalo, že když má v práci protekční dcerunka úlevy a ještě řve po stálých zaměstnancích je to v pořádku, že je ok když půlku směny profňuká a pronadává a když já se sem přijdu svěřit, tak jsem označena za závistivou mrchu a mám držet hubu a krok, nebo odejít, jako kdyby to bylo tak jednoduché. Ono když je někde člověk víc jak deset let, pomáhá to tam rozjíždět, zezačátku maká neplacené přesčasy, zlepšuje efektivitu práce svými nápady, je milý k zákazníkům, pomáhá kolegyním a na úkor svého volna vykrývá volno kolegyní, tak pak opravdu zamrzí, když tam vlítne nějaký protekční spratek, zdělá tam bordel, všechny tam diriguje, přivlastní si cizí nápady a mě která tam je část života je řečeno ať buď držím hubu a nebo využiji díru od tesaře. Omlouvám se, jestli jsem tady vystupovala agresivně a ano, možná to vyznělo, že jí závidím ale jen mě dopálilo, jak tady některé dámy všechno překrucovaly jen abych z toho já vyšla jako ta nejhorší závistivá mrcha. Mě je skutečně jedno co dělá nebo nedělá ve svém volnu, vadí mi to jen když na tu její zábavu doplácím já formou přesčasů nebo když potom musím poslouchat jaká je chudinka, protože na rozdíl od jejích kamarádek ona od rodičů nedostala ani drahé autíčko ani pěkné hadříky a dovolenou si o hrůzo musí platit sama. Ani by mi nevadilo, kdyby to jednou řekla ale když to musím poslouchat každý den, to už je na hlavu. Jenže některé dámy si přečetly jen pasáž o financích a hned se toho chytly a začaly útočit, že to já jsem ta závistivá, nepřející a dokonce i lhářka.
A tvá frustrace v práci vznikla až s příchodem protekčního spratka, nebo je to už dlohodobější? Řekla bych, že Bé je správně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ty asi čteš jen to co se ti hodí do krámu viď. Chyby dělám ale ne takové které by ohrožovaly firmu a ne často. Každý dělá chyby, jsme jen lidi, ne stroje. A že nastoupila nová síla a má nápady by mi nevadilo kdyby ty nápady ale byly její. S tou závistí už to je trapný. Nejsem to já kdo každý den brečí v práci jak se nadře a jak její kamarádky mají narozdíl od ní od rodičů nové autíčko a drahé hadříky + super práci. Takže klídek ano?
Jeji povahu nezměníš. Tak ať ai brečí. Ty se starej o sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Jeji povahu nezměníš. Tak ať ai brečí. Ty se starej o sebe.
Byly tam problémy i před tím ale nic zásadního. S jejím příchodem se to změnilo. Je zajímavé, že tady je mi řečeno ať brečí ale když se tady chci svěřit já, jsem hned osočená ze závisti, nenávisti atd.
- Citovat
- Upravit
@inkakřivák píše:
Ty jsi provokaterská můra, to snad ani neni možný
Tak jsi si kopla, je ti dobře? A ty jsi z čeho tak frustrovaná a nespokojená, zlá, baba jedu
Neuvěřitelně přetáčíš. Jestli umíš číst a chápat, tak dobře víš, jak to všechno zakladatelka myslela. No a jestli jsi bezpáteřní jak dokonale vystihuje tvoje přezdívka, tak je mi tě líto.
Zakladatelko, hodně z tebe pak mluvila zášť na tu holku, což se dá pochopit. Pak i kvůli tomu, že se celá diskuze přetočila vůči tobě. Chápu, že se ti děje bezpraví, ale nemá smysl tam déle zůstávat!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No a co, ty zase brecis tady, nevidím rozdíl. Tedy vidím- tvoje závist je doprovázena nenávistí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit