Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny maminky…Jsem tu nová…sice jsem tu přihlášená od začátku těhotenství ale až teď jsem se rozhodla něco napsat…jsem 35 týdnu porod se mi pomalu blíží a jako prvorodička mám jak jinak obavy,jak zvládnu porod našeho Adámka atd. A teď do toho všeho stávka doktoru…jsem registrována v krči ,kde podle informací odchází nejvíc doktoru a to by znamenalo že 1.března by se zavřela…takže paráda…páč já mám termín okolo 10.března a opravdu newím ,co budeme dělat jestli opravdu porodnici zavřou…v praze ostatní porodnice neberou jelikož jsou plné…co pak…???
Ahoj Vačice, předem gratuluji k miminku a se zavřenou porodnicí si nedělej hlavu. Až to na tebe přijde, zavolej si rychlou a oni tě někam odvézt musí.
zdarec,čeká tě horor,já jsem taky prvorodička a 3 týdny po porodu a upřímně lituju všecky nastávající maminky,protože příšernýma bolestma před a při porodu to rozhodně nekončí,skoro každou potom šijou a první týdny si ani nebudeš moct sednout a dojít na záchod,budeš mít zaražený větry a to je asi to nejhorší co může být,kojení taky dost bolí,navíc musíš zvládat malýho,hrůza,děs,už nikdy nechci děti.Co se týče porodnic,myslím si že těhulky nenechají ve štychu tak neměj strach.
Anonyku ty jsi fakt „optimista“! Porod je přirozená věc! Nemusíš u toho přemyšlet, jde to samo.
Mluvím každopadně jen za sebe.
Vačice byt na Tvem místě poptam se po nějaké PA a nebo dule, která by Ti pomohla a poradila. Rozhazená psychyka není přítel pohodovych porodu.
Anonymní:
![]()
Vačice neboj, jasně porod bolí, to každého, ale pak je sladká odměna. Já nastřihnutá byla dost, 30 steh, necítila jsem ani nástřih ani šití, píchli mi anestetikum lokální a sezení sice nebylo uplně super, ale tak hrozný to teda nebylo. Kruh jsem nepotřebovala a chodila jsem normálně. A když to bolelo, nechala jsem si dát čípky, tak si o ně kdyžtak řekni. A s miminkem budeš spokojená, neboj, jasně, nevyspíš se, ale užívej si to sadké malé nevinné stvořeníčko. Hrozně to utíká. Já měla teda šestinedělí opravdu super a to jsem se bála, ale bylo to dobré. Určitě ti pomůže manžela a třeba maminka, tak se neboj. Je to krásné období.
anonymni neviem co ti na to povedat, myslis ze by ti bolo prijemne pocuvat taketo reci pred prvym porodom??? si fakt totalne necitliva, ani neviem preco si to sem pisala
![]()
vacice keby bolo najhorsie , chod do benesova, rodila som tam a zijeme v michli
nestihla som registraciu.. mozem len doporucit
ale podla mna ti najdu nieco aj v prahe.. hlavne sa nestresuj .. na ulici ta nenechaju, to by mali z toho pruser jak blazon.. skusila by som zavolat na porodnicke do krcskej a spytat sa ako mas postupovat, musia mat vypracovany nahradny plan.. ak by ta odbili, chod sa pozriet do tej benesovskej, sli sme autom a uplne v pohode po dialnici ..
drzim ti palce..
a pre ukludnenie, porod bol bolestivy ale miminko je zan sladka odmena a ked ti ho daju, na nejaku bolest si ani nespomenies.. nastrih, sitie neboli a rozchodis sa rychlo
takze kludny porod a zdrave miminko prajem ![]()
Všem moc děkuju za podporu…nejvíc Anonymu…
Každopádně počítám s tím ,že to bolet bude…Moje těhotenství neprobíhá úplně tak jak bych chtěla …14dní sme trpěli bolestí zubů které sme zakončili trháním…bylo to šílený brečela jsem ať už to přetane fakt zoufala a tak si říkám ,když jsem tohle přetrpěla tak zvládnu snad vše…Bohužél se nám pak dělalo pořád špatně ,šíleně unavená pocit na zvracení no a zuby vystřídala Anemie…tak teď papáme prášky a musím zaklepat cejtíme se o mnoho lépe…no a začínáme být nervozní a v hlavě mám plno otázek jestli mám vše do porodnice ,co je důležitý co ne…Budou na mě v nemocnici hodný…zvládnu kojení a vše okolo našeho malého…prostě je to vše neznámé nevím jak to bude probíhat…žádný předporodní kurz jsem neprodělala…sice jsem přečetla plno knížek …ale obava je…větší a větší …a taky je to tím,že to nemám komu říct je mi 21 a moc lidí okolo mě nerodí spíš se starají o to kam půjdou o víkendu a k tomu jsem se přestěhovala a nikoho skoro nevidím…přítel v práci a já často doma sama…to je asi ten největší problém mé psychické pohody…bojím se ,že budu sama pořád…snad potkám na dětském hřišti nějakou spřízněnou duši…a taky to mě přinutilo konečně něco napsat sem…tak vám děkuji,že jsem si mohla vylít si srdíčko… ![]()
Vačice1:ten anonym je na vraždu
.A porodu se neboj.Já coby prvorodička měla porod sice dlouhej ale krásnej a dost jsme se u něj s přítelem nasmáli.A už hodinu po jsem se přítele ptala kdy půjdem rodit znovu a to mě pani doktorka šila fakt hodně.Chce to jen pozitivní přístup.A neboj na ulici tě rodit nenechaj,nějaká porodnice se určitě najde a zvládnou to i když bude nadstav.A třeba díky tomu budeš jako já s mimísem brzo doma.Rodila jsem v Benešově a fakt potřebovali akutně každou volnou postel,malá prospívala a vše bylo ok,tak jsme šli za 72h domů.
Anonymní píše:
zdarec,čeká tě horor,já jsem taky prvorodička a 3 týdny po porodu a upřímně lituju všecky nastávající maminky,protože příšernýma bolestma před a při porodu to rozhodně nekončí,skoro každou potom šijou a první týdny si ani nebudeš moct sednout a dojít na záchod,budeš mít zaražený větry a to je asi to nejhorší co může být,kojení taky dost bolí,navíc musíš zvládat malýho,hrůza,děs,už nikdy nechci děti.Co se týče porodnic,myslím si že těhulky nenechají ve štychu tak neměj strach.
jenže ne každá má takový porod, ne každá (ani každá druhá) je šitá, nemůže sedět a chodit…
Nikdo neříká, že je to procházka růžovou zahradou…a věř, že i ty s odstupem času budeš mluvit jinak.
ten anonym je fakt povzbuzení… já jako prvorodička třeba měla hezkej porod, jasně, nebudu říkat, že to nebolelo, ale dalo se to zvládnout bez problémů, víc mi vadilo to šití, ale to už sem zas měla malou a jen sem se těšila, ať už mi ji znovu dají… je to nádhera, když se miminko narodí… a neboj, oni mají určitě nějaké plány, jak to udělat, aby maminky měly kam jít…
No ja pevne verim, zo to vlada nenecha dojit tak daleko (ikdyz podle toho vyvoje…)
s tim odvezenim rychnou - to je prave to, co mozna v te situaci fungovat nebude, respektive rychla te asi nekde slozi,ale nastala situace se asi bude rovnat valecnemu stavu, tedy nebude zadna zaruka, ze pacientu budou osetreni vsichni a dost mozna se budou delat jen „provizorni“ opatreni - ja nevim, treba se prejeta noha za 20 minut urizne, nez aby se 4 hodiny zachranovala…
ohledne porodu bych hadala, ze nastane sen vsech domarodek a porody budou ambulantni a poslou te pak domu.
nevim,. falkt nevim,. kraje maji ruzne krizove plany o kterych zatim nechcteji moc mluvit. Mas stestzi, ze jsi z prahy, preci jen je tu nemocnic hodne.
v kazdem pripade doktoru odchazi fakt hodne a ti zbyli houfne davaji vypovedi z DPC ..... nezbyva jen doufat, ze Heger dostane rozum.....
mozna bych si radej zajistila nejakou PA domu, jako zalohu.
ahojky, tak mě tedy čeká porod až na začátku května, kdy už bude, doufám, situace ustálenější, ale věřím,že to nakonec všechno dobře dopadne a bude to v pohodě i v tom březnu - snad se najde nějaké řešení…
co se týká toho anonymního příspěvku, já to radši nebudu komentovat, protože tohle je prostě na
![]()
ano, porod bolí, samozřejmě trvá, než se po něm zregeneruješ, měla jsem dlouhý porod s komplikacema,ale popisovat Ti to tady a děsit Tě, když nikde není napsáno, že neporodíš zrovna Ty třeba v pohodě během pár hodin, fakt nebudu.
a anonymní - je to ubohé - a co třeba takovýto názor napsat pod nickem, co?????? to by Ti strach nedovolil, že? anonymně je každý hrdina. pevně doufám, že tě admini odtajní
Anonymní teda děs skoro každá??J8 nebyla šitá ani u jednoho porodu ,sedět a dojít si na wc sjem mohla hne dpo porodu,větry s těma taky problém nebyl…kojení nebolí pokud máš správnou techniku…
Zakladatelko neboj se rodit venku an chodníku tě nenchají…co se zkusit poptat někde jinde nemylsím Prahu ale někde kousek od phy?
Porodu se neboj čeká tě pak něco krásného a i když to bolí tak takhle bolest je fakt krásná ![]()
Anonymní píše:
Nesmyl, každý porod nemusí být horror. Při prvním produ mě sice taky šili, ale sednout jsem si mohla. Druhý porod byl tak rychlý a snadný, že mě ani nenatřihli. A bolesti? Myslím, že člověk s ledvinovými, nebo žlučníkovými kameny trpí daleko víc, protože neví, kdy to skončí.
Milá Vačice1, neboj se ničeho a vůbec si nedělej starosti, uvidíš, že to dobře dopadne, snaž se, aby ti bylo dobře, přečti si nějakou hezkou knížku, nebo koukni na veseláý film a jak ti tu radili, zkus se poohlédnout po nějaké dule, určitě tě uklidní.-)