Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@24kačkač jak si to ctu, co tě potkalo v 35tt, tak se mi úplně rozbusilo srdce za tebe. Je mi tě moc lito, já přišla o miminko ve 20tt, ale tvůj případ je neskutečný. Já jsem dnes 4 týdny po… Zatím jsem MS nedostala. Se snažením mi doktor doporučil počkat tak 2 MS. Vím, že neexistuje žádná útěcha, ale brzy se budes cítit lépe. Drž se
![]()
@surykata děkuji! Ono je to hrozně v kterém koliv týdnů… Je hrůza jaký osud nás potkává
@berua13 u mě byl porod naštěstí rychlý a bez komplikací jenom jsem se natrhla tak mě trochu zlobí siti…já právě naopak musím něco dělat ať zaměstnán hlavu…jak nic nedělám mám čas přemýšlet a to je konečná…
@24kačkač Já právě že začátku vůbec nemohla nic dělat…bylo mi zle…jen jsem ležela. Když už jsem se pak mohla necim zaměstnat bylo to o moc lepší.
Me to začalo v utery ráno a konec byl az ve středu odpoledne…bolesti byly velke, naštěstí mi pichli epidural, tak se to pak posledních několik hodin dalo snést.
@berua13 tak já dostala dvě tablety v úterý odpo…večer jsem začala cítit podbřišek jako při MS ale dalo se zdrimnout…jako bolesti jsem neměla ale spát jsem nemohla kvůli toho že jsem pořad přemýšlela…ráno o půl 7 mi rupla voda…bolesti zacly ve tříčtvrte a malý byl venku 7:20…kdyby to tak bylo normálně
ale epi jsem měla taky
@24kačkač To jsi mela opravdu hodně rychlé. Me ten první den nic nedávali, čekalo se co bude…bolesti jsem mela, ale ještě se to dalo snést. Přes noc se to stuňovalo, ráno mi dali oxitocin a pak začaly velke bolesti.
No je to za námi…snad už bude líp.
Dnes si jdu po kompletní výsledky pitvy, tak jsem zvedava jestli mi něco víc řeknou.
@berua13 já jsem taky byla zvědavá na výsledky pitvy, bohužel jako ve většině případů jsem se nic nedozvěděla, teda pouze informaci, že holčička byla naprosto zdravá, bez vrozených vad a s fungujícím srdickem…kdyby člověk věděl, co se vlastně stalo, je to hrozně zvláštní pocit netušit, kde se stala chyba…
Takže ty výsledky jste měly holky za mesic,? Mě rekli že to hude trvat tak 2-3 měsíce…
Mě dr.po porodu řekl že snad jsem měla prodělat nějakou infekci která není zjistitelná z me krve.tak jsem fakt zvědavá jestli to tak bude nebo ne…
@24kačkač Me řekli dva měsíce, nakonec mi tam sestřička z gyndy volalaa řekli ji, že výsledky posílají jen když si je maminka sama vyžádá. To mi přijde postaveny na hlavu ![]()
Infekce jsem prý mela taky…
@24kačkač mne sdělil výsledky pitvy můj gynekolog tak po 14-ti dnech, byla jsem prekvapena, že tak brzy. Já mám právě taky pochybnosti o infekci, ta je zradna, byla jsem hodně nachlazena, ale tomu se člověk bohuzel nevyhne, co se asi má stat, to se stane. Nejsme odříznutí celé těhotenství od kontaktu s lidmi, takže chytit infekci je snadné
tohle je právě strašný u tebe narozdil ode mne a od @berua13, že vy už jste museli vyřizovat i ten pohreb, říkala jsem si v tu nejhorší chvíli, že díky bohů, ze tohle mě aspoň minulo v tom neštěstí. Nevíte holky, od kterého týdne těhotenství je to už tento případ?
@berua13 jak dlouho jsi byla na neschopence? Mne řekl můj doktor, že kolik měsíců trvá těhotenství, tolik týdnů se doporučuje být doma…tak jsem teď poslední týden doma a čeká mě návrat do reality…
@surykata Já myslím, že do 24.tt jde o potrat…pak už o porod…to už dávají rodný list, je pohřeb. Ale jista si s tim nejsem.
@surykata me řekli, že mám nárok na šestinedělí a potom podle toho jak se budu cítit…byla jsem doma dva měsíce a pak už jsem šla. I když pracuji u malých miminek tak mi prace pomohla…je mi zas o trochu líp.
@berua13 u malých miminek…taky k tomu máš blízko, já zase vyrizuji nemocenské dávky a peněžitou pomoc v mateřství ![]()
Tak mě dávali v nemocnici podepsat jestli chci být o výsledků informována a že výsledky pošlou mému dr. Plus ještě jestli souhlasim s genetickými testy…jsem fakt zvědavá… A doufám že tam na něco přijdou protože sunak mě asi trefí. Jinak máte super že se máte kam vrátit… Já práci nemám a nemám ani kam dat kluka…měl teď dva takže to pracak asi jisti ![]()
@surykata @24kačkač Tak jsem tak trochu v šoku. Po potratu jsem se zeptala jestli kluk nebo holka…doktor mi řekl, že kluk. Už mám v ruce výsledky pitvy a byla to holka..
Jinak závěr je zánět plodovych obalu a plodove vody třetího stupně…příčina se neví.. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.