Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky všem,
kdo jste stavely, máte přehled jak vám vyšel energetický štítek náročnosti a jaké zdivo a zateplení jste použily?
Děkuji
Ano máme.. ale je to spocitáne podle metodiku ZU ne podle metodiky pro energetický stítek. skutecnost je 37kwh. m2 za rok včetně teplé vody, na 148metru obytné plochy steny porotherm 44+ 14cm polystyren, cca. 36cm vaty v sikminach a 50cm na strope. a podlaha cca 10cm.
@MartinKa36 píše:
Ano máme.. ale je to spocitáne podle metodiku ZU ne podle metodiky pro energetický stítek. skutecnost je 37kwh. m2 za rok včetně teplé vody, na 148metru obytné plochy steny porotherm 44+ 14cm polystyren, cca. 36cm vaty v sikminach a 50cm na strope. a podlaha cca 10cm.
ahoj, můžu se zeptat co je myšleno „šikminy“? střecha? izolace je mezi krovy i nad něma? a ten strop to je mezi patry tak široký strop nebo to je ta střecha? díky
Sikminy = sikme podhledy a strop je izolace v kodkrovi nad SDK, mezi patra se tepelna izolace nedava dava se tam vata nebo polustyden pod podlahu ale jako izolave proti hluku
@MartinKa36 píše:
Sikminy = sikme podhledy a strop je izolace v kodkrovi nad SDK, mezi patra se tepelna izolace nedava dava se tam vata nebo polustyden pod podlahu ale jako izolave proti hluku
aha, tak to máte hodně vysokou izolaci těch 50 cm a máte rovnou nebo šikmou střechu? zrovna totiž řeším rekonstrukci baráku, tak se ptám - já mám klasická šikmá střecha, obytný podkroví, nicméně nad podkrovím je ještě neobytný prostor, zateplená je jen střecha tudíž strop mezi podkrovím a tím neobytným prostorem je nezateplený a utíká nám tím teplo, střecha je jen 16 cm izolace, furt zima ![]()
@těho Je to sikma strecha jinak bych nemnel sikminy… pokud te zajima kde je izolave nejhorsi tak si vem detskej teplomner do ucha z zmner povrchovou teplotu..
@MartinKa36 to je dobrý nápad
to mě vůbec nenapadlo, já myslela že je na to měření potřeba něco speciálního, bohužel jsem konzerva a plno „nutných věcí pro miminko“ jsem nekoupila, takže mám teploměr klasický starý…
Hele nejlevnejsi je zatepleni strechy kupte par roli vaty a normalne je polozte na stropy nad obytným podkrovím, a klidne k tomu kup nejake desku za vaty a polož je nad vylez do obytneho podkroví…
@vrrtulka píše:
Ahojky všem,kdo jste stavely, máte přehled jak vám vyšel energetický štítek náročnosti a jaké zdivo a zateplení jste použily?
Děkuji
Mnohem důležitější než jak je postaveno se ve štítku projeví způsob vytápění. Jinak je štítek naprosto k ničemu, rozumného investora nezajímá.
@mooch a jake mate?
@MartinKa36 dekuji. A jak podle tech metodiku ZU vysel? Hur nebo lepe?
Zhruba stejne mozna je skutecnost jeste o neco lepsi nez v projektu ZU, spotreba je ovlivnena pouzivanim budovy. V na3em případě hodně pomohl solární ohřev vody který se používá i na vytápění.
@MartinKa36 od jaké firmy máte ten solární ohřev? taky o něm uvažujeme
@těho píše:
@MartinKa36 od jaké firmy máte ten solární ohřev? taky o něm uvažujeme
Dneska uz se nevyplati solarni termalni kolektory pokud na ne nedostanes dotaci, lepsi je koupit fotovoltaicke kolektory a ohrejvat s nima vodu. Cenove to vyjde na stejné peníze.
PS jediná výjimka jsou bytové domy, kde nemás dostatecne velkou plochu strechy aby jsi s fotovoltaikou dostala pozadovaný výkon.
@MartinKa36 a vy využíváte i elektřinu nebo jenom ohřev vody a topení? já myslela že na ty solární kolektory jsou právě jen na vodu a topení a nemusí být na to žádný velký povolování, kdežto fotovoltaika musí být povolení a připojení do soustavy ale nemám to ještě vůbec nastudovaný…ted jsem teprve začala něco hledat po internetu, od jaký značky to máte vy? nebo kdo vám s tím radil nějaký odborník kterého bys mi mohla doporučit? klidně do sz…at tě s těmi „odbornými“ dotazy nemusím obtěžovat ![]()