Zdravě vypadající dítě

836
25.7.21 09:41

Zdravě vypadající dítě

Ahoj, delší dobu mě trápí jedna věc. Mám jinak úžasnou tchýni, ale komentuje každý gram mého syna. Syn má 4 a není tlusté dítě. Jí celkem zdravě, má hodně pohybu, chodí do Sokola a sladkosti dostává opravdu výjimečně. Jenomže, oproti některým dětem je opravdu pevnější. Nemá dvě brady a bříško má max chvíli a to těsně předtím, než se vytáhne. Poznámky na syna mě už trápí a vážně nechci, abych ho vedla k obezitě, ale nevím co dělat lépe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8765
25.7.21 09:48

A kolik měří a váží? Jaci jste vy rodice? Co říká dětská doktorka? Pokud jí normálně a hýbe se dostatečně, tak asi nemáš co víc dělat. Ale ono si pod zdravou stravou a dostatkem pohybu člověk představí naprosto cokoliv, takže těžko říct, jestli a kde mate mezery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12933
25.7.21 09:51

Těžko říct, když tvého syna neznáme. Já mám taky kamarádku, která tvrdí, že její dcera má bytelnější kostru. Ano má, ale taky kila navíc. A to si nechce připustit. Některým dětem je prostě třeba tu stravu hlídat víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
25.7.21 09:54

Pokud nemá břicho, tak bych to ve 4 letech neřešila a tchýni řekla, že mě její poznámky vadí, že se snažíte o zdravé stravování. Na druhou stranu je fakt důležité jak vypadají rodiče, bohužel dost často, když mají rodiče nadváhu, tak jim nadváha u dětí přijde v pohodě, omlouvají to, že jsou to děti a vyrostou z toho - no, většinou nevyrostou a nesou si to celý život. Ono to ani tak není genetické, jako spíš stravovacími návyky. I když se jí celkem zdravě, neznamená to, že se musí jíst pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22541
25.7.21 09:58

Uz jsem videla 4 lete dite, ktere melo nakroceno k obezite a maminka to nevidela. Tezko bez fotky soudit, kde je pravda. Zeptej se treba nejake dobre kamaradky, at to nezavisle posoudi. Deti s nadvahou je porad vic. Co je hodne pohybu? Dite v tomto veku se ma hybat vetsinu bdeleho casu, tak 7 hodin denne. Hodina v sokole je jak nic. Zase si rodice casto mysli, ze staci treba 3 hodinove sportovni krouzky(u starsich), ale tak to neni. Obzvlast kdyz je privezou i odvezou autem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.7.21 10:06

Tohle je hodně složité téma. Když to máš doma, máš to jako normu.
U nás zase tchýně měla u obou dětí problém, že jsou vychrtlé, nutila je jíst a jídlo jim pěkně zprotivila. Ale je pravda že oba kolem 4-5 let byli v grafu pod 10. percentilem.
Na druhou stranu sousedi mají 2 děti, kdy je jedno normální a druhé oplácané. Tak to vidím já. Oni vidí vychrtlé a normální. Neustále si stěžují, jak to normální dítě nejí a snaží se, aby dítko přibralo…
Dala bych si dítě do grafu a zeptala se i doktorky.

• Citovat
  • Upravit
836
25.7.21 10:09

@Sany80s
@Midaku přidávám dvě oříznuté fotky postavy. Mě už vážně napadá jen nějaký výživový poradce, ale ani nevím jestli pro děti nějaký existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15266
25.7.21 10:10

@nikinnna Kolik váží a měří? Rodiče jsou někdy neobjektivní, nicméně tchyně taky jistě nemá postavu bez chyby. Tak ať se nejdříve zaměří na sebe a až bude dokonalá může řešit ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8765
25.7.21 10:13

@nikinnna tak z fotek ve volnější oblečení těžko něco poznat. Nohy hubený určitě nemá, ale zase nejsky extrém to taky není. Napíšeš ty míry? Dej si ho do grafu a uvidíš. Koukni na rustovyhormon.cz. Já Já dvě děti hubené jedno normální. A jak jsem zvyklá na ty dvě hubené, tak mi to normální přijde oplacane. Ale dcera je přesně na 50 percentilu, zatímco kluci mají poměr výšky a váhy někde mezi 10 a 25 percentilem. Jak jsem psala, rodiče jsou často neobjektivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
25.7.21 10:14

@Alušáček já se přiznám, že vůbec nevím. Váha nám funguje všelijak, jednou mi 5 kg přidá a za pět minut ubere. Dětská doktorka ho měří a váží jen na preventivních prohlídkách a další má až v pěti letech. Nahrála jsem dvě fotky pro představu jak vypadá. Objektivně asi opravdu je oplácanější, než někteří spolužáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
25.7.21 10:16

Mně ty nohy a ruce na fotkách přijdou už tlustý :nevim:
Ale důležité jsou míry a dlouhodobější graf

• Citovat
  • Upravit
34473
25.7.21 10:18

@nikinnna normální kluk, ale žádný atlet ze Sokola to není. Jestli má tolik pohybu, zdravou stravu a žádné sladké, tak bych se asi trochu bála, že je něco špatně, protože bych ho tipla spíš na fandu tabletu, co si rád dopřeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
25.7.21 10:18

Můj čtyřletý je mimo graf opačným směrem. Neudělám s tím nic. Akorát na nás lidi čumí, jakože mu určitě všechno sežereme. Je to citlivé téma, všichni se nějak snažíme dělat co se dá.

• Citovat
  • Upravit
6422
25.7.21 10:20
@lucenka píše:
Mně ty nohy a ruce na fotkách přijdou už tlustý :nevim:
Ale důležité jsou míry a dlouhodobější graf

No, jo, ty abys nenapsala něco ošklivýho. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
25.7.21 10:21
@nikinnna píše:
@Alušáček já se přiznám, že vůbec nevím. Váha nám funguje všelijak, jednou mi 5 kg přidá a za pět minut ubere. Dětská doktorka ho měří a váží jen na preventivních prohlídkách a další má až v pěti letech. Nahrála jsem dvě fotky pro představu jak vypadá. Objektivně asi opravdu je oplácanější, než někteří spolužáci.

Nepřijde mi tlustý a děti rostou skokově, za tři roky může být samé žebro. Pokud víš, že má zdravou stravu a dost pohybu, nic víc neřeš. A kdybys jen měla pochybnosti, skoč si k dr to pořešit, nemusíš čekat na pětiletou prohlídku. Nejsme podle šablony. Já jedno dítě mám velmi, velmi hubené a taky vždy bylo zdravé a poslouchala jsem blbé pindy. Nejsme podle šablony ani my dospělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí