Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@robatko23 píše:
Ale je přece nesmysl, aby se doplácelo 100%, jak tu někdo psal, to by zakladatelka doplacela po ročním vyúčtování 30 tisíc, nesmysl…taky bych na průměrnou domácnost počítala okolo těch 5 tisíc příplatek ročně
není to nesmysl, je to pravda. Každý normální člověk má u čezu fixlou cenu. Já to fixovala loni v květnu ( to mi končila před tím dvouletá fixace), to už začaly ceny růst. Takže mám zafixovanou cenu za megawatthodinu na 1350,– Spotřebu mám léta konstantní plus minus. Takže spotřeba bude stejná i letos. Jenže teď je cena za megawatt hodinu 3900. Mám sazbu d45d, takže vím přesně, kolik mám stálé platby a kolik dělá cena fakt za spotřebu. U mě to bude rozdíl 20.000-30.000. Prostě logicky jen tím navýšením. Ne 5000. Kdyby 5000 za rok, neřeším. A tak to má hodně lidí okolo, normálně chodí domů papíry, všichni jsou u čezu a jak jim teď konči postupně fixave, zvedají jim ty zálohy o 100% i více.
Tato diskuze mě přivedla na myšlenku kouknout se kolik žere (příkon) starší LCD televize, kterou jsme nedávno dostali od příbuzných: 180W + set-top-box 8W
Naše LED, která je ještě asi o 1/3 větší (a nepotřebuje žádný set-top-box) pouze 63W ![]()
@Modra1 když to vychytas třeba z prackou a pustíš ji hned při začátku NT tak ti určitě ušetří protože na začátku cyklu běží topné těleso nejvíc ![]()
Jo stačí ti kód z HDO ( je to vlastně spínací okruh a každá jeho část má jinou frekvenci ovládání) a na stránkách distribuce to pak najdeš
@Pajka2020 ty údaje jsou max spotřeba při plném jasu atd.
To LCD máš zřejmě oboje jen ta stará používá zářivky na podsvícení a ta nová led podsvícením. Samotný LCD panel nic moc nežere.
@Arboretka jo jasne! Ale zakladatelka píše, že fixaci nema a pokud ani nikdy neměla, nemůže u ní být skokový stoprocentní nárůst ![]()
@robatko23 píše:
@Arboretka jo jasne! Ale zakladatelka píše, že fixaci nema a pokud ani nikdy neměla, nemůže u ní být skokový stoprocentní nárůst
no to není pravda, bude to u ní skokově, poslední ceny elektřiny u čezu před tímhle zdražením bylo bez fixace 1900, teď je 3900, a ještě to poroste, takže prostě ano, bude to takovéto skokové zdražení. Zrovna mi říkal včera na zápase dceřin trenér, že neměli fixaci a zálohy zvednuté od ledna ze 4000 na 9000. Prostě bude to takovéto zdražení, ať s fixací nebo bez. Jen to zdražení přijde teď nebo později. Je naivní si myslet, že to bude 5000 ročně, nebude. Ne při spotřebě 30.000 za rok. Ano omylem.
@robatko23 píše:
@Arboretka nesmysl…
ty říkáš nesmysly, zkus počítat
@Arboretka tezko bude každá rodina doplácet sto procent roční částky, to je proste kravina
max třetinu, přečti si vyjádření
@robatko23 píše:
@Arboretka tezko bude každá rodina doplácet sto procent roční částky, to je proste kravinamax třetinu, přečti si vyjádření
Tak proste pocitej. JJe uplne jedno, co oni pisi ve vyjadreni, proste jednoduse pocitej.ja ti nafotim me vyuctovani, jo? Nekoukej na spitrebu, my jedeme nacelektrokotel, to ale neni pidstatny, pistatna jsou ta procenta tajze stale platby zavdistribuci a sluzby jsou 23000, to se nebude menit, jen lehce doufam.
@robatko23 a teď se dívej na spotřebu. A to ještě tady už je částka 1640 za MWh v tomhle vyúčtování, tam to zvedali, takže ten skok nebude takový jako třeba u částek, co mám na druhém domě 1100 a 1350. Nebudu rozlišovat vysoký a nízký tarif, je to skoro stejné. Spotřeba je cca 22,5 MWh to je při 1640 cca 37000 s daní. Ovšem při současných 3900 bez daně to bude 87000 bez daně. k tomu stále ty stálé platby, to navýšení bude víc jak 100%, tam je to cekem jistá, jasné, přehledné. Jejich tvrzení o 35% je prostě lživé, není to pravda, nemůže být. Stačí prostě aby každý ze svého vyúčtování vynásobil spotřebované megawatt hodiny novou cenou za megawatthodinu, přičetl si k tomu své stálé platby a bude vědět. 30% navýšení je prostě lež, není to pravda.
@robatko23 píše:
@Arboretka a proč by jako lhali
prosím tě kolovrátku, umíš násobit? Tak násob. Už jsem ti to rozfotila a dopodrobna rozpočítala. Směješ se sice hezky, ale děláš ze sebe hloupou. Vynásobit počet megawatthodin cenou za megawatthodinu umí dítě ve třetí třídě, Jestli byla cena za megawatt hodinu v posledním ceníku ze září 1900 a teď je 3900 v novém ceníku na leden, nefixovaná cena podle platného aktuálního ceníku, tak to prostě není nárůst 30%, i když do celkové platby započítáš stálé platby, které se budou měnit jen lehce snad.
@Arboretka píše:
@robatko23 a teď se dívej na spotřebu. A to ještě tady už je částka 1640 za MWh v tomhle vyúčtování, tam to zvedali, takže ten skok nebude takový jako třeba u částek, co mám na druhém domě 1100 a 1350. Nebudu rozlišovat vysoký a nízký tarif, je to skoro stejné. Spotřeba je cca 22,5 MWh to je při 1640 cca 37000 s daní. Ovšem při současných 3900 bez daně to bude 87000 bez daně. k tomu stále ty stálé platby, to navýšení bude víc jak 100%, tam je to cekem jistá, jasné, přehledné. Jejich tvrzení o 35% je prostě lživé, není to pravda, nemůže být. Stačí prostě aby každý ze svého vyúčtování vynásobil spotřebované megawatt hodiny novou cenou za megawatthodinu, přičetl si k tomu své stálé platby a bude vědět. 30% navýšení je prostě lež, není to pravda.
To se podle mě týká stávajících klientů, kteří už mají třeba z loňska zvednuté ceny. A zdražuje se třeba z 3000,– na 3900,– apod.