Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@robatko23 píše:
@Cenarius oukej, dejme tomu ze lidé, kterým konci fixace, si klidně těch 100% připlatí, lidé co ji neměli, o víc, než o tu třetinu nahoru nepůjdou
https://www.seznamzpravy.cz/…sobek-185364 viz tady no
@Anonymní píše:
TAKŽE BUDU DOPLÁCET TŘICET TISÍC ROČNĚ NO TO MI NETVRĎTe!!![]()
![]()
![]()
Nevím, mně vychází po zdražení ČEZu ceny o 100% vyšší od 1.1.2022. Tak jsem si zvedl zálohy, aby se mi při dalším vyúčtování neudělalo špatně ![]()
@robatko23 píše:
Prostě navýšení pro klasickou domácnost, která je stálým odběratelem od ČEZU je kolem tří pěti tisíc za rok, rozhodně to není sto procent roční ceny…
My jsme u čezu dlouho a navýšení jen za spotřebu bude určitě 10 tisíc, když nepočítám změny v platbách za distribuci a spol. (dům, el netopíme)
E-mail o nových cenách jsem měla v Hromadných (ad zakladatelka).
@Anonymní píše:
@Zumpa a posílali vám nějaký dopis nebo měl jste měl fixaci??
Poslali dopis, mám obě energie na dobu neurčitou, tzn. bez fixu.
Ahoj, mám trochu obavy… Máme El. u ČEZu, smlouvu na 3 roky (končí až cca za 2 roky). ČEZ posílal někdy v říjnu zprávu, že se nemusím bát zdražování elektřiny, protože u nich mám fixovanou cenu. Všude ale slyším, jak si za energie připlatí všichni
Může mě prosím někdo uklidnit, že u takovéto smlouvy to zdražení opravdu nehrozí? Nebo se mám bát letošního vyúčtování? Kde to případně zjistím?
@Anonymní píše:
Ahoj, mám trochu obavy… Máme El. u ČEZu, smlouvu na 3 roky (končí až cca za 2 roky). ČEZ posílal někdy v říjnu zprávu, že se nemusím bát zdražování elektřiny, protože u nich mám fixovanou cenu. Všude ale slyším, jak si za energie připlatí všichniMůže mě prosím někdo uklidnit, že u takovéto smlouvy to zdražení opravdu nehrozí? Nebo se mám bát letošního vyúčtování? Kde to případně zjistím?
Nezvysi se ti cena obchodni. Regulovana cena za distribuci se zvysi vsem.
@cecetka píše:
Nezvysi se ti cena obchodni. Regulovana cena za distribuci se zvysi vsem.
Aha. A o kolik se to zvyšuje? Kde to zjistím? Asi nějaký ceník ČEZu že.
Zálohy jsem sice navýšila, ale jen minimálně, obávám se že to tedy stačit nebude.
@cecetka A neměl by mě ČEZ třeba informovat o kolik to zdraží a aspoň doporučit o kolik si mám zvýšit zálohy?
@Anonymní píše:
@cecetka A neměl by mě ČEZ třeba informovat o kolik to zdraží a aspoň doporučit o kolik si mám zvýšit zálohy?
Cena za distribuci se navysuje v prumeru o nejaky tri procenta.
@větvička1 píše:
Cena za distribuci se navysuje v prumeru o nejaky tri procenta.
Tak to by neměla být zas až taková darda že? To se mi trochu ulevilo…
@Anonymní píše:
Tak to by neměla být zas až taková darda že? To se mi trochu ulevilo…
Podivej se na posledni vyuctovani. Mas tam dve castky a jejich soucet. Do ted byvala castka za spotrebu nizsi nez castka za regulovanou distribuci a poplatky. A ta se mirne zvysi vsem. Porovnej si lonsky a letosni cenik.
@Arboretka píše:
jak čez tak eon má službu vygenerovat fakturu. Je to v těch zákaznických zónách, zadáš tam samoodečet elektroměru a oni ti vygenerují simulační fakturu, jak by to tak asi nějak orientačně vypadalo k danému dni na základě spotřeby a tebou zaplacených záloh. Takže si tam třeba každý měsíc zadáš samoodečet z eletroměru, klikněš a voilá orientační faktura, jak jsi na tom je do vteřiny na světě. 21. století děvče, nemusíš se rok klepat, jak to bude vypadat, můžeš to mít zcela pod kontrolou.
Přidávám zkušenost z vygenerovánim vyúčtování u ČEZu. Je tam zadat stav elektroměru a pak simulace vyúčtování. A i když zadávám stejné údaje je rozdíl přes 5000 Kč. Když jsem volala na infolinka, tak mi slečna nedokázala poradit, takže nevím jestli máme nedoplatek 300 nebo přes 5000 Kč. Máte někdo zkušenost?