Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lucenka píše:
Tak výkyvy cen ovoce a zeleniny jsou přeci naprosto normální a byly tady vždycky. Pokud je to na tebe drahé, tak to nekupuj, sleduj akce.
Fakt nevím, kde jste vyčetli, že je pro mne něco drahé
, jen jsem se ptala na názor
Tohle jsou vzdy umele vyvolane kauzy. Bude zdrazovat maslo, takze vyvolaji paniku atd.
Prubezne se zdrazuje vse, pak se chvilkove slevi a zase zdrazi.
My zijeme u hranic a svete div se. Bezne potkam v Tescu sousedy. Rakousko je nas soused.
I u nich je draho.
Ja jsem v cervenci posilala sestrine kamaradce do Prahy 30 kg merunek, kdyz jela domu.
Ze u nas za ne chteli 15-20,– za kilo a v Praze jsem videla cenu od 50-70,–. Tak to uz je radny rozdil. Ale lidi jsou ochotni to koupit.
To uz je kazdeho volba a kazdy nema zname, aby sehnal u zdroje levnejsi. Bohuzel.
Je pravda, že se zdražuje, to teda fakt, jde to hodně vidět na blbých jogurtech, jak jdou nahoru. Taky hodně kupuju v akci, ale teda máslo a tak ( dávám na mrazák taky, jak tu někdo psal)…Kdo to má kousek na hranice s Německem, vyplatí se mu kupovat oleje, jogurty a hlavně drogerii tam…
Máme malé hospodářstvï, ale to se dávno nevyplatí, spíš je to ten pocit, že víme, čím zvířata krmíme a co teda sníme. Něco na té zahradě pro děcka, ale rozhodně ne lány brambor, nejsem otrok.
A teda dost ušetříme vařením, u nás se dost jí, malej dojde ze školky a má druhý oběd, chlap ani nemluvím…teď se hrozně rozjedly - myslím děti
. Kamarádka skoro nevaří a jezdí všem skoro pořád pro obědy a leze jim to pěkně do peněz…
Každej asi nakoupí na co má, jako jednotlivec zdražování asi těžko ovlivním, že jo… ![]()
Příspěvek upraven 15.08.19 v 12:25
@Kelsey píše:
Ja jsem v cervenci posilala sestrine kamaradce do Prahy 30 kg merunek, kdyz jela domu.
Ze u nas za ne chteli 15-20,– za kilo a v Praze jsem videla cenu od 50-70,–. Tak to uz je radny rozdil. Ale lidi jsou ochotni to koupit.
To uz je kazdeho volba a kazdy nema zname, aby sehnal u zdroje levnejsi. Bohuzel.
co 70, na Zlicine 140:).
ja je taky vozila do prace a prazsti bez zahradky byli paf:).
Jinak nejvic zdrazila cibule a zelenina.
Tak treba celerovou polevku nebudu varit. jednou mesicne si sjedu nakoupit do Nemecka, do hodiny autem se da v pohode.
ale jinak to je zivot, zadna traga.
@Martha03 píše:
Tak si je pěstuj sama… Kup si slepice, kozu, krávu, prase, osad si zahrádku, pak zavaruj, kompotuj, zamrazuj a máš vystaráno… Všechno něco stojí a za vším jsou nějaké náklady, které když rostou tak se logicky zdražuje. Kafrat o tom jak je všechno na pytel umí každej, tak to nekupuj když je to pro tebe taková hrůza.
Vykupni cena mleka je 4Kc, pak je koupim v obchode za 24,– takze nejvic stoji plastovy obal, doprava a marze. Chov prasat jsme museli zrusit, protoze vykupni cena byla zoufala. Kapsy si neplni ten, co chova a pestuje. Delala jsem v zemedelskem druzstvu.
@Anonymní píše:
Vykupni cena mleka je 4Kc, pak je koupim v obchode za 24,– takze nejvic stoji plastovy obal, doprava a marze. Chov prasat jsme museli zrusit, protoze vykupni cena byla zoufala. Kapsy si neplni ten, co chova a pestuje. Delala jsem v zemedelskem druzstvu.
Já mám půlku rodiny v zemědělství a moc dobře vím jak to funguje. Však jsem taky nepsala, aby na tom vydělávala, ale aby chovala a pěstovala pro svou vlastní potřebu. Samozřejmě, že se vše zdražuje, jelikož vše souvisí se vším. Tyto výkřiky do tmy na diskuzi mi prostě připadají směšné. Vše se zdražuje, ano, to ví všichni. Stejně s tím nikdo nic neuděláme, pokud se tady teda nenecházi nějaký diktátor co chce udělat ČR opět velikou a nebrousí si zuby na místo Babise.
@jkra píše:
Jinak nejvic zdrazila cibule a zelenina.
Tak treba celerovou polevku nebudu varit. jednou mesicne si sjedu nakoupit do Nemecka, do hodiny autem se da v pohode.
ale jinak to je zivot, zadna traga.
cibuli jsem před několika dny kupovala v Kauflandu za nějakých 12 Kč/kilo. Je to pravda, zdražuje se, lidé se budou muset smířit s tím, že dobře už bylo. Včera jsem se dívala na ČT24 na Ruskoka, guvernéra ČNB. Zatím naši ekonomiku táhne spotřeba, až nebude a je otázka kdy recese a krize přijde, to budou lidi koukat. Recept jak ušetřit je prostě nakupovat věci v akci, klidně do zásoby, nekouřit, nevysedávat v hospodách, nevozit si zbytečně zadek v autě, nenakupovat kvanta hadrů. V každé rodině je v tomto ohledu větší či menší rezerva.
@Anonymní píše:
prosím Tě, mlíko jsem v obchodě za 24 Kč teda neviděla.
@Burj Chalifa píše:
prosím Tě, mlíko jsem v obchodě za 24 Kč teda neviděla.
Tak treba u nas je plnotucne v lahvi i za 26
Ja si myslim, ze je to spravne, alespon se naucime nevyhazovat a vse spotrebovavat, nevim jak na vas, ale na me to zdrazovani takto zapusobilo, zacala jsem nevyhazovat. Tak treba kdyz byly brambory za 5 Kc za kilo koupila jsem 10 kg pytel a treba kilo zmeklo a tak jsem ho vyhodila, ted kdyz je kilo skoro za 30Kc tak nevyhodim ani jednu a tak je to se vsim, kdyby byl rohlik kus za 10Kc urcite bych kazdy mesic neresila co se suchymi rohliky, strouhanky mam na rok.
Koukala jsem na to dneska a zaujalo me, ze treba kvetak nebo cibule stoji vic nez u nas v Britanii, i nektera dalsi zelenina, brambory.To me sokovalo, ja tu dam za kvetak 1£ a kdyz zadam ceske tesko, tak na me vyjede 49,90 Korun. Tak to je darda a kdyz porovnam, ze vyplaty jsou uplne jinde.
@Jana525 píše:
Koukala jsem na to dneska a zaujalo me, ze treba kvetak nebo cibule stoji vic nez u nas v Britanii, i nektera dalsi zelenina, brambory.To me sokovalo, ja tu dam za kvetak 1£ a kdyz zadam ceske tesko, tak na me vyjede 49,90 Korun. Tak to je darda a kdyz porovnam, ze vyplaty jsou uplne jinde.
Srovnávají se zcela rozdílné světy. Tam si zase normální člověk s průměrnou mzdou nevydělá na vlastní bydlení.
@Kosopemi píše:
Tak treba u nas je plnotucne v lahvi i za píše: Více
tak to bych už si nekoupila.
Ona je tu ještě další otázka - jaká je marže obchodů…