Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No Óňa je fakt des, jednoho Ondru znam a rikam mu normalne Ondro… Marketa a Macek je taky silene… divne je i rikat Ester Terko a s tou Lily… proc nedaji primo to jmeno? Emily bych rikala normalne Emily asi… kdo se v tom ma pak vyznat
my budeme mit Helenu a taky ji neplanuju rikat Leni nebo Lenko, ale Heli, Helco, Helenko,… ![]()
Myslím, ze to přijde když jsou děti na světě a začneme je poradně oslovovat. To vymyslime i co jsme netusili. Ty zkratky o kterých jsem psala jsem cetla na diskuzi tady. Violce zas vilo, Vili. Taky bych pravé nechtěla aby Elence říkali Leni, nedam ho. Ale koukam, ze ta Stelinka se hodně rozšiřuje. Syn jak se ho někdo zeptá jak se bude miminko jmenovat říká Stelinka. Pro mě byla první jakou jsem viděla a žádné v okoli jiné není. A zvykám si na, ze ho snad i fakt nápisu díky jemu víc a víc.
A přesně jak bylo zmíněno buď to jmeno nedat, nebo si zvyknout na tu zdrobnelinu a dítěti se libit bude když mu tak říkat budou od mala.
Co mi nejde přes pusu je říkat Viktorice- Vito.
Valentyna byla taky na seznamu nebo je… ale jak se bude přestavovat v parte. Týna? Val. Chci nějaký jmeno které řekne v základní podobě a rada. Pořad sw mi zda ze okoli na tady ty jména nějak Není připravené.(nebo spis já, neumim si představit své dítě takhle u ostatních mě to nevadí ).
Ahojte, holky,
dnes jsme přivítali na světě náš poklad.
Miminko se zřejmě chtělo narodit na můj svátek 😁
(termín jsem měla až příští týden).
Je to holčička a jmenuje se Nina.
Nechtěli jsme dítěti komplikovat život nevhodně zvoleným jménem. Moji rodiče jsou s výběrem velmi spokojeni. Dle nich je jméno vhodné v ČR, ale i ve VB.
A přesně o to nám šlo.
S mojí drahou polovičkou jsme každý napsali 3 jména a na Nině jsme se oba shodli.
Nikde nebude muset vysvětlovat pravopis svého jména.
Tchýně se těšila, že to bude malá Dakota.
Tak uvidíme, co ona na to.
Děkuji moc všem za rady.
@Jogo-Bela jo no Elenu taky nechci ze jim rikaji i Lenko… ale v tom jméně to je, tak ať si to zkracuje každý jak chce. Pr si leonkam rikaji lenko
@Lisa_Qr no ja tohle nechapu, ze to nekoho napadne… takovy clovek chce snad rikat Lenko i Frantovi ![]()