Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@j.a.n.i1 ja tedy jeste ziji jeste se susakem, ale take nevim, jak muze mit nekdo pradlo jak od kravky. Proste vec vytrepu, narovnam, rovne povesim a pak pouze skladam. Ano, pri tom skladanim treba trika uhladim, ale vic nic. Krome tedy kosili, ty se mne vyresit jeste nepodarilo ![]()
Nežehlím… ani jsem nežehlila, posvětila mi to i pediatra hned po narození první dcery.. děti mám už 4 a všechny žijí i přes nežehlení ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Já zas nevím, co bych s tím prádlem musela dělat, aby bylo sežvýkané jak od kravkytedy vím, nechat ho usušené válet v koši na prádlo, ale to nedělám.
Přesně… já ručníky, útěrky protřebu a nic sežvýkaného není. Trika/šaty/tílka rovnou z pračky věším na ramínko a pověsím na sluhu. Pračky většinou mají program na méně otáček nebo rovnou tlačítko žehličky. Ty miminkovské věci to stačí natáhnou a krásně uschnou- já se spíš bála těch „bakterií“
Peru barevný věcičky na 40 a bílý, osušky a plínky na 60. Používám obyčejný persil, malá má 6 týdnů a je úplně v pohodě, tak snad jí to nějak neva?
Ty oblečky pak většinou žehlím, ale když je potřebuju rychle, tak taky ne, a taky se to zvládá. Plenky a osušky žehlím zatím důkladně, ale třeba to přejde
![]()
@j.a.n.i1 protrepnu jednou, povesim a je
zmackany. Navic po vyzehleni je daleko vic mekci. Me to prekvapuje, ze nekdo nezehli, ja osobne nikoho neznam. Ja teda zehlim i z hygienickych duvodu. Nezehlim akorat ponozky a od doby, co mam dite, tak i teplaky na doma ne ![]()
Zensky, to nezehlite chlapum ani kosile? ![]()
@Pomka píše:
zmackany. Navic po vyzehleni je daleko vic mekci. Me to prekvapuje, ze nekdo nezehli, ja osobne nikoho neznam. Ja teda zehlim i z hygienickych duvodu. Nezehlim akorat ponozky a od doby, co mam dite, tak i teplaky na doma neZensky, to nezehlite chlapum ani kosile?
Můj chlap by se zvencul, kdyby si měl vzít košili
A ne! Nežehlím a všichni jsme docela zdraví hele
![]()
Vždy sem žehlila po celé šestinedělí pak už jen plíny a ty teda žehlím do teď
@Pomka píše:
zmackany. Navic po vyzehleni je daleko vic mekci. Me to prekvapuje, ze nekdo nezehli, ja osobne nikoho neznam. Ja teda zehlim i z hygienickych duvodu. Nezehlim akorat ponozky a od doby, co mam dite, tak i teplaky na doma neZensky, to nezehlite chlapum ani kosile?
můj měl košile vyžehlené ještě z dob za svobodna, má je ale moc je nevyužije… proklepnu z vrchu, proklepnu ze spdu pověsím a po pověšení složím… rozdíl oproti vyžehlení na pohled i omak minimální, pokud vůbec nějaký… ale nosím převažně bavlnu, tak to je možná tím…
Novorozenci jsem zehlila, tak od 3 mesicu uz ne. Jinak skoro nic nezehlim, vetsinou se to pekne vyrovna vyvesenim. Kdyz jsem chodila do prace, tak jsem si samozrejme zehlila; ted ty casual veci to fakt vetsinou nepotrebuji.
Chlap si kosile zehli sam, sice u toho brble, ale zehli
. Mame v planu zajistit nejakou pani na zehleni; zehleni je totiz jedina domaci prace, kterou nesnasim.
@Pomka Jo košili jsem mu žehlila - když jsme šli bráchovi na svatbu
jinak ji k montérkám moc nevyužije. A mám sušičku, takže to mám měkčí z ní, řekla bych, že je to měkčí než žehlené.
Žehlila jsem akorát před narozením, aby to bylo krásně připravené. jinak nežehlím vůbec
@Cuddy píše:
@j.a.n.i1 ja tedy jeste ziji jeste se susakem, ale take nevim, jak muze mit nekdo pradlo jak od kravky. Proste vec vytrepu, narovnam, rovne povesim a pak pouze skladam. Ano, pri tom skladanim treba trika uhladim, ale vic nic. Krome tedy kosili, ty se mne vyresit jeste nepodarilo
košile suším na ramínku, abych nemusela žehlit ![]()
@j.a.n.i1 treba je to tou susickou. Ja susim venku na susaku. Ale at klepu jak chci, pomackany to proste je. Hlavne latkove pleny, tricka… ale zehleni je jedina domaci prace, kteta mi vubec nevadi a to pradlo je po nem takovy vonavy ![]()
Teda nepouzivam avivaz kvuli diteti - mozna proto je to pradlo taky hrubsi.