Žehlíte prádlo pro novorozence?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15436
30.4.15 09:11
@Pomka píše:
@j.a.n.i1 treba je to tou susickou. Ja susim venku na susaku. Ale at klepu jak chci, pomackany to proste je. Hlavne latkove pleny, tricka… ale zehleni je jedina domaci prace, kteta mi vubec nevadi a to pradlo je po nem takovy vonavy :)Teda nepouzivam avivaz kvuli diteti - mozna proto je to pradlo taky hrubsi.

zas tak úplně tou sušičkou to není. Já mám sušičku, řekla bych, že velmi kvalitní a neumím si představit, že chlapa pošlu do práce v nevyžehleným triku nebo košili. I když košili ze sušičky vyndám hned po dosušení a pověsím na ramínko, tak fakt není použitelná. A i ostatní věci jsou po vyžehlení měkčí a vypadají líp. Žehlím všechno, krom domácích trik a tepláků, ručníků a ponožek. A baví mě to :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
30.4.15 09:12

Nejlepší aviváž je ocet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
30.4.15 09:37
@ivašot. píše:
zas tak úplně tou sušičkou to není. Já mám sušičku, řekla bych, že velmi kvalitní a neumím si představit, že chlapa pošlu do práce v nevyžehleným triku nebo košili. I když košili ze sušičky vyndám hned po dosušení a pověsím na ramínko, tak fakt není použitelná. A i ostatní věci jsou po vyžehlení měkčí a vypadají líp. Žehlím všechno, krom domácích trik a tepláků, ručníků a ponožek. A baví mě to :D.

Mame to teda podobne. Krom toho teda, ze ja nemam susicku a rucniky zehlim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
30.4.15 09:38
@Raddkka píše:
Nejlepší aviváž je ocet.

Fakt? To slysim poprvy. Jako normalne tam nalejes neredeny ocet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
30.4.15 10:05

Já žehlím kromě ponožek a ručníků vše. Nemám sušičku a prádlo je takové hrubé - samotné mi nevyžehlené vadí, tak by mi bylo blbé dětem nežehlit. Ráda se koukám na ty komínky vyžehleného prádla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
30.4.15 12:20
@Pomka píše:
@j.a.n.i1 protrepnu jednou, povesim a je
zmackany. Navic po vyzehleni je daleko vic mekci. Me to prekvapuje, ze nekdo nezehli, ja osobne nikoho neznam. Ja teda zehlim i z hygienickych duvodu. Nezehlim akorat ponozky a od doby, co mam dite, tak i teplaky na doma ne :DZensky, to nezehlite chlapum ani kosile? 8o

Tak jsem schválně experimentovala. Manželovu košili jsem vyprala na program „košile“ (nízké otáčky), ihned po doprání protřepala a pověsila na ramínko. Teď už je košile suchá a ani kdybych přivřela obě oči, tak se nedá bez vyžehlení vzít na sebe :nevim:. Fakt nechápu, jak to že to někomu funguje. Možná u nějakého polyesterového materiálu, ale s bavlnou fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
30.4.15 12:39

Nejlepší jsou ty nežehlící košile! Jsou drahý jako pr… a ještě jsem nepřišla na to jak to funguje :P Ty blbý košile holt žehlit musím. Jinak mám sušičku, tak většinu věci fakt žehlit nemusím, záleží na materiálu samozřejmě.
Co se týče mimča, s prvním jsem žehlila, teď nebudu. Někde jsem i četla, že žehlením se případné bakterie spíš zakonzervují dovnitř do látky. No nevím, nerozumím tomu, ale když si vezmu kolik je bakterií a virů kolem mimča, jeho obleček je to poslední podle mě kde jsou „bakterie“…

Příspěvek upraven 30.04.15 v 12:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
30.4.15 12:39
@Pomka píše:
Fakt? To slysim poprvy. Jako normalne tam nalejes neredeny ocet?

Jo, tam co aviváž. Prádlo nesmrdí a je měkké. Aviváž moc nepoužívá, já pak na oblečení cítím ten „film“ a tmavé má kolikrát i fleky.. ale já s octem i vytírám, umývám kuchyň (mám ho v rozprašovači). Přirozeně dezinfikuje a přitom žádná chemie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
30.4.15 13:02

Nežehlím, nesnáším žehlení a kdo by mi chtěl potrestat, dal by mi vyžehlit tuny prádla :mrgreen: V záchvatu těhotenských hormonů jsem vyžehlila pouze první várku dětského než se dcera narodila. Pak asi 1-2 měsíce látkové pleny, lépe se pak skládaly. Od té doby nežehlím nic a nikdy nebudu. Košili si vezme muž na sebe tak 1× do měsíce a tu buď vyžehlím, nebo to udělá sám. Zmačkané nic nemáme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
30.4.15 13:09
@Raddkka píše:
Jo, tam co aviváž. Prádlo nesmrdí a je měkké. Aviváž moc nepoužívá, já pak na oblečení cítím ten „film“ a tmavé má kolikrát i fleky.. ale já s octem i vytírám, umývám kuchyň (mám ho v rozprašovači). Přirozeně dezinfikuje a přitom žádná chemie.

Vyzkousim to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
30.4.15 14:00

@ivašot. O košilích se nedohaduju, to bylo jediné, co se u nás v rodině žehlilo, neb táta vedl firmu a tedy chodil denně v obleku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
30.4.15 14:05

Ahoj, zehlim vsechno pro skoro petimesicni mimi a i pro skoro ctyrletou dceru. Sice je to nekdy otravne a nestiham, pak se mi to doma kupi, ale zatim ani jeden nebyl v nicem, co by nebylo vyzehlene :). Ted budu kupovat susucku, tak snad zehleni konecne odpadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
10.10.18 09:53

Krásné ráno holky. Jsem ve 30tt,tak nejak jsem zacala pomalu prat a tim nastala otázka žehlení :mrgreen: U nas doma se zásadně nežehli :mrgreen: Tak to ted babo raď,prvnimu synovi jsem prvni oblečky vyzehlila,to bylo naposled co jsem v ruce držela žehličku,budou to vic jak dva roky a ted se mi vyloženě do toho nechce,nemam moc růžové tehotenstvi,do toho dvouletý syn. Žehlite první oblečky? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
10.10.18 09:59

@Oliverka28 ano žehlila jsem do do 4 měsíce věku. pak jsem to postupně vzdala… taky mě to nebaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
10.10.18 10:00

Žehlím většinu oblečení, ruce mi ještě neupadly, bavlněné oblečení vypadá jak když ho vytáhne krávě z huby, nevím jak ze sušičky, ale normálně jo. Zvlášť ty malé oblečky jsou vyžehlené raz dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí