Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Oliverka28 Ne. Ani na jedno dítě jsem nežehlila. Nežehlila jsem nikdy ani látkové pleny (látkujeme s klasickými čtverci). A vzhledem k tomu, že jsem měla darovaného a poděděného oblečení víc, než jsem byla schopná využít, jsem takové oblečení, které bylo bez vyžehlení škaredé, dávala rovnou pryč. Nevidím v tom žádný smysl.
@Oliverka28 píše:
Krásné ráno holky. Jsem ve 30tt,tak nejak jsem zacala pomalu prat a tim nastala otázka žehleníU nas doma se zásadně nežehli
Tak to ted babo raď,prvnimu synovi jsem prvni oblečky vyzehlila,to bylo naposled co jsem v ruce držela žehličku,budou to vic jak dva roky a ted se mi vyloženě do toho nechce,nemam moc růžové tehotenstvi,do toho dvouletý syn. Žehlite první oblečky?
Jojo. Treba bavlneny pliny, ty vypadaly bez zehleni. A i body. Prece jenom, je to cestvy miminko ![]()
A jak uz psaly, to maly je vyzehleny raz, dva ![]()
U starších dětí jsem žehlila. Tedy ty kusy které šly přímo na tělo. Teď mám sušičku,tak žehlit nebudu.
Ja teda zehlila a jeste stale zehlim, ale obecne mam rada pekne, uhledne a vonave pradlo. Tolik prace s tim zehlenim zase neni. Nesmi se nechat nahromadit nekolik kosu pradla. Pak to uz opruz je.
@Oliverka28 vyzehlila jsem vsechno a vsechno jsem prala na 90. Ale myslim, ze kdyz obleceni poradne vyperes a vymachas a pak das treba do susicky, tak to udela stejnou sluzbu jako zehleni, zvlast pokud ti neni dobre a mela bys u zehleni stat hodiny.
Dobrý den, vyžehlila jsem první várku oblečení pro malou ve velikostech 50-62,když jsem si pro ní připravovala věci před porodem, pak už jen látkové pleny.
Já žehlim vse na miminko i pro nás dospělaky. Baví mne to a mam rada vyzehlene prádlo
Na první dítě jsem všechno poprvé vyžehlila, ale jen pro pocit. Na druhý už ne. Dětský oblečení nežehlím. Vytáhnu to ze sušky a složím. Nežehlila jsem ani pro nedonošeňátko. Vlastně doma žehlím jen trika a košile a těch je tak požehnaně, že na nic jinýho nemám čas ani náladu.
První oblečení jsem měla vyprané a vyžehlené. A po pár týdnech jsem žehlení oblečení, které vyprané vypadalo OK vzdala. Zůstala jsem jen u žehlení látkových plen a když byl větší tak triček nebo jiného co bylo zežvejkané. Říká se, že žehlení dezinfikuje, ale ve skříni stejně nemám sterilní prostředí, tak jsem to neřešila. Když bylo potřeba, dala jsem do pračky dezinfekci na prádlo, vyprala s cyklem vody navíc a bylo to. Dítě žije a budou mu dva roky. Žehlení nesnáším a dělám to tak i s našim prádlem pro dospělé.
Žehlila jsem na začátku asi do šestinedělí. Oblečky už teď nežehlím a buĎ suším venku a nebo v sušičce.Tam mně to prádlo přijde takové nadýchanější a asi i víc voní. A když ho složím hned, tak není ani potřeba žehlit.
Látkuju. Tak vícevrstvé nežehlím a čtverce žehlí manžel u TV, ale když nejsou vyžehlené, tak rovnou skládám a používám. Stejně dávám papírové separčky.
Taky nejsem kamarádka se žehličkou, ale v tom šestinedělí, jsem žehlila na obě děti, ale jen látkové pleny, osušky, žíňky a bodyčka, co šlo rovnou na tělo. Dřív jsem všechno prala na 90, ale než se vyprala pračka to byla doba, ted peru na 60 na zkrácený čas, za hodinu vypráno. Když se to dobře vyvěsí, tak se nemusí žehlit nic.První syn byl hodně blinkací, takže jsem jen prala a žehlila, to mi tu činnost znechutilo úplně, druhý je v pohodě, pleny používám jen na utírání obličeje a neušpiníme jich tolik. Žehličku jsem si ted kupovala jen kvůli malému a zase už je čas ji uložit do skříně ![]()
@Oliverka28 nežehlila jsem, a nic se nestalo
První jsem žehlila, druhé hodila do sušičky.