Žena v domácnosti, výhoda nebo zlatá klec?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@aquarian píše:
Jsou tam nějaká pravidla a doby, kdy to jde. Detaily ale nastudované nemám.
No tak ty pravidla a dobu ti píšu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emouen píše:
@holkazprahy1 Může to vyřešit třeba tím, že v životopisu uvede, že v chybějící roky něco dělala na živnost.
Živnostenský rejstřík je veřejně dostupný z internetu. Je tam u každého jeho celé jméno i datum narození. Taky jsou viditelné doby aktivní živnosti a přerušené živn.
Tzn. hodit do životopisu tu živn. sice může, ale když si ji potenciální zam-tel prověří, zjistí, že kecala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@holkazprahy1 píše: Živnostenský rejstřík je veřejně dostupný z internetu. Je tam u každého jeho celé jméno i datum narození. Taky jsou viditelné doby aktivní živnosti a přerušené živn.Tzn. hodit do životopisu tu živn. sice může, ale když si ji potenciální zam-tel prověří, zjistí, že kecala.
Muze mit v díře v CV dobrovolnickou činnost
a jeste si vylepší morální kredit.
Jeste jsem nevidela zkušeného personalistu, ktery by mel s dobrovolnictvím problém… ![]()
- Citovat
- Upravit
Tohle se podle mě hodně špatně posuzuje…já třeba nejsem ženská co by byla ráda doma (měsíc v lockdownu a já už bych se zase vrátila do práce jak mi to chybí..aspoň na pár hodin) díky tomu že žiju v UK budu na mateřský rok a jsem s tím ok. Na druhou stranu jsou ženy co to mají opačně a klidně budou ženami v domácnosti. Záleží na povaze a jak ty sama cítíš, že je to pro tebe nejlepší a co ti vyhovuje a nikdo ti nemůže říct, že tohle nebo tamto je TO správný rozhodnutí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@meduzza píše:
Díru v životopisech nemá každá žena v domácnosti. Překvapilo mě, že jsou ženy, které jsou v domácnosti, ale zaměstnané u manžela či v rodinné firmě. A ta pak může jít kdykoliv kamkoliv.
Asi tak…ale některým to nevysvetlis.
Taky znam v CV uvedenou office manažerku, co neoficiálně po rodicaku do strejdy firmy jezdila pravidelne nakupovat tablety do kavovaru, hygienické a kancelářské potreby
![]()
- Citovat
- Upravit
@Hanka1 píše:
Muze mit v díře v CV dobrovolnickou činnosta jeste si vylepší morální kredit.
Jeste jsem nevidela zkušeného personalistu, ktery by mel s dobrovolnictvím problém…
Jako může, to uznávám. ![]()
Nicméně pořád bych na jejím místě byla obezřetná kvůli tomu možnému ověření ze strany zam-tele. Ono i do neziskovky se dá zavolat a na bývalého dobrovolníka se poptat. A teď řeknou, že tam nikdy nepracovala… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@holkazprahy1 píše:
Jako může, to uznávám.Nicméně pořád bych na jejím místě byla obezřetná kvůli tomu možnému ověření ze strany zam-tele. Ono i do neziskovky se dá zavolat a na bývalého dobrovolníka se poptat. A teď řeknou, že tam nikdy nepracovala…
Neziskovky co vím, tak dávají smlouvy. Na dobrovolnickou činnost a mají dobrovolníky vedené. To bych si také moc nelajzla. Je to jak kdyby lhala o zaměstnání, kde nikdy nebyla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
Když za tebe bude cálovat pojištění, proč ne. Abys jednou měla nárok na důchod.
Právě jsem se chtěla zeptat, jak je to pak s nárokem na důchod když je žena doma
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@GabinkaCh Musíš mít započtených 35 let pojištění. Ale jak to funguje do detailu tedy nevím. Na RD do 3 let věku dítěte platí stát a dál nevím, když jsou děti starší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
Musíš mít započtených 35 let pojištění. Ale jak to funguje do detailu tedy nevím. Na RD do 3 let věku dítěte platí stát a dál nevím, když jsou děti starší.
Ne, stát nic neplatí (to je u zdravotního pojištění). Ale ta doba se plně započítává jako doba pojištění pro budoucí získání nároku.
A zase se vylučuje pro výpočet příjmového průměru.
- Citovat
- Upravit
@Ernais Co se týče věcí kolem baráku, to udělá, ale jinak máte bohužel pravdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maky 1993 píše:
@Ernais Co se týče věcí kolem baráku, to udělá, ale jinak máte bohužel pravdu.
Tak hlavne, ze si s nim chces poridit dalsi dite
to ti teda ve vysledku asi moc nevadi, ze ty dres jak vul a on si lehne s lahvacem k telce. Kazda mame na chlapa asi jiny naroky, nektera vyssi a nektera hodne nizke.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, předem děkuji o respektování anonymu, chodí sem spousta známých a i kolegyně. Víceméně jsem se rozhodla podat výpověď a než si najdu další vhodné zaměstnání tak mi manžel nabídl nebo jsme se bavili o tom, že mu vůbec nebude vadit kdybych nějakou dobu zůstala,,ženou v domácnosti",že nemusím spěchat. Máme dvě školkové děti takže bude potřeba se jim ještě dlouho věnovat a manžel je pracovně hodně zaneprázdněn, takže péče o děti a domácnost, hlavně vodění a vyzvedávání je stoprocentně na mně. Manžel nás v pohodě uživí a mě tato představa také nevadí. Chci se zeptat na názor někoho kdo se také takto rozhodl, zda mu to vyhovovalo nebo se z tohoto stavu stala spíše zlatá klec. A do kolika let dětí máte vyzkoušeno že je to tak akorát a kdy už to nebylo potřeba a začaly jste se nuditCelkově i kdybych někam nastoupila chci maximálně poloviční úvazek abych se mohla věnovat dětem. Rodina je pro mě hrozně důležitá, nikdy jsem nebyla karierní tip, na druhou stranu vždy jsem řádně pracovala a neválela se na pracáku. Ale děti jsou malé jen jednou a myslím si že budu mít i později před sebou spoustu spoustu let kdy budu moci bez překážek pracovat. Trošku se bojím co by tomu řeklo okolí, protože mi připadá že být ženou v domácnosti rozhodně není v dnešní uspěcháné době in a také toho že si sama sebe nebudu tolik vážit když domů nepřinesu žádné peníze. Na druhou stranu se mi líbí pocit být tu pro rodinu, děti, nemuset řešit kam je strčím o prázdninách, že nestíháme úkoly nebo jít na hřiště…Prosím o názory maminek co to mají podobně nastavené a ne rýpání žen co budují kariéru, každý to máme nastavené jinak, moc děkuji
V této situaci jsem nikdy nebyla, ale pamatuju si, který rok byl nejlepší v mém životě. Bylo to, když dceři bylo mezi dvěma a třemi lety: chodila na dva dny v týdnu do školičky a já do práce (po dvou letech paci paci mi fakt hrabalo), a pět dní jsme byly spolu - a já jen semtam vyřídila maily.
Pokud bych si toto mohla finančně dovolit, tak do toho jdu i dneska, a to už je dcera školačka. Bez stresu, jestli stihnu odvést do kroužků (až bude chodit do školy a až budou ty kroužky, samozřejmě
), když budu chtít, tak si uděláme společné odpoledne (ne jako s fulltime, kdy ji z družiny vyzvedávám kolem čtvrté), budeme mít čas na knížky a učení a všechno v pohodičce.
Pokud máš děti dvě, vůbec to neřeš a jdi do toho. Já neumím posoudit situaci „žena v domácnosti“, z toho by mi hráblo, ale zkrácený úvazek značka ideál. A lidi by mi mohli všichni políbit sedací partie: moje rodina, moje priority.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@holkazprahy1 Může to vyřešit třeba tím, že v životopisu uvede, že v chybějící roky něco dělala na živnost.