Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ne, nezhubneš. Přidat kroky - alespoň na 10tis denně, Orbitrek alespoň 60min.
@Zumpa píše:
Ne, nezhubneš. Přidat kroky - alespoň na 10tis denně, Orbitrek alespoň 60min.
Ja si dala 30minut na stepperu a doufala jsem, ze zhubnu. A to u toho umiram
tva odpoved me teda vubec nepotesila
delsi dobu uz fakt nedavam ![]()
@1mila2 Tak zkusit jinou aktivitu, která by trvala minimálně hodinu. Třeba chůzi…
@Zumpa ja prave zjistila, ze tu chuzi musim nahradit něčím, co mi nezabere tolik casu, abych to stihala
tak s tim musim proste par let pockat, ted minimalne hodina chůze par let nehrozi ![]()
Kazdopadne i 30minut cviceni mi bude k necemu, nez kdyz budu lezet, ne?
@1mila2 Ty hele, nejsou to trošku výmluvy? Já mám tři zaměstnání, podnikám, mám rodinu a tu hodinu+ denně si najdu.
@Anonymní píše:
Ahoj:) zacinam hubnout a chci se zeptat na nazor. Ted pri karantene nachodim doma okolo 2-3tis kroku. Jinak to je okolo 8tis. Hodne jsem jedla, velky porce plus sladke. Ted jsem zacala jist mensi porce, nejist sladke a kazdy den 45minut na orbitreku. Plus 4krat tydne 20ti minutove video od ladylab. Hubnu z vahy 85kg a je mi 24. Co myslite? Dekuju moc za nazory, pripadne rady.
já si myslím, že je to pro začátek zcela vyhovující. ![]()
Já myslím, že už to vypusteni sladkého a změna jídelníčku bude hrát svou roli. Akorát bych rekla, že zhubnes celkem lehce cca 5kg a pak se to zastaví. Já to tak vždy mám.
Spočítej si bazální metabolismus, přidej pro jistotu 10 % (tabulky jsou hodně orientační) a hlídej si jídlo tak, aby si nejedla méně. Tím zabráníš jojoefektu a především organismus bude daleko ochotnější spalovat tukové zásoby. Jakmile budeš hladovět - tedy jíst pod svůj bazální metabolismus (nesouvisí to s pocitem hladu) budou se ti do těla vyplaovat stresové horony, které brání spalování zásob a nakopak usnadňují uložení čehooliv navíc.
No a pak potřebuješ pohybem spálit víc, než přijmeš energie - což při tvém plánovaném docela slušném tréninku by mělo jít.
Takže to nejdůležitější pro tebe je - nehladov.
Složení živin si dej tak, abys měla 90-100 g bílkovin, 200g sacharidů, ideálně 20-30 g vlákniny (pokud ji teď jíš málo, tak zdvihej postupně, jinak tě to bude dost nadýmat) a tuky si dopočítej do zbytku bazálního metabolismu.
Jak se ti bude zlepšovat kondička, zvyšuj zátěž. Začni na menších porcích cvičení, co zvládneš udržet pravidelně. Když si nabereš nějakou příliš velkou porci, tak odpadneš a nevrátíš se k tomu.
@Anonymní píše:
Ahoj:) zacinam hubnout a chci se zeptat na nazor. Ted pri karantene nachodim doma okolo 2-3tis kroku. Jinak to je okolo 8tis. Hodne jsem jedla, velky porce plus sladke. Ted jsem zacala jist mensi porce, nejist sladke a kazdy den 45minut na orbitreku. Plus 4krat tydne 20ti minutove video od ladylab. Hubnu z vahy 85kg a je mi 24. Co myslite? Dekuju moc za nazory, pripadne rady.
Menší porce, žádné sladké, dostatek pohybu… půjde Ti to jako na drátkách. Jsi mladá, to je velká výhoda.
@Anonymní píše:
Tak především se zaměř na jídelníček, zmenšit porce opravdu nestačí.
80% úspěchů závisí na jídle, takže pokud jsi zmenšila porce a hlavně vynechala sladký, tak to udělá hodně.. zas ale bys neměla jíst moc málo, aby si tělo neukladalo na horší časy.. dá se vypočítat denní prijem v kalkulačkách na netu, kde zjistíš, kolik bys asi tak měla mít živin, pak to bude úplně nejefektivnější
a pohyb je samozřejmě super, to, co jsi napsala mi přijde úplně dostačující aspoň pro začátek ![]()
@Zumpa píše:
@1mila2 Ty hele, nejsou to trošku výmluvy? Já mám tři zaměstnání, podnikám, mám rodinu a tu hodinu+ denně si najdu.
Tak ja mam taky rodinu a jen 2 brigády. Uz tu pulhodinu beru ze sveho spanku. Vstavam kvuli tomu v pul6, abych byla zpet, nez chlap musi do prace. Dokud byly deti mimina, tak to slo, ted uz jedno chodi a obe se v kocarku nudi, takze je hodinová prochazka fakt nenatchne
tak proc je zbytecne trapit
nastesti je hubnuti z vetsi casti o jidle ![]()
@Anonymní píše:
Pohyb se mně zdá na začátek dobrý. Zase není potřeba nasadit brutální tempo, že. Navíc je to hlavně o stravě, jak to psala @Ou Kalorické tabulky jsou pro začátek dobrý odrazový můstek. Zaměřit se kvalitu než kvantitu. Vůbec nepíšeš o složení stravy. Je sice fajn, že jsi vyřadila sladký a jíš menší porce, ale nejdůležitější jsou poměry živin. Obecně platí navýšit bílkoviny, snížit sacharidy (ale nemusíš se vůbec pouštět do low carb a podobně), tuky přiměřeně a v hlavní míře ty „zdravé“ (ořechy, semínka, olivový olej, avokádo). Zařadit hodně zeleniny, mléčné výrobky jen bílé, žádné ochucené. Kvalitní maso, ryby, šunku jen nad 90 %, vejce. Zařadit do jídelníčku luštěniny. A hlavně zkoušet nová jídla, suroviny, experimentovat a nevnímat tu změnu jako dietu ale jako životní styl.
Me prekvapuje ze nekdo pise ze ani nahodou a druhy ze ano. Ja si osobne myslim ze kdyz jsem doted nic nedelala a cpala se sladkym, hodne jedla a i vecer.. coz ted vecer uz nejim aspon 3hodiny pred spanim. Tak si myslim ze bych neco zhubnout mela, chci tak 15kilo ale to asi timhle tempem nepujde?
Chtela jsem se proto poradit