Zimní oblečení pro miminko

Anonymní
4.7.14 14:05

zimní oblečení pro miminko

Čekáme miminko na konci října, a už pomaličku začínám kupovat výbavičku, chtěla bych se vás zeptat kolik asi tak zimních kombinézek a jaké velikosti budou potřeba (jestli teda vůbec ty kombinézky jsou potřeba) popřípadě uvítám nějaké typy na konkrétní oblečky, zimní čepičky(k zimním čepičkám mám ještě dotaz jestli je pod ně potřeba i slabší čepička nebo ne, a jestli nosí novorozenci slabé čepičky na doma?) a rukavičky. Máte i nějaké své typy a vychytávky na zimní věcičky? co hlavně by mi nemělo chybět? co se hodně využije? A rovnou bych se ještě chtěla optat jestli se ponožky dávají miminku na dupačky(popř. overaly)nebo pod ně? :think: a ještě jeden dotázek, čím mazat miminku obličej do mrazu?(samozdřejmně když se ven opravdu musí)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1437
4.7.14 14:12

Kombinézu ano, záleží jak velké bude mimčo :nevim:. Někomu se rodí 4 kg macíci, někomu 2 kg drobci, tam je ten rozdíl fakt velký. Co nosila starší dcera ve 3 měsících, to mladší nebylo už v šestinědělí. Koupila bych asi jednu 56 nebo 62(malá při 2,4 kg by plavala i v té 56, druhá s 3,1 kg už by byla v té 56 pěkně). Také záleží, jaká bude zima, jaký budeš mít fusak a jak bude miminko zimouřivé.
Pokud doma topíte, je čepička zbytečná :D. Rukavičky na doma jen pokud by se miminko škrábalo(mladší to dělala i když měla ostříhané nehty). Ponožky pod nebo na - záleží co malému bude vyhovovat - když dáš pod dupačky, jsou teplejší nožky. Ničím jsem obličej nemazala, v kočárku je teplo. Ad zimní čepičky, někdo tenkou bavlněnou čepku dává pod teplé, někdo ne. Záleží na materiálu té teplé, nedala bych na hlavičku novorozeněti umělinu.
Jinak u těch zimních věcí dávej pozor, aby to oblečení bylo co nejvíc rozepínatelné a široké. Není žádný med rvát miminku ruce do ouzkého rukávu.

Příspěvek upraven 04.07.14 v 14:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
4.7.14 14:15

Mám zářijové mimino. Zimní kombinézu jsem tu první zimu nepoužívala, k domácímu oděvu (body, dupačky, tenký kabátek) dostal jeden fleecový kabátek, chlupatou čepičku a zajel do polotlustého fusaku s kapucí a ve velkých mrazech ještě do beránkového fusaku a do kočárku pod peřinku.
Dostával buď tlustou čapku nebo dvě bavlněné, stejně byl v tom kočáru tal zahuhlanej, že nebyl vidět. Schválně jsem tam dala k němu teploměr a ani v -20 °C tam nemel pod nulou, vždycky kolem 12 stupňů.
Na doma někdy dostával tenké rukavičky bavlněné, čapku doma neměl, jen někdy jsem ho tak obložila látkovou plínkou.
Ponožky či látkové botičky jsem dávala na dupačky, jinak si vykopal nohy z nohavic :-).
Mazala jsem nějakým krémem z lékárny (krém do mrazu a větru, zn. Bübchen)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578

Taky čekám mimčo na konci října, první je taky říjnový.

Kombinéza stačí do kočárku jedna (mám ale asi 3 - po malém :mrgreen: ), velikost cca 0-3 měsíce, záleží, jak bude mimčo velké, ale větší se dá vždycky dokoupit. Pak dáš mimčo do fusaku.
Zimní čepičky jsem měla fakt teplé, tenčí pod to jsem nedávala. Doma čepku opravdu nenosil. Rukavičky mají většinou i přímo kombinézy nebo jsou bodýčka či overaly s rukavičkama, které se jen tak přetáhnou přes ručičku.
Ponožky, když už jsem na dupačky dávala (to nebylo často), tak jsem dávala nahoru, ale je to úplně jedno. Jak mu to dáš, tak to bude mít. :mrgreen:
Jinak jsem teď na zimu koupila od Nivey nějaký krém do mrazu, u malého jsem ho neměla a taky se prd stalo. :nevim:

Jinak kromě oblečení jsme dost využili lehátko pro mimča, rychlozavinovačku… teď už mě nic moc nenapadá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719

Taky čekám zimní miminko seznam oblečení jsem našla na netu. Řekla bych, že jedna teplá čepička stačí a na doma čepičku a rukavičky určitě my v ložnici na spaní moc netopíme tak bych se bála, že mu bude zima. Čím mazat to nevím :nevim:.Kombinézky mám připravené tři od velikosti 62. A hlavní je teplý fusak ponožky na dupačky se klidně dát můžou. :mavam:

Příspěvek upraven 04.07.14 v 14:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160

Já jsem teda používala ty kombinézy hrozně ráda na zimu. Nemusíš s miminkem tolik manipulovat, prostě ho tam šoupneš a hotovo. Když byla fakt kosa, dala jsem jen extra teplou čepici, pod ní nic. Doma jsem ho oblíkala - body s dlouhým dupačky a přes ně ponožky, aby mu nepadaly. Čepičku jsem doma nedávala, ale záleží, jak máte doma teplo. My jsme ze začatku přitápěli víc, aby měl teploučko. No a venku jsem to řešila tou kombinézou, rukavice, čepice, teplý nazouvací botičký a teplý fusak do kočáru a někdy přes to ješte fleesovou deku. Snad jsem ti trochu pomohla. Jo a krém je skvělý od Nivei na ven. Nemá v sobě vodu a to je nejdůležitější u těch krémů do zimy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
4.7.14 14:16

Oblečení - vlastní zkušenost - množství je potřeba podle toho, kolik je dětí v rodině a jak často perete. Na první dítě je většinou potřeba víc oblečení, zvlášť, pokud je nechceš prát dohromady s dospěláckým, mimi často blinká. Na 3. a další dítě už klidně stačí základní výbavička - 6 body, dupaček atd.,protože ve větších rodinách se většinou pračka s dětským oblečením otočí každý den..

Co se týče konkrétního oblečení, využila jsem buď body s dlouhým rukávem, ponožky, dupačky, které překryly celou horní polovinu těla kromě rukou..A nebo body s krátkým rukávem, ponožky a celkový overal s dlouhým rukávem..Tak jsem ji měla oblečenou v bytě a na to potom nabalovala podle potřeby další vrsty..Většinou stačil svetřík, fleesová kombinéze a do fusaku.

Co bude potřeba záleží taky na tom, jaká bude zima. Jesli mírná jako ta loňská nebo tuhá..Nepředpokládám, že budeš novorozence a malého kojence venku vytahovat, takže když bude teplý fusak, stačí už jen fleesová souprava nebo overal, není potřeba zimní kombinéza, mimi by se přehřálo. Listopadová dcera byla tenkrát v teplém fusaku a kombinéze..Pořízenou zateplenou novorozeneckou zimní kombinézu jsme fakt nevyužili.

Ponožky jsem dávala pod dupačky, měla jsem ráda ty z Tesca, co se ohnou, drží a nikde neškrtí..Bylo to potřeba, bydleli jsme v chladném, přízemním bytě, sklepy vedle nás, sklepy pod námi..Z toho důvodu měla někdyi na doma slabou čepičku a bavlněné rukavičky..Ven jsem dávala čepičky taky dvě, ale ani u té vrchní jsem to nepřeháněla se sílou..Prostě přiléhavá bavlněná čepička krásně obepne hlavičku, je to příjemnější i pro miminko. Navrch už stačila tenší.

Co se týče krémů, do jednoho roku se příliš nedoporučuje mazat miminko speciálními krémy do mrazu(byť určenými pro nejmenší),stejně tak se nedoporučuje mazat opalovacími krémy. Pokud bude v kočárku, troufám si říct, že to opravdu nepotřebuje. Dceru jsem jako novorozence nemazala, až druhou zimu, kdy „vykukovala“ ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
4.7.14 14:17

Ahoj, taky cekame miminko v rijnu.. Muzu vedet co je na tomhle dotazu anonymniho a citliveho? Jinak nakupuju normalni dupack, polodupacky, body s dlouhym rukavem, ponozky..proste klasika.. Na zimu mam zateplenou kombinezu vel.62-68 jinak na podzim lehci kombinezky, plus budu mit fusak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
4.7.14 14:17

Do mrazu s miminem do 3 měsíců nesmíš, max do -5 víc se nedoporučuje kvůli dýchacím sliznicím. Jinak je to rozdílné, zimní overaly jsem používala místo fusaku, ale byla mírná zima. Velikosti ti asi moc nikdo neporadí, záleží na miminu jak rychle roste, já třeba používala hned vel 68, byly jí ty overaly větší, ale jen chvilku,
ponožky na overálky jsem nepoužívala ani čepičky a rukavičky doma, máme tu teplo a malá je celkem otužilá a nemá ráda když se potí

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
4.7.14 14:18

Kombinéza ano i ne. Záleží, jestli chceš vozit v kočáru v kombinéze nebo ve fusaku. Hlavně ne v obojím. Když kombinézu, tak 2 bych brala jako mximum. Na zimu už bude větší, když máš termín v říjnu, takže 62 možná klidně 68, ale to bych spíš řešila až po narození podle situace.
Slabší čepičku pod zimní? Nevím teda proč :nevim: Rukavičky bavlněné na doma, kdyby se škrábalo, teplejší ven.
Na novorozence jsou nejlepší asi overaly, je to nejjednodušší.
Krémy vychytáš, až se narodí, to dopředu nejde vědět.

• Citovat
  • Upravit
145
4.7.14 14:18

My teda kombinézu neměli a to se malá narodila v prosinci. Dávali jsme teplejší svetřík a na dupačky tepláčky. Na nožky pletené capáčky, na hlavu bavlněnou čepičku a na ní vlněnou. Malou jsem strčila do fusaku a tam měla krásně teplo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1269
4.7.14 14:19

Ahojky :)
záleží jak velké mimčo se vyklube :) moje malá byla veliká (4300g) a měli jsme dvě kombinézy od pidilidi.cz jednu 0-3, to jsme unosily asi jednou :D a pak nejvíc 3-6…pak jsme měli 3 plyšové mikinky a i 3 teplejší čepičky a rukavičky dvoje…
jinak já dávala ještě teplejší capáčky na dupačky.
A nejvíc jsme stejně využily mikinky, protože letošní zima nebyla zima, však víš :mrgreen:
Když byly mrazy, mazala jsem malou od Nivey krémem určeným k ochraně proti větru a mrazu ( krásně voní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1269
4.7.14 14:19

A narodila se v půlce října

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
4.7.14 14:25

@Emisis jee ja se omlouvam, tu diskuzi jsem zalozila ja ale nechtela jsem davat anonym a ted nevim jestli to jde nejak zmenit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
4.7.14 14:25

Myslím, že věci na úplnou zimu (prosinec-únor) stačí kupovat až třeba v listopadu. To už budeš mít dítko v oku, obchody, či bazárky jsou na každém kroku. ;) Já mám dítě zase v létě a měl tolik oblečení zbytečně nakoupených, že některé neměl ani na sobě. :roll:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport