Zisk z nájemního domu

3641
26.10.16 14:21

Zisk z nájemního domu

Věřili byste údajům v tomto inzerátu? To vybírané nájemné se mi zdá nějak vysoké vzhledem k lokalitě. Mám podezření, že tam bydlí Romové, co dostávají příspěvek na bydlení. Takto by se to jevilo jako výborná investice, nezdá se Vám?

https://www. sreality. cz/detail/prodej/komercni/cinzovni-dum/trmice-trmice-gogolova/4161335644#img=0&fullscreen=false

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26.10.16 14:23

Jako investice dobrá, záleží, kdo tam fakt bydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
26.10.16 14:26
@hudečice píše:
Jako investice dobrá, záleží, kdo tam fakt bydlí.

Mně to přijde nějak podezřelé, tu lokalitu neznám. Ale je to blízko Ústí nad Labem, takže by to mohla být problematická oblast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27704
26.10.16 14:32

No jen aby nezačali, že tam není ústřední topení, a hlavně se mi zdá z některých fotek, že tam je plíseň :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
26.10.16 14:34
@Kaliopa píše:
Věřili byste údajům v tomto inzerátu? To vybírané nájemné se mi zdá nějak vysoké vzhledem k lokalitě. Mám podezření, že tam bydlí Romové, co dostávají příspěvek na bydlení. Takto by se to jevilo jako výborná investice, nezdá se Vám?https://www. sreality. cz/detail/prodej/komercni/cinzovni-dum/trmice-trmice-gogolova/4161335644#img=0&fullscreen=false

webová stránka je nedostupná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
26.10.16 14:35
@chipsa píše:
webová stránka je nedostupná :think:

Musíš si vymazat mezery, nejde mi správně okopírovat odkaz. Vždy se mi tam udělají mezery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
26.10.16 14:38
@Kaliopa píše:
Musíš si vymazat mezery, nejde mi správně okopírovat odkaz. Vždy se mi tam udělají mezery.

Hlásí to, že inzerát neexistuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
26.10.16 14:41
@chipsa píše:
Hlásí to, že inzerát neexistuje

Ale existuje, ostatním se zobrazil. Musíš si v adrese odstranit mezery, jak píšu. www.sreality.cz musí být bez mezery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
26.10.16 14:46

Fakt jsem mezery odstranila a inzerát neexistuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
26.10.16 14:52
@chipsa píše:
Fakt jsem mezery odstranila a inzerát neexistuje :nevim:

Je to divné, že se to tak špatně kopíruje.

https://www. sreality. cz/detail/prodej/komercni/cinzovni-dum/trmice-trmice-gogolova/4161335644#img=0&fullscreen=false

Když si ho zadám do vyhledavače, tak inzerát tam stále je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.10.16 14:59

Činžovní dům bez předchozích zkušeností je cesta do realitního pekla. Předpokládaný nájem je sice krásná věc, ale pokud ti někdo přestane platit, trvá pár měsíců než se ho zbavíš a nájem je v čudu. Byty nejsou stále obsazené a pak musíš inkaso hradit sama. Když do toho započítáš peníze nutné na údržbu a daně, pak ti už moc nezbývá. Pokud máš peníze a potřebuješ je nějak investovat, je realita dobrý nápad, ovšem ne v Trmicích. Navíc, jestli jsem tedy našla správný inzerát, musíš předělat velké byty na malé a to je další investice v řádu několika milionů. To opravdu není zajímavý výdělek.

• Citovat
  • Upravit
3641
26.10.16 15:19
@Janli píše: Činžovní dům bez předchozích zkušeností je cesta do realitního pekla. Předpokládaný nájem je sice krásná věc, ale pokud ti někdo přestane platit, trvá pár měsíců než se ho zbavíš a nájem je v čudu. Byty nejsou stále obsazené a pak musíš inkaso hradit sama. Když do toho započítáš peníze nutné na údržbu a daně, pak ti už moc nezbývá. Pokud máš peníze a potřebuješ je nějak investovat, je realita dobrý nápad, ovšem ne v Trmicích. Navíc, jestli jsem tedy našla správný inzerát, musíš předělat velké byty na malé a to je další investice v řádu několika milionů. To opravdu není zajímavý výdělek.

Mám zkusečnosti s pronájmem bytů a uvažuji, že by bylo lepší mít je v jednom domě. Zatím jsem za celých snad 10 let neměla jediného neplatiče a všechny byty jsou stále obsazeny, nejvyšší prodleva byla měsíc. Jinak obsadím ihned, jakmile starý nájemník odejde. Nový ihned další měsíc naváže. Zatím se nám to finančně vyplatí. Nicméně pokud by se kupovalo za dnešní pražské či brněnské ceny, tak už je návratnost investice horší. Dva byty už máme třeba splaceny jen z nájmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
26.10.16 19:44
@Kaliopa píše:
Mám zkusečnosti s pronájmem bytů a uvažuji, že by bylo lepší mít je v jednom domě. Zatím jsem za celých snad 10 let neměla jediného neplatiče a všechny byty jsou stále obsazeny, nejvyšší prodleva byla měsíc. Jinak obsadím ihned, jakmile starý nájemník odejde. Nový ihned další měsíc naváže. Zatím se nám to finančně vyplatí. Nicméně pokud by se kupovalo za dnešní pražské či brněnské ceny, tak už je návratnost investice horší. Dva byty už máme třeba splaceny jen z nájmů.

Štastná jsi žena, asi jsi měla štěstí a nenarazila na peklo s neplatiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
26.10.16 19:52

:mrgreen: Trmice jsou vyhlášenej cikánov. Zajeď se tam podívat, ale moc bych tomu nedával :)
PS: Mrkni na google streetview - ten dům vypadá, že je po rekonstrukci, ale sousedi z obou stran může být cokoliv. Čistý výnos 16t bych se ze dvou bytů docela podivil. možná to, co přiteče na účet včetně záloh a bez odečtení odpisů :) Ale možné to je.

Příspěvek upraven 26.10.16 v 20:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.10.16 19:54

@Kaliopa Ono hodně záleží na tom, v jaké lokalitě byty jsou. U nás je velká bytová výstavba a najít slušného nájemníka je potíž. Pokud kupovat celý dům tak jedině s top stavu. V bytovém domě se opravy rozmělní mezi majitele bytu, navíc je vytvořen fond oprav. Pokud by byl jediný majitel, musel by mít velkou finanční rezervu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel