Živnostenský list pro zaměstnavatele

5178
20.1.19 12:09

@Josef24 Jak jako kolik hy sis mel rict? Jako aby ti za to zamestnavatel neco platil? Jednorazove nebo pravidelne?
Ty jo, jsou na me psane v praci taky 2 cinnosti a vubec by me nenapadlo za to neco chtit… :think: a uz vidim jak by se majitel tvaril, kdybych chtela k platu jeste neco navic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2
20.1.19 12:16

No navrhl mi 500,– za jednu živnost a 500,– za licenci. Měsíčně. J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
20.1.19 12:18

@Josef24 > ano, přesně kvůli takovému dotazu bych si založil účet na fóru pro maminky a děti… Přředpokládám, že teď budeme chvilku „diskutovat“ a pak se objeví odkaz na firmu vyřizující ŽL / licence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
20.1.19 12:20

@Josef24 A 2,5 tis jsou pro tebe malo? Ber to tak, ze kdyz to nebude mit na koho napsat, tak nebude moct podnikat a ty nebudes mit zamestnani. Nebo to napise na nekoho jineho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
20.1.19 13:11

Můžu se zeptat ,když bude vlastně podnikat na tvé ŽL ,neznamená to ,že ty budeš mít faktury, odevzdávat daně ,možná i DPH ?

• Citovat
  • Upravit
mag
12870
20.1.19 13:26

A pripadne pokuty od organu verejne moci bude platit kdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
20.1.19 13:36
@jahuhudka píše:
Můžu se zeptat ,když bude vlastně podnikat na tvé ŽL ,neznamená to ,že ty budeš mít faktury, odevzdávat daně ,možná i DPH ?

Je o to, ze pro nektere vazane ci licencovane zivnosti je treba mit odpovedneho zastupce, ktery ma v danem oboru odpovidajici vzdelani a praxi. Cili ZL je vydan na firmu, ale musi byt uvedena odpovedna osoba za to podnikani. Podnikatelem je ale firma, s veskerou odpovednosti vuci statu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
20.1.19 13:37

@histep garant je něco jiného než zaměstnavatel mě poprosil,aby na mě byly ŽL .

• Citovat
  • Upravit
5178
20.1.19 13:41
@jahuhudka píše:
@histep garant je něco jiného než zaměstnavatel mě poprosil,aby na mě byly ŽL .

Ale pokud jsou nejake ZL potrebne pro chod firmy, tak vystavene ZL na zamestnance by firme nebyly nic platne. Ale takovy ZL musi byt psan „na garanta“. Takze z toho odvozuji jediny mozny smysl uvodniho prispevku, a to odpovedny zastupce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
20.1.19 13:47

@histep To přece není pravda. Uvedu příklad. chci hospodu,nemám vzdělání ani praxi. Tak vezmu garanta jdu na živnosťák on předloží vzdělání a souhlas s garancí a MNĚ vystaví ŽL ne garantovi

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
20.1.19 13:48

@histep Spíš na něj prostě nějak chtějí podnikat neboje to pěkný nesmysl tento dotaz

• Citovat
  • Upravit
5178
20.1.19 13:51

@jahuhudka Ano, to pisu, ze firme by nebyl ZL vydany na jmeno a IC zamestnance nic platny. Jen se lidi neumeji vyjadrovat a tak „ZL psany NA me“ mysli to, ze tam je zapsan jako odpovedny zastupce. Proto to „na garanta“ pisu v uvozovkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
20.1.19 13:55
@jahuhudka píše:
@histep Spíš na něj prostě nějak chtějí podnikat neboje to pěkný nesmysl tento dotaz

Sorry, ale nesmysl je, ze by nejaka firma chtela podnikat na sveho zamestnance. Mne proste z dotazu jasne vysel odpovedny zastupce, jen to zakladatel nenapsal uplne presne, na coz ja jsem profesne zvykla a vetsinou premyslim co tim autor chtel rict.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
20.1.19 13:57

@histep popravdě pro mne je nepředstavitelné,že někoho zaměstnají a pak honí ,jak vůbec legálně podnikat 8o

• Citovat
  • Upravit
5178
20.1.19 14:22

@jahuhudka Je naprosto normalni si odpovedneho zastupce brat z rad zamestnancu a neni to zadna „honba za legalitou podnikani“ 8o
Pravnicka osoba, firma, na ty vybrane zivnosti mit odpovedneho zastupce musi a majitel nebo jednatel ty podminky zrovna splnovat nemusi. Nevim co je na tom nepredstavitelneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat