Zjištění tatínka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
4.1.05 13:51

Víš aspoň kdy jsi měla styk? Kolikátý den cyklu? Máš zpoždění menstruace? Jestli ano, dělala jsi si už test? Nebo MS teprv čekáš?

Bára

• Citovat
  • Upravit
1070
4.1.05 13:54

ahoj Martino,

nebudu Tě soudit, chci odpovědět na otázku ohledně genetiky. Protože jsem prodělala vážnou nemoc a plánujeme mimi, byla jsem objednána na genetiku. Dostala jsem formulář, kam se psaly údaje asi o 3 generace zpětně - hlavně nemoce, věk úmrtí, dvojčata atd. Totéž u manžela. Pak mi nabrala sestra krev a volala jsem pro výsledky. Při další konzultaci jsme se s dr. dohodly na amniocentéze kvůli výskytu srdečních vad v rodině. Ale k obávaným krevním testům přítele. Manžel má též cukrovku, ale nikdo mu krev nebral, vyplňoval pouze formulář. Je to jediná cukrovka v rodině z obou stran. Ale jak pí dr. říkala, horší je cukrovka u ženy, u manžela není potřeba nic zjišťovat. Ptala jsem se sestry, jestli mu také budou brát krev. Prý to není potřeba.
Dále bych se připojila k názorům některých holek - kdyby se potvrdilo těhotenství a rozhodla jsi se mimi nechat - neříkej to, viz již citovaný dr. Plzák.
Přenechej // některé z nás :-)
 Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
5.1.05 17:10

Nedá mi to též nereagovat… spíš mi půjde o zamyšlení k nevěře jako takové…

o důvodu či smyslu nevěry nepochybuji, naprosto chápu všechny, kdo na ni pomýšlejí, protože by chtěli něco nového, jiného apod..
avšak nestojí mi za to, abych kvůli ní riskovala ztrátu toho cenného, co mi nyní život dává - skvělého manžela a skvělého tátu pro naši holčičku..

to mne vede k zamyšlení, co vede dámy k tomu, aby nevěrné byly…

• nemají dobré manžely a otce svých dětí = je jim fuk, jestli o něj přijdou?
  • je pro ně skvělý sexuální zážitek důležitější než to ostatní?
  • nebo se domnívají, že jsou tak chytré a jim se to pomyslné „ucho nikdy neutrhne“??
  • neobávají se problémů od milence, který je bude chtít = bude tlačit, aby od stávajícího odešly apod.???

chyba může být ve výchově, kdy rodiče naučí dítě být sobeckým, panovačným, ignorantem apod… pak se zřejmě snadno mohou stát takovéto omyly…

je mi líto toho manžela a též toho případného děťáka, protože narodí-li se dítě po takovémto úletu matky, tak bude vyrůstat celý život vedle přetvařující se falešné matky… nebo matky, které je to fuk a to je ještě horší… chudák dítě i manžel… nebo nenarodí-li se, protože matka půjde na potrat, proboha, proč to má odnést do děťáko? důsledky takového chování jsou opravdu děsné… mohl opravdu pomoci prášek po nechráněném styku, který by zabránil případnému vzniku nového života…

ano, chápu, po mnohaletém vztahu nemůže být sex takový jako na začátku nebo jako s vášnivým milencem napodruhé, ale vážně stojí toto vše riskovat jen kvůli těm pár chvílím? Téměř každý sebevášnivější partner se po pár letech stane „hodným troubou“, jak někdo dříve psal o svém manželovi… zamyslela se ona dotyčná, jak její manžel nahlíží na ni??? že je pro něj po pár letech též už okousanou starou známou kostí - nebo je naopak on znechucen „dračicí, která nechce předehru“ a touží po ženě, která by s ním sdílela něžné chvilky s potěšením? není jí on kvůli tomu nevěrny? a co by stačilo, aby nebyl???

zamysleme se samy nad sebou, nad tím, jesli můžeme doma něco oživit, pozměnit, trošku se přizpůsobit.. aby se dostalo na oba… snažit se něčím to oživit a nenutit tak oba případně z pocitů neuspokojení riskovat ztrátu všeho…

co způsobilo, že se žena, která s přítelem plánuje mimko, vyspí se svým bývalým? to ho tak miluje, že on bude vždy první? chudák ten nynější, mít tak citově nevyspělou partnerku, která chce mít k tomu dítě… nebo onu slečnu expřítel odkopl a nyní, když na ni měl chuť, tak mu chtěla ukázat, o co přišel? nebo si chtěla jen tak užít, když už byla příležitost???
ať je to jakkoliv, tak v tom vztahu není něco v pořádku a zřejmě by plánování dítěte mělo být odloženo na dobu, kdy si to dotyčná v hlavince trochu srovná, aby za její chyby nepykali ostatní… :evil:

E.

P.S.: Kdo ví, třeba mi za pár let ten risk za to stát bude, doufám že ne… zatím mi v žádném ani nynějším 9letém vztahu za to nestál… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
5.1.05 17:26

????????

HOLKY, CETLY JSTE SI VUBEC PRVNI OTAZKU OD MARTINY????

CHTELA PRECE PORADIT JAK JE TO S KREVNIMA SKUPINAMA!!!!!

A VY JI ZATIM TADY JENOM MORALNE ODSUZUJETE (AZ NA VYJIMKY)!!!

URCITE SAMA DOBRE VI, JAK TO POSRALA, PORAD JI TO OMLACET O HLAVU NEMUSITE!!!

JE MI VAS SPATNE!!!!

KAJKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
5.1.05 18:00

Možná Kajko, jestli to Martina ještě vůbec čte, tyto naše úvahy a moralizování způsobí, že si příště rozmyslí, jestli si chce packat život či ne.. Proč se tak rozčiluješ? Také jsi se nesetkala s pochopením ve svém okolí, když jsi něco zpackala? Vždyť to já taky, nepíšu pak ale o nikom s vykřičníky, velkými písmeny a nepíši, že je mi z něj špatně… :wink:
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.1.05 20:10

Milá Efino z 19. století, tvůj sáhodlouhý komentář mě tedy dost pobavil, není to snad každého věc jestli podvádí? Navíc se tě nikdo o tvé komentáře neprosil. Bůh ví, jestli tě tvůj manžel v tom vašem dokonaleharmonickém vztahu nepodvádí! A pochybuju, že se Martina na dalším večírku až se z poza rohu vyloupne její bývalá láska a po pár skleničkách vzpomene na to cos jí tu naslintala!

Míla

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.1.05 20:12

…sem nevěděla, že k sexu je potřeba cit, EFINO

• Citovat
  • Upravit
687
5.1.05 20:16

Ahoj!
Přiznám se, že jsem se původně nechtěla do diskuse zapojovat, ale nedá mi to, abych nenapsala, že souhlasím především s Efinou a s jejím zamyšlením a potom také s komentářem Magraty. Nezdá se mi, že by tady šlo skutečně o to někomu něco omlátit o hlavu. Martina se zeptala, na svojí otázku odpověď dostala a potom se na základě jejího příběhu rozvinula diskuse (nepopírám, že se objevilo pár tvrdších komentářů, ale ruku na srdce, on ten její příspěvek asi dokáže skutečně dost lidí pořádně vytočit). To, že si člověk někdy řekne, jaké by to bylo kdybych… nebo že se mu lehce zvýší puls, když uvidí svého bývalého… to se asi stává každému, je to normální a jak jinak nevinný platonický flirt určitě pozdvihne sebevědomí, ale jde právě o to, umět si ujasnit priority a nenechat se strhnout jenom a jenom emocemi. To je koleda o průšvih. Ale pořád dokážu spíš pochopit Martinu, která se nechala strhnout (a teď chce trošku překotně řešit celou situaci, kterou asi bude nejlepší nejdřív nechat vychladnout) než tu holčinu, která svého manžela nazývá „hodým troubou“ a vyřádit se chodí jinam. To už je vyloženě chladný kalkul, takže do průšvihu typu těhotenství se asi určitě nedostane, ale mě šokuje a současně i fascinuje stupeň neomalenosti vůči člověku, se kterým žije a neschopnost uvědomit si, jak velice by mu asi ublížilo, kdyby se všechno dozvěděl. Jak psala Efina, asi je tato dotyčná z těch, které si věří natolik, že se neobávají, že se to příslovečné ucho jednou utrhne. Všechny vás zdravím,

Jindra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
5.1.05 20:53

Ahoj Martino,

koukám, že tvůj problém je jeden z mále, který zajímá spoustu lidí - viz. ty tři stránky odpovědí…Takže kdybych ti měla k tomuto něco napsat, tak by to bylo určitě něco, co už bylo řečeno a napsáno. Každým dnem budu rodit, takže jsem na všechny takového problémy citlivá, ale snad mám jenom jednu radu a jeden postřeh: problém považuj za problém, až když skutečně nastane, takže až si budeš svým těhotenstvím jista. Vím, že se ti hlavou honí asi bambilion různých myšlenek, ale ony zmizí hned, jak získáš svoji jistotu.
A co se týče krevních skupin rodičů - když jsem byla poprvé u dr. s tím, že jsem těhotná, tak mi dali těhotenský průkaz, vyplnili kdejakou kolonku, ale krevní skupinu otce nechali prázdnou a doteď se mě na ni nikdo ani nezeptal.
Přeji ti, ať to celé dobře dopadne, ať máš zase klid a jsi ten nejspokojenější člověk pod sluncem :lol:
 Kamila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.1.05 21:14

Ahoj Martino,
na tuhle diskuzi jsem natrefila až teď a moc Ti držím palce.
Divím se Ti, že ses tady vůbec s něčím takovým svěřila, mnoho dam si hraje na světice !!!
Zvedá se mi žaludek nad těma moralistkama !
Každé z nás se to může stát. A vůbec bych Tě neodsuzovala, příště buď opatrnější s co tady napíšeš.
Opatruj se a rozhodni se co možná nejlépe dle svého srdce.

Ahoj Zuzka
P.S. bohužel krevním skupinám nerozumím, takže v tomhle směru neporadím. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.1.05 21:39
binky píše:
Nebudu tady moralizovat,nevěra je věc každého z nás,ale trošku se musím pozastavit nad těma krevníma skupunama.
Za 1.dítě musí mít krevní skupinu po jednom rodiči a né po prarodičích!!!
Za 2.se pokusím jednoduše napsat jakou skupinu by dítě mělo mít:
Maminka:A Tatínek:B Dítě: buď A,nebo B
AB A Buď A nebo B,nebo AB
A O buď A nebo O
O B buď O nebo B
O O O
Rh faktor taky dítě zdědí po jednom z rodičů.
 Binky

Ahoj Binky,
Kdyz ma maminka A a tatinek B (ci opacne), deti mohou byt i 0 nebo AB.
Nedalo mi to Te neopravit, pokud si totiz v techto diskuzich ctou i tatinkove, nekteri by z toho mohli mit tezkou hlavu. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.1.05 22:00

Ahoj Martino,
já bych z tvého dotazu spíš usuzovala, že ti jde hlavně o to, aby se to „neprofláklo“ tvému příteli. Pokud jsi Rh+, nikoho krevní skupina otce zajímat nebude. Pokud jsi Rh-, tvůj partner by měl jít na odběr krve. Pokud bude mít taky Rh- (ať už jakoukoliv skupinu), dítěti krev po narození nebudou zjišťovat. Pokud bude mít + , budou ti hlídat protilátky a ihned po porodu budeš vědět krevní skupinu dítěte (v tom případě to sledují kvůli komplikacím).
Jenže i když tam pošleš partnera, který není otcem dítěte, bude to fuk, protože jak někdo zmínil, pokud jsi ty Rh-, otce dítěte automaticky raději považují za Rh+ a protilátky hlídají.
Když to shrnu - tvůj partner se nic v těhotenství nedozví. Řekla bych, že toho bývalého asi v koutku duše stále hodně miluješ a představa otěhotnět s ním tě zřejmě láká. Romanticky mu sdělit „je to tvoje.....“. Soudím tak proto, že se vlastně ptáš, zda to současný přítel zjistí, nebo ne. Takže dítě by sis zřejmě nechala. Ale zkus popřemýšlet, kolika lidem bys vlastně ublížila. Tvůj partner by asistoval při porodu, se slzama v očích by choval „vaše“ dítě, vychovával ho, miloval..... Celý život bys žila ve lži! Ublížila bys příteli, sobě (špatným svědomím) a nakonec by se to profláklo a třeba 14letá dcera by se dozvěděla, že její milovaný táta není jejím tátou!!! Umíš si představit ty následky potom??? Já naprosto chápu a neodsuzuju nevěru. Pro některé lidi je to koření, které občas paradoxně udržuje domácí pohodu. Ale ve chvíli, kdy plánuješ dítě - to nemůžu pochopit. Když už chci s někým dítě, jsem pevně rozhodnutá s ním strávit zbytek života, miluju ho, představuju si ho jako otce svých dětí…
Zkus popřemýšlet, zda je váš vztah opravdu pevný a zodpovědný k založení rodiny. Myslím, že máš pochybnosti…

Přeju ti hodně štěstí a hlavně abys raději zatím těhotná nebyla. A až se rozhodneš, tak brzké // :-))

Pajdule

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.1.05 22:09

Ahoj Martino,
já bych z tvého dotazu spíš usuzovala, že ti jde hlavně o to, aby se to „neprofláklo“ tvému příteli. Pokud jsi Rh+, nikoho krevní skupina otce zajímat nebude. Pokud jsi Rh-, tvůj partner by měl jít na odběr krve. Pokud bude mít taky Rh- (ať už jakoukoliv skupinu), dítěti krev po narození nebudou zjišťovat. Pokud bude mít + , budou ti hlídat protilátky a ihned po porodu budeš vědět krevní skupinu dítěte (v tom případě to sledují kvůli komplikacím).
Jenže i když tam pošleš partnera, který není otcem dítěte, bude to fuk, protože jak někdo zmínil, pokud jsi ty Rh-, otce dítěte automaticky raději považují za Rh+ a protilátky hlídají.
Když to shrnu - tvůj partner se nic v těhotenství nedozví. Řekla bych, že toho bývalého asi v koutku duše stále hodně miluješ a představa otěhotnět s ním tě zřejmě láká. Romanticky mu sdělit „je to tvoje.....“. Soudím tak proto, že se vlastně ptáš, zda to současný přítel zjistí, nebo ne. Takže dítě by sis zřejmě nechala. Ale zkus popřemýšlet, kolika lidem bys vlastně ublížila. Tvůj partner by asistoval při porodu, se slzama v očích by choval „vaše“ dítě, vychovával ho, miloval..... Celý život bys žila ve lži! Ublížila bys příteli, sobě (špatným svědomím) a nakonec by se to profláklo a třeba 14letá dcera by se dozvěděla, že její milovaný táta není jejím tátou!!! Umíš si představit ty následky potom??? Já naprosto chápu a neodsuzuju nevěru. Pro některé lidi je to koření, které občas paradoxně udržuje domácí pohodu. Ale ve chvíli, kdy plánuješ dítě - to nemůžu pochopit. Když už chci s někým dítě, jsem pevně rozhodnutá s ním strávit zbytek života, miluju ho, představuju si ho jako otce svých dětí… Proboha co ti tvůj partner udělal tak hrozného, že bys byla schopná mít dítě s jiným a tajit mu to? Nebyla bys sice první, ani poslední, ale to je slabá útěcha na špatné svědomí.
Zkus popřemýšlet, zda je váš vztah opravdu pevný a zodpovědný k založení rodiny. Myslím, že máš pochybnosti…

Přeju ti hodně štěstí a hlavně abys raději zatím těhotná nebyla. A až se rozhodneš, tak brzké // :-))

Pajdule

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.1.05 22:11

2× jsem to poslat nechtěla :-))
Pajdule

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.1.05 23:30

Stoprocentne souhlasim s Efinou!!
Nevim proc, ale jako bych mela pocit, ze par tech prispevku „proti Efine“ si pise stejne Martina sama.
Je mi te lito, Martino… :(
 Jana.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky