Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Když mu to nikdo nevyzvoní, ale v Čechách se rozkecá všechno
@Božislava píše:
Když mu to nikdo nevyzvoní, ale v Čechách se rozkecá všechno
to máš pravdu. ![]()
Měla jsem exekuci rok a půl 30 000,–. Normálně trvalé bydliště, příjem, účet ale nikdy mě jakkoliv kromě pošty nevyhledával, nesondoval, neblokoval, nevyklízel - po tom roce a půl jsem s prosíkem volala, jestli to můžu splácet a on mi nadiktoval částku a číslo účtu. Asi jsem měla nedbalého exekutora nebo mu ta částka zatím nestála za zájem, těžko říct.
Takže je to možné. Asi záleží na daném exekutorovi, jakou si dá práci.
Ale zjistit si to bude moci určitě.
A on si tě chce vzít, když ví že máš exekuce, které neřešíš a tudíž je velmi pravděpodobné, že exekutor půjde po jeho majetku?
To je vcelku podobně finančně negramotný jako ty. Dokud máš na sobě dluhy, tak se v žádném případě nevdávej. A ty dluhy začni řešit.
Zjisti to z evidence obyvatel,to je online evidencni system,kam ma pristup
Ale tvoje dluhy zustanou tvymi dluhy.Na plat manzela nepujde a na jeho vylucny majetek taky ne
@Anonymní píše:
Ahoj, otázka je jasná. Má exe šanci zjistit, že jsem se vdala, pokud moje peníze nebudou chodit na účet manžela a nechám si svoje jméno?
zjisti, drive ci pozdeji a pokud namate dokonalou predmanzelskou smlouvu, tak oskube vas oba, soudruh exekutor
Samozrejme, ze zjisti a pujde po vsech sporenich co manzel ma. Byvavalo, ze se ho to netyka.
@Pesimistaa píše:
zjisti, drive ci pozdeji a pokud namate dokonalou predmanzelskou smlouvu, tak oskube vas oba, soudruh exekutor
Exekutor nemůže nikoho oškubat. Zastupuje zájmy věřitele až v případě, že dlužník nesplácí, nereaguje na upomínky a ignoruje pravomocný rozsudek soudu. Bez toho všeho současně nemůže sám o sobě dělat vůbec nic.
Divit se mohou oba. V manželském slibu by mohlo být, že snoubenci vzájemně znají kromě zdravotního stavu i výši dluhů.
@JTom a je to hnus hnus si brát někoho když mám dluhy nedej bože exekuce. To teď znám jednoho povedeneho ogarka, kolegyni požádal o ruku po 4 měsících vztahu
a má asi 700 tisíc v pujckach a nastopro ona to neví. Jako splácí to,ale podle me je nemorální až na pudu nerict nastávající/mu o svých všech finančních a zdravotních věcech.
Exekuce vyres bankrotem ať se z toho vyhrabes a pak se klidně vemte.
Ano zjistí, záleží na exekutorovi co udělá. Muze postihnout ucet manzela od doby co jste manzele (financni prostredky jsou za manželství společné) a když zjistí, kde bydlíš. Muze zacit oblepvt majetek.
Ahoj, otázka je jasná. Má exe šanci zjistit, že jsem se vdala, pokud moje peníze nebudou chodit na účet manžela a nechám si svoje jméno?