Zklidnění psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
7.3.21 21:28

Odkud jsi? Mohla bych doporučit třeba Jiřího Špičku a individuální lekce, až nebude nouzový stav

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
7.3.21 21:32

Odkud jste? Muzeme se sejit a poradim Vám. Prevychovavam utulkare pro nove domovy a zameruji se prave na agresi a bazlivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
7.3.21 21:52

Na dotaz o plemeno nechci byt konkrétní, není bojové, ale je popisován jako tvrdohlavý, nezávislý pes, kterého je nutné vychovávat od útlého věku. Je čistokrevný. Je to malé plemeno. Zkoušeli jsme ho nechat hladovět, pak se sotva plazí, svěšený ocas a je velmi neurotický. Různé misky, jídlo až na na podlahu. Nevezme si. Manžel, když ho krmil z ruky, upadla mu granule, sáhl na ní, že jí nandá zpět na ruku a pes ho napadl. Pak se cítí velmi provinile. Ani své oblíbené pamlsky nevezme z misky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
7.3.21 21:59
@jaruv píše:
Na dotaz o plemeno nechci byt konkrétní, není bojové, ale je popisován jako tvrdohlavý, nezávislý pes, kterého je nutné vychovávat od útlého věku. Je čistokrevný. Je to malé plemeno. Zkoušeli jsme ho nechat hladovět, pak se sotva plazí, svěšený ocas a je velmi neurotický. Různé misky, jídlo až na na podlahu. Nevezme si. Manžel, když ho krmil z ruky, upadla mu granule, sáhl na ní, že jí nandá zpět na ruku a pes ho napadl. Pak se cítí velmi provinile. Ani své oblíbené pamlsky nevezme z misky.

Je to jezevčík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
7.3.21 22:24

Jezevčík to není. Vody se také nenapije z misky. Pije vodu na zahradě z jezírka, kaluže, líže sníh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
7.3.21 22:35
@jaruv píše:

Sama jste si odpověděla - je nutné vychovávat. Jinak, kdyby mě někdo nechával hladovět, jsem taky neurotická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
7.3.21 23:01

Je těžké vychovávat psa, který se před očima proměnil. Předtím vždy sebevědomý pes se najednou plazí se sklopeným ocasem a drkotá, cvaká zubama. A ne protože hladoví, to jsme zkusili jednou. Nenakrmit ho z ruky, jak zde i někteří radili. A tak den hladověl před plnou miskou, dokonce před dvěma miskami, měl na výběr ze dvou pokrmů a před pobíhajícím zakrslým králíkem. K tomu jsem ho před lety sama vychovala, že králík se při návštěvě nehoní a neexistuje, že se ho dotkne, byť mu běhá přímo před tlamou.
Všichni od toho odrazují, tak nevím, ale pořád si myslím, že snad i pes by mohl trpět nějakou duševní poruchou po traumatické události a mohly by mu pomoci léky. Diskuze byla o zkušennostech s léky. Obvolám více veterinářů. Jenže osobní zkušennosti jsou mnohdy více přínosné. Nerozumím lékům, nikdy v životě by mě nenapadlo dávat psovi takové léky, jenže teď vidím co vidím a prokousnutá ruka dítěte také nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.3.21 02:28

Leky jsou u psu dost nejista vec, to neni jako u lidi. Bud psa rozhodi tak, ze bude vyjizdet jeste vic, nebo naopak prehnane utlumi.
Trefit lek tak, aby byl zadouci ucinek, je pekne tezke, casto nemozne.

Mam zkusenost s neurotickym kokrem a zaberou jasna pravidla, citelny majitel, klid, vyrovnanost, vyhybat se krizovym situacim, no to jsem uz psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
8.3.21 07:30

Myslela jsem například Allegris (píší antidepresivum pro psy), pak je třeba Alavis relax, Serene-um, No stress spot on. Kritická situace pro psa je i to, když kolem něj někdo projde, když jej chce někdo umýt. I teď ale dokáže projevovat radost. Nechci z něj udělat otupělé zvíře. Bohužel, nebo možná bohu dík těmto lékům vůbec nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
8.3.21 07:32
@Lucie_Sx píše:
Leky jsou u psu dost nejista vec, to neni jako u lidi. Bud psa rozhodi tak, ze bude vyjizdet jeste vic, nebo naopak prehnane utlumi.
Trefit lek tak, aby byl zadouci ucinek, je pekne tezke, casto nemozne.Mam zkusenost s neurotickym kokrem a zaberou jasna pravidla, citelny majitel, klid, vyrovnanost, vyhybat se krizovym situacim, no to jsem uz psala.

S jakými léky u psa máš tedy přímo zkušennost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.3.21 01:45
@jaruv píše:
S jakými léky u psa máš tedy přímo zkušennost?

Nikdy jsem je nepouzila.
Info mam od veta a lidi, co psa dopovali kvuli Silvestru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
10.3.21 22:05
@Lucie_Sx píše:
Nikdy jsem je nepouzila.
Info mam od veta a lidi, co psa dopovali kvuli Silvestru.
Škoda, chtěla jsem přímé zkušennosti, ty přenesené nebývají přesné.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný