Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry den, studuji osmilete gymnazium a jsem stale na nižším gymnaziu.
V druhém pololetí jsem měl nešikovne nacasovane zdravotni problemy. Dokoncoval jsem prubeh anginy a sel jsem za obvodni lekarkou aby mi potvrdila, ze jsem v pohode. V lekarne jsem omdlel a bohuzel dopadl hlavou na dlzdice, to zpusobilo lehky otres mozku a musel jsem pozbyt nejakou dobu v nemocnici, kdyz byl cvrtek a mel jsem jit v pondeli do skoly, chytl jsem hrozne horecky a byla to “2. vlna” horecky kterou jsem jiz zminoval. Vyklubalo se to az na 35% absenci v nekterych predmetech. Z jednoho budu zkousen kvuli doplnujici znamce (znamky z toho predmetu mam vsechny). Jak se vyhodnocuje ta doplnujici zkouska? Hodnoti se klasicky 1-5? Je to klasicka znamka s vyssi vahou do Bakalaru? Kdyz bych dostal za 5, musel bych rocnik opakovat, nebo by mi to jen zhorsilo znamku na vysvedceni?
Predem dekuji za odpovedi
@j.a.n.i1 myslel jsem to vseobecne, jestli se s tim nekdo nesetkal. Chapu, ze je to skola od skoly jine.
Jak píše @j.a.n.i1., zeptej se u tebe ve škole a napiš, co ti řekli.
Každá škola má nastavená jiná pravidla a ty jsi navíc na osmiletém gymnáziu. Určitě se zeptej své třídní či přímo učitelky, kterou máš na předměty, ze které potřebuješ dodatečné zkoušky. Měla by ti dát veškeré informace.
Je to jedna ze známek, když dostaneš pětku, bude se ti počítat mezi ostatní známky do průměru, nepropadneš. Takové věci řeš s třídní/m, za to ti nikdo nevynadá, je normální se informovat, když jsi tu situaci ještě nezažil.