Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Zdravím vás maminky doufám že mne tu poradí, v 8tt mi zjistili štítnou žlázu dali mi letrox75 teď jsem 28 tt asi měsíc jsem prášky nebraladoktorka mi zjistila zkrácení děložního čípku a muze byt i předčasný porod nic víc mi k tomu neřekla prosím vás vysvětlí mi někdo jak to mohlo ovlivnit dítě nebo jaké sou následky? Jestli se s tím někdo setkal
A co je to zkracování čípku?děkuji
Nemusi to znamenat vubec nic, navic jste “uz” v 28tt.
Zkraceny cipek dite nijak neovlivni, maximalne tim predcasnym porodem, ale ten vubec nemusi nastat. Plno zenskym se zkracuje cipak uz brzy a vydrzi s klidovym rezimem az do terminu porodu, nebo i prenasi. Takze klid 😊 Kdyby to bylo opravdu vazne, tak by vas hospitalizovali.
Jinak v uplne finalni fazi tehotenstvi je cipek opravdu kratky az spotrebovany uplne. To znamena, ze nastava porod.
Ty prášky jsi přestala brát proč? Se zkráceným čípkem můžeš v klidu rodit i po termínu. Hlavně to chce klidový režim.
@Anonymní píše:
Zdravím vás maminky doufám že mne tu poradí, v 8tt mi zjistili štítnou žlázu dali mi letrox75 teď jsem 28 tt asi měsíc jsem prášky nebraladoktorka mi zjistila zkrácení děložního čípku a muze byt i předčasný porod nic víc mi k tomu neřekla prosím vás vysvětlí mi někdo jak to mohlo ovlivnit dítě nebo jaké sou následky? Jestli se s tím někdo setkal
A co je to zkracování čípku?děkuji
Proč jsi přestala brát prášky na štítnou žlázu?
Jestli to může ovlivnit dítě - no asi může, proto se ta štítná žláza kontroluje a dávají se léky. Ale myslím že to nebude nic hrozného jestli bylo vysazení jen na měsíc.
Ale to s čípkem nesouvisí, často se stává že se zkracuje dřív. Záleží na tom jak moc se zkrátil. Je potřeba dodržovat klid. Mně se čípek zkracoval od půlky těhotenství a nakonec jsem přenášela.
Doktorka by tě měla víc informovat a ty bys měla brát předepsané prášky ![]()
Zdravím vás maminky doufám že mne tu poradí, v 8tt mi zjistili štítnou žlázu dali mi letrox75 teď jsem 28 tt asi měsíc jsem prášky nebrala
doktorka mi zjistila zkrácení děložního čípku a muze byt i předčasný porod nic víc mi k tomu neřekla prosím vás vysvětlí mi někdo jak to mohlo ovlivnit dítě nebo jaké sou následky? Jestli se s tím někdo setkal
děkuji
A co je to zkracování čípku?