Zkušené maminky, pomoc! Nestíhám...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.1.08 09:09

Ahoj holky, děkuju za povzbuzení! Ani nevíte, jak jsem ráda, že jsem si mohla přečíst vaše zkušenosti a tak nějak se uklidnit. A mám taky dnes dobrou zprávu! Náš bobíšek se otočil hlavičkou dolu a pekně se tam už zabydlel. Já jsem se z toho rozbrečela radostí. A říkala jsem mu tam do bříška, že se skoro stydim, že tady blbnu kvůli takovým blbostem jako je nějká výbavička a on tam má přitom na starosti takový důležitý věci, jako je se otočit:) No a navíc máte právdu, já vsechno našiju připravim a on pak bude potřebovat něco jinýho. Tak si říkám, že jednu zavinovačku mám a tak to stačí. Možná tu látku nakonec schovám, třeba se bude pozdejc hodit. Stejne jsem někdy fakt káča pitomá…jenže je to těžký, když nějak nevím, co nás čeká a mám samozřejmě pochybnosti, asi jako vsichni, jestli to zvládnu a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.14 19:52

Jsem líná, nebo nestíhám?

Ahoj sice se stydím, ale někoho na názor se zeptat musím. Mám doma dvě děti, tříleťáka a půlročáka. Jsou to takoví dva raraši, jedno začne, přestane, začne mě „otravovat“ druhé. Jasně, že mě moje děti neobtěžují, ale doma je třeba něco udělat a jen na něco sáhnu, už je doma řevu. Pro příklad starší se pokakaá, občas mu to ujede, tak umyju, převleču, jdu si vařit jídlo a ejhle, vzbudí se mladší, řve, tak přebalit, nakojit, pak ho nemůžu jen tak odstrčit, chce se mazlit a tak to jde celý den, až je večer. večer z hrůzou zjistím, že jsem ještě nic nejedla, skoro nepila (divím se, kde beru mléko) a o tom, že není uklizeno, umyto nádobí, to ani neumluvím… Když se poštěstí, že usnou oba naráz, tak jsem už mrtvá a lehnu taky. :zed: Otázka je, kdy mám uklízet, vařit pro sebe a kde na to vzít čas? Přítel je doma jen k večeru a brzy chodí do práce, ten moc nepomůže a když už je doma, jdu si dát večer konečně první jídlo. Do celého dne se mi motají klacky pod nohy, které si tam i házím sama. Zapomenu něco uklidit, třeba pytlík od piškotů, kluk mi to hned vysype po bytě a tak ještě luxuju každou chvíli, ale to je běžná činnost. Problém je v tom, že už mi hlava únavou nebere a nenapadne mi hned uklidit ten pytlík, když už piškoty došly. Jsem tak líná, nebo už zničená? Jak slyším řev třeba když si dělám kafe a těším se na něj, tak už mám div né vyrážku. Ještě mě napadlo, když dám třeba malého spát a jdu na WC, větší začne řvát z nudy, lítá k postýlce, ječí na malého a nebo když mi usne v sedačce, větší se ani nestydí ho jít plesknout a vzbudit, pak se smíchem uteče. :pocitac: Opravdu mě v té chvíli napadá ho zřezat, protoře jsem vděčná za každou minuty kdy maličký spí. Vždy ho jen plesknu přes ruce ež se rozbrečí, ale v tomhle věku se hned otrká a já brzy řeším to samé. Co mám dělat, než se zblázím? :(

• Citovat
  • Upravit
72725
13.1.14 19:54

Najdi si někoho na úklid, nebo hlídání. Aspoń pro jednoho z rarachů - nemůže Ti např někdo 1× týdně povozit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
13.1.14 19:58

Uf teda radu nemám, ale za chvíli mě asi čeká něco podobnýho. Vydrž :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
13.1.14 20:01

Doporucuji denni spanek, pokud je to mozne mimo byt, balkon, zahradka…me se osvedcilo, nebylo v mích silach uhlidat starsiho, aby nikdy nevzbudil mladsi…moc to pomohlo a ja i vic udelala…

• Citovat
  • Upravit
424
13.1.14 20:02

Mám to taky tak :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6819
13.1.14 20:04

Jako by jsem to viděla u nas…jen s tím, ze já mam 3leteho rarach a a 14-ti měsíční holčičku…takhle to je a nechci te strasit, ale nezlepší se to…chce si to najít aspoň chvilku pro sebe…at manžel večer po hlídá děti, skoc s kamoskou na kafe, půst si film…je to kolotoč…počkej, az se mladší začne stavět, chodit…ty starší je s velkou radosti učí dělat věci, o kterých ví, ze maji oni zakázané… aspoň u nás to tak je…nechtěla jsem staršího dávat do školky, když jsem doma… nebes hlavu, chce to jen tolik věci ne řešit..hlavně, ze je uvareno, když maji děti co jist, tak není co řešit..úklid ti ne uteče :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
13.1.14 20:05

Myslím si, že problém je v tom, že si neumíme pořádně zorganizovat čas. Mě třeba pořádně pomáhalo, když jsem si věci, které jsem ten den chtěla zvládnout napsala na papírek a moc mě motivovalo, když jsem si to odškrtávala. A taky dotahovat věci do konce, prostě neskákat od jiné činnosti k druhé. Teď prostě budu hodinu uklízet, teď si prostě budeme všichni společně hrát. Taky se snažím, aby mi dcera ve všem asistovala, aspoň ji mám pod dozorem a ji to děsně baví, takže vysáváme, pereme, naklízíme myčku, no prostě všechno spolu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
13.1.14 20:06

@mobilishky starší učí mladší co mají zakázáno? :lol: No potěš :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4716
13.1.14 20:06

Tak za chvili na tom budu podobne, ale co treba zkusit dat ditko do skolky? U nas jsou treba i soukrome, o te uvazuji ja, je od 2 let, tak pokud si budu chtit odpocinout, nemame totiz hlidaci babicky, tak bych to vyresila takto. Hlavne uz kvuli tomu, aby byla v kontaktu s detmi a ne jen se mnou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
13.1.14 20:08

A starší nechodí do školky? Že by jsi aspoň to dopoledne a část odpoledne měla relativně v klidu…
Já mám větší věkový rozdíl, pětiletý, ale když jsou obě dohromady, tak taky nic moc neudělám. Mělo by to být naopak, mohly by si spolu hrát, ale spíš je to tak, že hlídám starší, která by už v šesti letech měla mít rozum, aby neublížila mladší (někdy má opravdu kravské nápady) a tak vůbec. Naštěstí už chodí do školy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7245
13.1.14 20:12
@Elen.Lenka píše:
Myslím si, že problém je v tom, že si neumíme pořádně zorganizovat čas. Mě třeba pořádně pomáhalo, když jsem si věci, které jsem ten den chtěla zvládnout napsala na papírek a moc mě motivovalo, když jsem si to odškrtávala. A taky dotahovat věci do konce, prostě neskákat od jiné činnosti k druhé. Teď prostě budu hodinu uklízet, teď si prostě budeme všichni společně hrát. Taky se snažím, aby mi dcera ve všem asistovala, aspoň ji mám pod dozorem a ji to děsně baví, takže vysáváme, pereme, naklízíme myčku, no prostě všechno spolu :)

Já tohle dřív nesnášela, ale začala jsem to dělat a hrozně to pomáhá!
Věci si píšu…co nakoupit…jak funguju v bytě a zjišťuju co chybí zapíšu…taky úklid..zapíšu na týden, co budu uklízet…zapíšu, co musím tento týden udělat…a strašně to pomáhá.
Neboj…je to úděl více maminek…já mám sice jen toho půlročáka, ale jsem sama a mám ještě psa…někdy mám taky pocit, že padnu :mrgreen:
Nastav si na věci systém…prostě řád a dělej to tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
13.1.14 20:14

@Bonnie1

Taky mi to pomáhá :kytka:

Prostě si ten den musím pořádně zorganizovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7245
13.1.14 20:15
@Elen.Lenka píše:
@Bonnie1

Taky mi to pomáhá :kytka:

Prostě si ten den musím pořádně zorganizovat :)

Jo já byla fakt člověk, co řád neměl rád…říkala jsem si blbost.
Jsem moc ráda, že jsem na tohle přišla.
V úklidu mi pomohlo FLY LADY…a vlastně jsem začala vše dělat podobným stylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6819
13.1.14 20:17

@medun jj, starší mi tu mladší krásné naučil lézt po nábytku…ukázal ji, jaka je legrace skákat po posteli…takže když něco dělám, tak ji každou chvilku od nekud sundavam a nebo slyším řev… :cert: ona je jak opička, je na starším strašně závislá, takže co udělá on, ona musí také :-)
Podle me si člověk zvykne a časem se naučí lip si to organizovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí