Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Elen.Lenka píše:
@Bonnie1Přesně tak, jak říkáš. Taky mě FLY LADY namotivovala![]()
Fakt? Tak to je super ![]()
Anonymní, napiš zprávu. Můžeme se třeba navzájem povzbudit a namotivovat ![]()
Vydržet:-) čím budou děti starší, tím to bude lepší, malé jsou 2 a malému 5 a dokážou se spolu zabavit v pokoji i na 2 hodiny, o tom se mi před rokem ani nezdálo:-)
Mamina budeš dobrá. Je normální, že si teď trochu ve stresu, když se blíží porod. Neboj, pár oblečení si nakup, ostatní se dokoupí časem. Taška je zabalená za 5 min. Ty potřebuješ jen jednorázové kalhotky, vložky, kojící podprsenku, vložky do ní a mimčo plínky a mastičku na mazání prdelky. Ostatní by si měla dostat v porodnici. Hlavně buď v klidu. Ono to nějak dopadne. Pokud si prvorodička, tak je dost možné, že třeba budeš ještě nějaký ten den přenášet a to znamená pár dní navíc. ![]()
Tak to je jako kdybych to psala já, s tím rozdílem, že já mám 18 měsíčího a4 měsičního a ještě v tom, že si čas na jídlo (pro sebe!) najdu vždy napřvečer:)ze začátku to bylo peklo, ale našli jsmesi system a pomalu začím
náme najiždět na pravidelný režim a to mi pomáhá. Ale uplně s vámi souhlasím, s tím, že když si udělám konečně kafe a jeden mi začne ječet a probudi druhýho tak bych se zbláznila…a to nemluvim o tom, když malého uspím a větší začně ječet mu u postýlky…
jojo, nezbýva než si říkat, že to nebue věčně trvat…
všem maminkám podobných starostí držim palce a přeji aby jim nervy moc neujížděli ![]()
Vydrž, já mám čtyřleťačku a dvouapůlleťáka. Dcera chodí do školky, ale spát tam nechce, takže v 8.15 přijdu domů a v 11.45 ji vyzvedávám. Než odemknu byt, jsou v sobě, takže jsem vděčná sousedce, když vykoukne s otázkou, jestli k ní přijdou. Doma jsou boje, střídavě si chodí pofoukat rány. Dopoledne taky moc neudělám, syn se chce pořád chovat, jinak řve. Kolikrát mu radši pustím pohádky. Věřím, že u vás bude líp, my jsme extrém.
Vydrz bude hur
ja mam 22m dvojcata a tenhle chaoz byl ze zacatku fakt masakr! Ale cca na jejich 4m uz jsem mela nejakej system a doma mam i dneska jako v klicce, jist by se dalo z podlahy… ale neni to samozrejme jen tak…da to dost prace…a moje dvojcata si spolu upravdu nevyhrajou ![]()
Tak za zkušenou mamku se nepovažuji, ale dovolím si také napsat. Mám 2 a 3/4 letou a roční, na rovinu, obě jsou hodné, přesto to je občas na palici. Nemám snad pocit, že bych nějak moc nestíhala, ale spíš se snadno vytočím a křičím, to mě mrzí a chtěla bych zlepšit. Mám systém práce, že každý den, udělám něco doma - umyju koupelnu, kuchyni, vysávat musím každý den…Nicméně musím uznat, že přesto, že všechny práce udělám, doma to moc uklizené nevypadá, všude jsou poházené hračky apod.
To, že se nestihneš najíst, nebo vypít kafe, to není dobré. Já od začátku měla nastavené, že ať se děje cokoli, já se najím a napiju a dojdu na WC. Když si chci vypít kafe, posadím děti ke stolu a dám jim třeba křupku, sušenku a většinou to zabere v případě velké krizi odnesu obě děcka do postýlek a to kafe si prostě vypiju…Nemyslím, že jsem proto špatná matka, já bych se jinak doopravdy zbláznila. Klidně pustím i TV.
Nemám ráda řeči o tom, že bude hůř, nebo počkej až mladší začne chodit apod…To, zase už třeba budou přes poledne spát společně a to bude také o něčem jiném a neboj, i toho se dočkáš.
Jinak pokud můžeš, snaž se vypadnout alespoň na chvíli z domu, to pomůže ze všeho nejvíc.
Držím pěsti a bude to lepší, neboj.
Ahojky, mám 3, 5letého syna a 7mi měsíční holčičku a vypadá to u nás podobně. Nepořádek, nestíhám, nejdřív něco s malou, potom něco vyvede syn. A stále dokola. Jedno mám ale jasně dané. Všichni pravidelně jíme, tedy i já, odpoledne jdeme ven. Co stihnu v pauzičkách udělat, to je uděláno, co ne, to není. Nehroutím se z toho. Manžel si někdy trochu rejpne, že něco není uděláno, tak mu to všechno vyjmenuju, co bylo a zklapne ![]()
@KackaDoup Denní spánek se mi povede tak jednou do týdne uskutečnit na hodinu. Raraši spí na střídačku a starší přes den téměř nikdy. ![]()
@Erwinka Tak to co popisuješ by se asi neuchytilo. Zkusila jsem staršího posadit a zabavit pár piškoty, ale nechci to kafe otočit jak frťana, ráda bych si zakousla sušenku, no prostě ženská, ale nejsem ani v půlce a rarah už mě tahá za nohu, že chce další piškoty a po dobu mého kafča by zbaštil i celý pytlík, jí je po dvou.
Jinak postýlky taky nezabraly, starší už nemá zavřenou, takže ten utíká, že nechce spát ani odpočívat a mladší si tam prostě řve, nebo ho starší budí. Nedokážu praktikovat něco v tom smyslu, že je prostě zavřu do pokoje a to kafe si vypiju. Malý je sice už ve věku, kdy by mu ani vyřvávací metoda neublížila, ale nemám na to nervy a tak musím s jídlem a pitím ustoupit než na to mám klid. Ráno si dám kafe a další pití třeba až ve tři hodiny, večeři v 8-10 hod. ![]()
@Anonymní píše:
@KackaDoup Denní spánek se mi povede tak jednou do týdne uskutečnit na hodinu. Raraši spí na střídačku a starší přes den téměř nikdy.
ten mladsi by ale mel, toto je ma zkusenost dat ho spat mimo, mensi by mel spat co dve, dve a pul hodiny
spánek je nejdulzitejsi, urcite bys mela i vice casu…snad to jde jeste obnovit..melo by, pak jsou zlobiví, protoze jsou pretazeni, nic moc pro nervovou soustavu ![]()