Zkušenost s Lindynette 20

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8.6.13 22:04

Dobrý večer chtěla jsem se zeptat dnes začínám brát poprvé antikoncepci. V příbalovém letáčku je napsáno že první prášek si mám vzít když mi začne menstruace tedy když jsem si ho dala dnes tak ted budu pokračovat než doberu platíčko což je 21 když je 21 tabletek a poté mám 7 dní pauzu? nebo je to jinak? pochopila jsem to správně_? děkuji za odpovědi předem :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
9.6.13 00:08

Kacule…ano, 21 dni, doberete platicko a 8 den si vezmete dalsi pilulku…takze 7 dni pauza a ten 8. den i pres to, ze treba budete mit MS ;) at Vam vyhovuje..;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pájulla
16.6.13 21:06

Já beru Lindynette již 5 let a žádně problémy jsem nikdy neměla, ale třeba kamarádce také nesedla, je to individuální, každé ženské tělo je jiné. Změna prášků ukáže zda to bylo práškama nebo jestli je v tom jiný problém :-)

• Citovat
  • Upravit
P+Z
21.6.13 21:46

Ahoj chtěla jsem se zeptat na to zvětšování prsou. Beru Lindynette 20 teprve druhý měsíc ale pořád se mi zdá jako by se mi zvětšovaly nebo takový tlak nevím jak to popsat ale jdou cítit. Bojim se abych treba neotehotnela pres ne dva kluci nám stačí. :-) Diky za odpoved

• Citovat
  • Upravit
xxxx23
23.6.13 10:20

Diane 35

Diane 35 o tom jsem ted přečetla článek, že způsobuje krevní sraženiny, plno žen díky tomu má problémy a třeba ve Francii už 4 ženský umřeli na krevní sraženinu.. v Kanadě, Japonsku a některých evropských zemí je prý zakázaný… tak si to promysli :) Píšu to proto, že bych prostě tohle nepodporovala, nechápu proč to nezakážou i tady…

• Citovat
  • Upravit
11
25.6.13 18:20
@Miki287 píše:
Ahoj, před pár dny jsem začala poprvé brát HA, doktor mi předepsal Lindynette 20. Docela mě vyděsilo pár příspěvků tady a chtěla bych se zeptat, jak velká je pravděpodobnost že přes ní otěhotním? (Je mi 17, HA beru poprvé v životě) Díky za odpovědi. :)

Ahoj mě je taky 17 a Ha Lindynette 20 beru také prvně v životě. A pořád si tak nějak nejsem jistá, zda jí věřit nebo ne. Ale když tady slečna píše, že jí nebrala ani moc pravidelně a nikdy nic, tak si říkam, proč zrovna my, které si na to dáváme i celkem majzla bychom to měly „vyhrát“. Jen se chci zeptat jestli spolíháš jen na tu antinu a nebo se pojistíš i něčím jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miki287
25.6.13 19:04

@malydonut Snad se nic nestane no, snažím se to brát opravdu pravidelně ve stejnou dobu :) Spolíhám jen na ni, tak snad se nic nestane :?

• Citovat
  • Upravit
11
26.6.13 07:09

Miki287

Tak to jsme dvě, ale celkem mě děsí, jak holky, spíše respektive ženský píšou, jak jí braly pravidelně a nikdy nevynechaly, nezapomněly a přesto otěhotněly, ale pak tady napíše slečna, že to papká jako lentilky a všechno je v pohodě :D tak nevim, zda jí věřit. Ale zas si říkam, že přece nebudu muset používat ještě jiné věci- například kondom, když do sebe rvu chemii a hormony. Jak dlouho už jí bereš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
26.6.13 11:11
@malydonut píše:
Tak to jsme dvě, ale celkem mě děsí, jak holky, spíše respektive ženský píšou, jak jí braly pravidelně a nikdy nevynechaly, nezapomněly a přesto otěhotněly, ale pak tady napíše slečna, že to papká jako lentilky a všechno je v pohodě :D tak nevim, zda jí věřit. Ale zas si říkam, že přece nebudu muset používat ještě jiné věci- například kondom, když do sebe rvu chemii a hormony. Jak dlouho už jí bereš?

Já ji brala 6 let (teď mám měsíc vysazeno) a vše v pohodě i bez použití kondomu, či jiné ochrany ;) ale nezapomeňte, že každé tělo je jiné a jinak reaguje. Takže bych s úplně nechráněným sexem počkala, tak měsíc, dva :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
26.6.13 22:45

Já jí beru cca 5 měsíc a až teď si troufám na sex chráněný jen antikoncepcí, tak doufám, že v pohodě :) snad mi bude holka fungovat tak jak má :D Protože si nedokážu představit, když do sebe láduju prášky, abych se musela ještě chránit nějak jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
9.7.13 06:58

lindynette 20

Ahoj,
já mám takový problém s touto antikoncepcí. Dříve jsem brala cilest a měla jsem dva měsíce pauzu a tak jsem si šla do lékárny pro cilest a paní mi řekla, že už jsou stahnuté, že musím jít za paní doktorkou pro novou. Ta mi předepsala Lindynette 20. Čekala jsem, až dostanu MS a vzala ho hned, jak jsem to dostala, od prvního dne. no a už je to 10 den, kdy pořad krvácím. Slabe ale porad a občas ucítím bolest jako při MS. A to mám mít schuzku s přítelem, který mi dojede. Slava, fakt. Urcite pockám, až doberu plato a pak zacnu druhé plato a kdyžtak zajdu k doktorce. Měl také někdo takový problém? Beru to ráno, jak se vzbudím kolem 7 hodiny. Asi 2× jsem to uzila později, ale to si myslím, že takový vliv zas na to nemá. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
9.7.13 16:30

Ahoj, já takové problémy neměla. Paní doktorka mi totiž doporučila si jí vzt až 3 den menstruace. Sice jsem se musela chránit ještě týden kondomem, ale úplně bez problémů. Zas kamarádka, která jí užila hned první den menstuace také špinila, ale pak se jí to srovnalo. Bere jí už tretím rokem a je s ní spokojená. Ale tak znáš to- každá má čekací lhůtu tak ty 3-4 měsíce, až pak poznáš zda ti vyhovuje, či ne. Také jsem jí chtěla hned po druhém měsíci změnit a pak s třetím platíčkem, už vše v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
9.7.13 16:35

Brala jsem je od 16 do 18 pak jsem zacala spinit spinila jsem mesic v kuse jsou nizkohormonalni byla jsem s nima spokojena jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
10.7.13 10:28

A myslíte, že to špinění vadí při orálním a normálním sexu? Uvidíme no, měla jsem ten 1. prášek asi užít 5. den po MS. Protože když vynechám 7denní pauzu, tak stejně krvácím, a bolí mě břicho, takže možná to bude tím. Akorát je to nepřijemné no. Jestli celý měsíc, potěš koště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
15.7.13 22:04

Andrejaa

A nemůžeš špinit tak dlouho, kvůli tomu sexu? Když to s přítelem děláme ( poslední den) a třeba jen špiním, tak jsem schopná špinit ještě další 4 dny a nebo celý den normálně krvácet, jako při menstruaci. Ale tak podle mě, to máš tím, že si tělo teprv zvyká. Vím, že je to nepříjemné, ale tak zkus ještě vydržet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí