Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Darina K.
To je pravda… ale u nás to je složitější… my se věčně „bavíme, nebavíme“… do té doby to třeba bude eště i jiné… uvidíme… ![]()
Budu asi spíš výjimka, ale tuhle antikoncepci užívam už asi osm let a nemám absolutně žádný problém. Bolesti při menstruaci nejsou, skoro nekrvácím, spíš jenom špinim, přiberu, jenom když nemam čas sportovat a jim jako prasátko, když upravim životosprávu, zhubnu, depka přichází, když je k tomu důvod, bezdůvodně ne, těhotná taky nejsem…prostě absolutní pohoda…a klepu to na zuby! ![]()
..a jak tady tak čtu o snížené chuti na sex, tak to u mě taky neplatí. A jestli ano, tak nevim, co bych dělala, kdybych ty tabletky nebrala! To bych asi nebyla schopná normálně fungovat a musela bych v jednom kuse!!! ![]()
Takže za mě mají zelenou.
Ahoj, já jsem brala lindynette taky asi pět let a půl roku po vysazení jsem otěhotněla, už je to dva a půl roku od porodu synka a půl roku od narození dcerky, antikoncepci neberu a už asi ani nebudu ale když nad tím zpětně přemýšlím tak při HA co jsem brala jsem věčně měla nějaké potíže(záněty, výtoky) jinou HA než lindynette jsem nebrala takže asi ano může to být tím ![]()
Ahoj. Brala jsem Lindynette 20 ctvrt roku, ale objevily se kvasinky. Vysadila jsem ji, dali mi čípky a byla jsem v pohodě. Teď jsem ji zas zkoušela nasadit a znovu se to objevilo. Přemýšlím o změně prášků. Můj gynekolog tvrdí, že je dost možné, že je to právě práškama. ![]()
@Kristyys píše:
Ahoj. Brala jsem Lindynette 20 ctvrt roku, ale objevily se kvasinky. Vysadila jsem ji, dali mi čípky a byla jsem v pohodě. Teď jsem ji zas zkoušela nasadit a znovu se to objevilo. Přemýšlím o změně prášků. Můj gynekolog tvrdí, že je dost možné, že je to právě práškama.
Třeba ano, jistě najdete jiné řešení. V dnešní době už je myslím si z čeho vybírat a těch druhů antikoncepcí je několik
Ahoj, začala jsem brát Lindynette 20 už ve 12ti letech. Měla jsem velké problémy a po několika vyšetření mi je doktor nasadil. Brala jsem je přes 8 let až donedávna. Neměla jsem žádné problémy, bolesti se zmírnily i krvácivost ale objevili se čaté výtoky. V posledních měsících se objevili potíže, jako např. nedostala jsem to v ten den ale třeba o dva dny déle, vrátili se mi silné bolesti až na omdlení, krvacení trvalo někdy i 10 dní a velmi silné. Teď mám 3 měsíční pauzu a poté mi doktor předepíše úplně jiné. Sice člověk může být bez prášků, jenže za ty 3 měsíce jsem prožila to samé peklo, jako před nasazením. Celých 8 dní upoutaná na lůžku pod práškama a jen modlení, aby to už skončilo. Takže se už těším na ty nové a doufám, že po nich nepřiberu. U lindynette jsem přibrala 8 kilo. ![]()
@Katushak píše:
Ahoj, začala jsem brát Lindynette 20 už ve 12ti letech. Měla jsem velké problémy a po několika vyšetření mi je doktor nasadil. Brala jsem je přes 8 let až donedávna. Neměla jsem žádné problémy, bolesti se zmírnily i krvácivost ale objevili se čaté výtoky. V posledních měsících se objevili potíže, jako např. nedostala jsem to v ten den ale třeba o dva dny déle, vrátili se mi silné bolesti až na omdlení, krvacení trvalo někdy i 10 dní a velmi silné. Teď mám 3 měsíční pauzu a poté mi doktor předepíše úplně jiné. Sice člověk může být bez prášků, jenže za ty 3 měsíce jsem prožila to samé peklo, jako před nasazením. Celých 8 dní upoutaná na lůžku pod práškama a jen modlení, aby to už skončilo. Takže se už těším na ty nové a doufám, že po nich nepřiberu. U lindynette jsem přibrala 8 kilo.
Já tedy u Lindinette 20 nic nepřibrala, jelikož jsou nízkohormonální…ale bohužel jsem přes jejich pravidelné užívání otěhotněla…
No ale je to prý i tím, že antikonce by se čas od času měla změnit, že to tělo si zvykne na ty hormony a pak je zle…no a můj doktor na to tenkrát nedbal. Teď už k němu naštěstí nechodím, každý na něj totiž nadával…teď čekám miminko a už se těším, ač na něj budu sama…jelikož je ex pěknej zmetek tím jak se zachoval
. Jinak k lindinette už se vracet nehodlám…asi mě budou čekat pak více hormonální antikoncepce