Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My v obýváku spíme, máme postel za sedačkou. Šetřím na výklopnou postel s pohovkou. Přijde mi to jako ideální řešení, vadí mi, že děti chodí během dne do naší postele a ráda bych měla spaní schované.
Ahoj, ložnici jsme nikdy neměli. Původně byly dvě valendy v obýváku, nic moc. Teď jsem si pořídila sklopnou postel na zakázku, pro jednu osobu, peřiny se zavřou do postele. Měli vystavené manželské dvou lůžko s konferenčním stolkem, který fungoval v noci jako podpora pro lůžko. To se mi moc líbilo.
Mně to ohromně vyhovuje, postel nepřekáží a i když je to místo jakoby nevyužité, protože musí zůstat prázdné, působí na mě ten volný prostor lépe. Jediný problém bych u vás viděla v případě nemoci, kdy postel musí zůstat sklopená.
@baaruunkaa Tu výklopnou postel s pohovkou jsem vůbec neznala, vypadá super ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,najde se tady někdo, kdo má zkušenosti se spaním v obýváku?
Ano, spali jsme takhle 3 týdny během úprav v baráku a nikdy více. Neumím si představit, že bych takhle žil zmíněných 7 let, to fakt ani omylem a řešil bych to jinak. Člověk prospí třetinu života, takže v tomhle směru nehodlám dělat žádné ústupky.
Holky, co myslíte vyklopnou postelí s pohovkou? Nějak to nemůžu najít. Nemáte prosím odkaz?
Já vím určitě, že nechci postel na stálo. Chci si spaní přes den uklidit a vytáhnout ho jen na noc. Nechci to mít v obytné místnosti z důvodu vizuálního i hygienického.
Za mě je to strašně nepraktický. Ještě víc o to, že to není jen obyvak, ale i kuchyň. Smrad peřin z vaření bych neprekousla. Moji rodiče spali v obýváku a bylo to na nic. Nemohli jsme ráno k tv nebo hrám, dokud se nevzbudili. Nemohli jsme se večer na nic dýl dívat, protože už chtěli spát. Obyvak se tím dost zmenšil, takže ve výsledku to byl mini obyvak a mini ložnice. Ale tam to prostě jinak nešlo, 2 + 1 a 3 deti…A to ten pokoj měl 25 m² a kuchyň byla zvlášť, průchozí nebyl. Pokud to opravdu jinak nejde, tak jo, ale jestli existuje jiná možnost, určitě bych ji zvážila.
Žila jsem za studií na 36m2 sama, byl to pokoj spojený s kuchyní a chce to hlavně tichou ledničku! Spíná totiž i v noci.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,najde se tady někdo, kdo má zkušenosti se spaním v obýváku?
U nás by se jednalo o vyklápěcí postel v místnosti s kk. Prostor 30m2, nalevo ode dveří kuchyňský kout s ostrůvkem. Naproti dveřím jídelní stůl. Napravo ode dveří výklopná postel ve skříni, gauč a televizní stolek, dveře na balkón.
Jednalo by se o dobu 7- 12 let, záleželo by, jak rychle syn vylétne z hnízda.
Zajímaly by mě vaše praktické zkušenosti s bytem bez vlastní ložnice. Díky moc.
Já už několik let spím dokonce v kuchyni. Blbý, ale zvykla jsem si. Děti měly společný pokoj. Takže soukromí nikdoo žádné. Ted´ má syn pokoj pro sebe a já dál zůstávám v kuchyni. A jde to i proto, že ani jeden z dětí nikdy moc nekoukaly na TV, takže mě s ní nerušily. A když se chodí do školy nebo práce, doma nesnídáme, takže taky žádný problém.
Těžko radit, každý snese něco jiného a každý dle možností no ![]()
Měli jsme a v klidu.. Jen si člověk zvykl na tv cumet z postele, no 😁
@Anonymní píše:*
Holky, co myslíte vyklopnou postelí s pohovkou? Nějak to nemůžu najít. Nemáte prosím odkaz?Já vím určitě, že nechci postel na stálo. Chci si spaní přes den uklidit a vytáhnout ho jen na noc. Nechci to mít v obytné místnosti z důvodu vizuálního i hygienického.
@mokkk píše: Žila jsem za studií na 36m2 sama, byl to pokoj spojený s kuchyní a chce to hlavně tichou ledničku! Spíná totiž i v noci.
Jj svatá pravda, na to jsem úplně zapomněla - lednice. A taky nebudes moct v noci zapnout myčku.
Na tichou lednici a nemožnost zapnout na noc myčku nebo pomalý hrnec už jsem myslela.
Koukání na televizi z postele u nás nepůjde. Čelo postele u nás bude na stejné stěně jako televize. Blbé to bude mít manžel, protože ten by si rád o víkendu přispal, ale my s dětmi ho vzbudíme, když budeme potřebovat fungovat v kuchyni a obýváku. On je ale ten, který ten být chce víc než já. Já ho na tuto nevýhodu upozorním a bude na něm, jak s tím naloží… ![]()
@K82 A kde je prosím tě ta matrace, když se pohovka složí?
Rozhodně je to zajímavý koncept, nikdy jsem to neviděla. My chceme šířku 180, ale to se určitě taky vyrábí. Díky za tip. ![]()
@Anonymní píše:
@K82 A kde je prosím tě ta matrace, když se pohovka složí?Rozhodně je to zajímavý koncept, nikdy jsem to neviděla. My chceme šířku 180, ale to se určitě taky vyrábí. Díky za tip.
Ta matrace se zaroluje tím skládáním dovnitř. Dle mě je to nej varianta, když nemůžeš mít normální postel. Zadej si, kdyztak, třeba na YouTube pohovka pro trvalé spaní, dela to i Phase třeba a tam by to mělo vyjet video, jak to funguje, aby sis to dokázala představit.
Edit já mám zrovna tu 180 matrací. Různé firmy nabízejí různé rozměry. Ta má měla max 200,tusim.
Moji rodiče takhle spí už 20 let. Přes den pohovka a konferenční stolek a večer se stolek odsune, sedačka vyklopí a spí se. Obývák je i s kk.
Nevýhoda je muset to každý večer a ráno pořád skládat a rozkládat, hučení lednice a dítě vás může večer načapat až si nečekaně půjde třeba pro pití.