Zkušenost s Postylkov

• Fotoalbum (11)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10
24.5.24 14:20

@Andrea1993607 mají vzor -odstoupení od smlouvy ve svých obchodních podmínkách, použila jsem ten, ptz jsem v jiných diskuzích četla, že paní chtěla zaslat jejich :/
podívejte se zde: Postýlkov - obchodní podmínky formulář je úplně na konci - příloha 2
Je to vtipné, protože tam mají uvedeno i jak postupují v případě vrácení peněz atd… Mají tam dokonce i sekci - řešení problémů s klientem :D
A stačí poslat email - ve finále to jako důkazní materiál stačí, ptz oni sami ve svých podmínkách píšou, že preferují emailovou/ tel. komunikaci. Doporučuji všechno, i jejich sliby nechat posílat na mail.

Já už o tu postel nestojím, pokud mi nabídne termín za měsíc, tak to mi nabídnou i kdekoliv jinde a budou jistě spolehlivější. Takže, děkuji ale nechci.

Je pravdou, že ČOI bohužel nic nevyřeší, max. jim dá pokutu a návrh na změnu podmínek, ale to, že mají otřesný zákaznický servis, nebo že natahují zakázky tak to jim asi vytknout nemůžou. Na druhou stranu při objednávce uvádí termín realizace, a pokud jej nedodrží, tak mám právo odstoupit, byť termín není přesné datum, tak tady se bavíme o odsunu o několik měsíců a to nemusím akceptovat, ptz takové podmínky při sjednání smlouvy nepadly. Takže, pokud mi nebudou chtít vrátit peníze, tak rozhodně se obracím na právníka a zasílám předžalobní výzvu.
A pokud bude paní operovat s tím, že mají materiál na skladě, tak mile ráda ho přenechám někomu, kdo na postýlku taktéž čeká, aspoň uvolním pořadník…

P. S. email o tom, že mi budou volat byl podepsán nějakou paní Zuzanou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.24 14:29

@Alena87366 Ano, s tou ČOI máte pravdu, průšvih by nastal asi až v okamžiku, kdy nevrátí peníze, pak by to ČOI mohlo zajímat více. ALe samozřejmě samotné odkládání realkizace je určitě důvod k odstoupení..
Já počkám ještě do toho příštího týdne, co bude. Stejně teď nemám absolutně náladu vybírat jinou postel :D
Dám pak vědět, jak jsme dopadli a klidně budu ráda i když dáte vědět Vy, jak postupujete. Jestli se něco děje.
Díky za poslání odkazu na odstoupení, mrknu na to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
24.5.24 14:31

@Alena87366 my posílali vlastní dohodu o odstoupení od Kupní smlouvy, protože paní majitelka nebyla schopna formuláře poslat. Ano jsou umístěny na jejich webových stránkách, ale operovala tím, že toho potřebuje vyplnit více a že máme počkat, až nám to emailem zašle. Nezaslala, poslali jsme vlastní a po milionech urgenci to nakonec akceptovali. Museli jsme je i neustále urgovat, že chceme peníze vratit zpět. U nás byla nevýhoda, že nám postel dodali, ale prostě jinou a ještě poškozenou. A ten dárek nám taky nepřívezli, prý zapomněli v autě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.5.24 14:44

@2mysaci4M
určitě dám vědět jak to bude postupovat, sama jsem zvědavá.

Na druhou stranu gratuluji, že jste to vyřešili, nás ten boj ještě čeká… Pořád nemůžu pochopit jak můžou takhle fungovat, to je v dnešní době absolutně nemyslitelné. Říkala jsem si, kde jsem na startu udělala chybu, protože jsem oslovila více výrobců a nakonec si vybrala je, právě protože se mi paní Romana, mám pocit, věnovala docela dost, což na mne působilo dobře. A to jsme tam chtěli objednat velkou sestavu patrovky, za mnohem více peněz, ale nakonec jsme se dohodli na jiné variantě, levnější - což dokonce navrhli oni. Působili prostě důvěryhodně a to mě asi štve nejvíce, že jim to člověk na začátku věří a pak tohle, a ještě ta forma jednání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.24 14:55

@Alena87366 Já jsem to měla úplně stejně, váhali jsme mezi několika výrobci a nakonec si dcera vybrala u nich, protože ty návrhy mají fakt krásné. Hned v den, kdy jsem udělala objednávku paní Romana volala, všechno jsme probraly, poradila mi ve věcech, kde jsem byla nejistá. Ten první týden, kdy jsme to spolu řešily komunikovala perfektně. Byla strašně milá, sympatická - no dělá to moc dobře :D
Jediné, co mě zarazilo, že chtějí zaplatit celou kupní cenu, ale to mi vysvětlila tak, že jsem na postel uplatnila slevový kód a jestli slevu chci, že musím zaplatit všechno, jinak by jim to dělalo bordel v účetnictví nebo co. Bohužel my si vybrali právě tu drahou, velkou patrovku, takže to bylo najednou docela dost peněz. Dál mě zarazillo, že mě strašně urgovala o zaplacení, každý den hovor, jestli mi dorazila faktura, kdy zaplatím atd…což mi bylo strašně divné, když výroba naší postele byla naplánovaná nejdřív za ty 2-3 měsíce…zpětně to už docela chápu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
24.5.24 16:44

@Alena87366, @Andrea1993607 chce to vytrvat a neustále je urgovat, emailem, telefonicky. Je to těžké a náročné na čas, ale jakmile od Vás ustane snaha, tak oni přestávají řešit. Ano, paní majitelka na začátku, když manžel postel objednal, tak ho neustále uháněla. Neustálé telefonáty, jestli došla faktura a kdy bude mít peníze na účtě, potřebuje okamžitě platbu. S vrácením peněz to už rychle řešit nechtěli. My byli tak vyčerpaní, že jsme se rozhodli si postel tedy nechat a nechat ji celou opravit. Pani majitelka si ji chtela odvést a prý peníze zašlou na dobropis do 14 dní. Obávali jsme se, že žádný dobropis neuvidíme a ani postel nebude. Oprava byla vyčíslena na 8,5 tis. a postel byla za 20 tis. Nakonec peníze vrátili a pro postel si přijeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
28.5.24 11:56

@2mysaci4M tak jen pro navázání stavu u nás- v pátek jsem posílala odstoupení od smlouvy, na to ihned email, jak je to mrzí a že to respektují a že se v pondělí někdo ozve :lol: dnes je úterý a zatím ani obraz ani zvuk… do mailu jsem jim jasně napsala do kdy jim běží lhůta na zaslání peněz (7.6.) Tak počkám tak do 5.6. Pak je upozorním, že se blíží splatnost a pohrozim právníkem, pokud teda sami nějak nezareaguji, o čemž pochybuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
28.5.24 12:00
@Alena87366 píše: Více

Mne maji o víkendu dovezd postel, tak se zacnu modlit at ji dovezou at bude v poradku. Jinak jim v pondeli poslu taky odstúpení od smlouvy. Pak napíšu, jestli mi ji dovezli jak slibuji. Dajte pak vedet jak jste dopadla, držím pesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
28.5.24 12:50

@Alena87366 takto to bylo přesně u nás. My jsme ji ještě uháněli přes WhatsApp. Na lhůty pro zaslání peněz vůbec nereagovali. Tak jsem paní majitelce volala a řekla ji, že už mě to fakt nebaví a že se tedy budeme bavit přes právního zástupce. Asi jsme ji už lezli na nervy, tak začala komunikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
28.5.24 12:52

@Mairim31 po smontování si postel důkladně prohlédněte a při poškození doporučuji ji poslat zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
28.5.24 13:03

@2mysaci4M zkontroluji určite ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.5.24 15:17

Postýlkov

Napište zkušenost sem, jinak nedáme ostatním maminám vědět https://www.firmy.cz/…-chrast.html?…

Taky do dnes nemáme ani postel ani peníze a bohužel je nás asi hodně. Komunikace na bodě mrazu. Nejhorší je to, že dejme tomu, že je dlouhá dodací doba, ale mluvila jsem s maminkami jinde a prohlížela internet a hodně se nadává na jejich kvalitu. Nekvalitní práce, ale i nekvalitně dřevo. často postýlka jinak než ji zákazníci chtěli. Pochopila bych ještě delší dobu dodání ale docela dost mě děsí recenze o kvalitě provedené práce. Na to, když jsem koukala, tak hodně lidí opravdu reklamuje.

Není nikde možnost odradit jiné zákazníky než na firmy.cz, kde jsem koukala, že si píší i recenze sami, což jsem nahlásila seznamu (je tam možnost u každé recenze, myslím, že nahlkásit něco jako spčízněnou recenzi a recenze od Tomáše, což je manžel paní - má u recenze i jejich logo a cěkolikrát je tam Cabáková, což je jeich rodina. Ale nevím, jestli s tím seznam něco udělá. No myslím, že by bylo fajn, dát vědět ostatním zákazníkům, protože jinak není možnost další maminy varovat. Zkuste se taky podělit o spokojenost tam.
 https://www.firmy.cz/…-chrast.html?…

Držím všem palce a taky dáme vědět. Kdybych si mohla přečíst recenze, nešla bych do toho hlavně z důvodu kvality. :( :( :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
31.5.24 16:27

Postýlkov

Hezký den, postel objednaná 10.2.24 ihned zaplaceno, komunikace minimální, několikrát v meilu slíbeno dodání duben, po mém urgování, slíbeno dodání květen, zatím nic 😡

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
31.5.24 16:47

@Vendy18817 musíte je neustále urgovat, emailem, telefonicky, WhatsApp. Pokud odstoupíte od Kupní smlouvy, pro nedodání zboží, musejí Vám do 14 dnů vrátit peníze. My měli smůlu, že nám postel dodali, ale jinou a poškozenou. Tam je problém, že ze zákona jsme si nemohli nárokovat vrácení peněz, před tím, než si postel odvezli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
31.5.24 21:52
@Mairim31 píše: Více

Dobrý den, dodali vám postýlku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...