Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Zkušenost nemám-taky v tom teď finančně pěkně lítám, ale pokud nabízejí splátkovej kalendář využila bych toho to máte za půl roku splacené a bude mít klid jinak přijdete o víc uvalí na vás exekuci.
Zkouší to na Vás. Stačí se podívat na internet a najít informace o soudních sporech, které se týkají neoprávněného účtování si nepřiměřených částek za jakési vymáhání dluhů inkasní agenturou. Tato firma je navíc dle mnohých příspěvků na internetu známa svou arogantností, kdy se Vás snaží tlačit do kouta, aby z Vás vymámili vše, na co mají údajně nárok. Nenechte se zastrašit, stůjte si za svým a případně se spojte s některou z neziskovek, které se takovými hajzlíky zabývají.
A jen tak mimochodem, tato firma zastupuje více takových společností, jako jsou Ferratum, Via SMS ad. Všechnx mají společného jmenovce - údajně Maltská banka. Když se kouknete do OR na justice.cz, většinu takových společností vlastní nějaký Lotyš. Dle mě bílí koně.
Snažte se posílat alespon něco, sice budou prudit volat, psát mejly, ale snažte se splácet a ten poplatek mají všechny tyto společnosti, někde i větší. Já posílám každý měsíc, ale telefon jim neberu maximálně odpovím na mejl, jsou nepříjemní konkrétně Donková, šílená. Samozdřejmě to chci mít splacené, kdybych se nedostala do tíživé situace tak bych to zaplatila ted musím jen jak mi to jde. Naštěstí dluh u té společnosti nemám ted jen ten jejich poplatek a snad mi daj pokoj. Trvalo to rok a exekucí jen vyhrožovali, ale jak říkám posílala jsem aspon něco.
Mohu se zeptat, jak dlouho tolerovali, že posíláte jenom část? Já teď řeším to samé s tou samou konkrétní paní…
Ahojte všichni. Společnost Finio jsou ubozí chudáčci, kteří se snaží pouze přiživit na pohledávkách různých společností. Nejlepší rada?? Pokud někde něco dlužíte a ozve se Vám právě tato firma, tak s touto firmou nemusíte vůbec komunikovat do té doby, dokud Vám nepošlou doporučeným dopisem, že Váš dluh od předmětné společnosti převzali. Do té doby plaťte alespoň částečně původní společnosti. Řekněme 100 Kč měsíčně. To úplně stačí. Důrazně píšu, že oznámení o postoupení pohledávky musí být zasláno doporučeně. A i tak by měli velké potíže s prokázáním, že Vám vůbec takové oznámení doručilo. Rozhodně jim neodpovídejte, rozhodně s nimi nekomunikujte a hlavně už vůbec nic jim nepodepisujte. Jsou to zloději a snaží se pouze zastrašovat lidi. Celé to mají postavené na psychologii a jejich fungování spočívá na tom, že Vás otravujou otravujou a zase otravujou dokud Vás nezlomí. Na žádné částky navíc nemají v žádném případě nárok, avšak to platí pouze tehdy, pokud jim něco nepodepíšete. Hlavně žádný strach a když dojde k soudu, vždycky můžete soud požádat o povolení dluh splácet v případě, že před podáním žaloby alespoň částečně splácíte.
Děkuji za reakci. Je to bohužel všechno pravda. Já jsem jim bohužel teď pod nátlakem všechno uhradil. Zbývá mi už jen jedna pohledávka, pak snad už budu mít klid. Opravdu se nenechte zastrašit. Jejich způsoby jsou víc jak nepřípustné. Když jsem nestíhal splácet a snažil jsem se domluvit na snížení splátek, tak mi od nich bylo sděleno, že to nelze a ať si seženu peníze tím, že prodám svoje osobní věci. Že pokud neuhradím hned, tak hned exe. Částky, které si účtují - jako poplatky za vymáhání jsou opravdu vysoké, jednu pohledávku jsem předplatil o 8 tisíc - to šlo jim:( Nikde nikde jsem se s podobným jednáním a způsobem vymáhání nesetkal-
Pevné nervy všem, které se s touto společností setkají
Vymahači, snaží se zatlačit do kouta u dluhu 18 tisíc si zaúčtovali 12 tisíc za své služby. Všechno předáno právníkovi od dopisů přes emaily až po výhrůžné smsky, něco je to bude stát, jeden chlápek od nich už dostal co pro to
. Nebojte se a reste to s právníkem.
Hezký den ![]()
Tak s touhle firmou mám „úžasnou“ zkušenost volala jsem tam ohledně dluhu 5600,– říkám paní že to zaplatím ve splátkách, ať mě pošle číslo účtu atd…jinak než e-mailem se neumí bavit, volat musíte vy, slečna na mě vyjela že okamžitě chce celou částku říkám že peníze na to nemám jako celou částku řvala po mě jak po nějakém frackovi, že když si beru půjčku tak snad mám splácení (mmch jde o půjčku starší kterou si vzal manžel bez mého vědomí) začala mi vyhrožovat soudem atd chování absolutně žádné
byla jsem dost v šoku, protože v emailu stalo, že se mám nahlásit a pořešit to a ona se mnou jednala jak s nějakým hajzlem, vůbec si nenechala vysvětlit situaci nic prostě nezájem, říkám že beru péči na postižené dítě, že jsem nezaměstnaná, že zaplatím třeba na 3× a ona že ne dnes hned celá částka..takže vůbec se s nikým neserou
příště vím, že na email žádný už nemám volat protože domluva žádná ![]()
Dobry den. Dluzili jsme s partnerkou na Zaplo. Je pravda ze jsme si u nich pujcili asi 100tis v prubehu 3 pol.let. ale uspesne splatili vzdy sve zavazky.
Partnerka nemohla asi 2mesice na email kde byli vzkazky pro uhradu a upozorneni na to ze to postoupi dal inkasni spol. Finio. Ted nam pred tydnem volali a chteli castku 10.700kc do tydne uhradit. Coz je do zitra 1.4.2022. Nemeli jsme zadny prijem protoze jsme byli oba nemocni. Dnes jim partnerka volala a ty rekli ze do zitra min.5tisic nebo nam zaklepe na dvere nejakej asi team co nam prevrati byt na ruby. Ikdyz jsme schopni pristi tyden dat dokupy 5tis pro ne tak ze do zitra jinak se snami bude jednat hodne zle. Jak muzeme postupovat??
Partnerka ma slzy v ocich a ja sem tzv.na obeseni
dekuji za veskere informace jake mame "moznosti. Dekuji jeste 1×.
Mira
@Uzivejkazdyden
Zkuste kontaktovat úvěrovou záchranku. Specializují se na nebankovní společnosti, jsou schopni napadnout smlouvu, protože je ve většině případech nezákonná…
Všechny vás zdravím a prosím o radu…
Bohužel jsem se dostala do finančních potíží a půjčila jsem si od společnosti ferratum(to byla chyba, ale nedalo se nic dělat).Nebyla jsem schopna půjčku splatit a tak mne přehodili do inkasní společnosti finio. Než mne přehodili k finiu tak jsem se nějakou dobu snažila posílat alespoň něco(500).Společnost finio mi řekla že dlužím 10 700,tato částka mi nesouhlasila, můj dluh byl po zaplacení pár splátek 8200,tak jsem je žádala o zaslání podkladů, jak se to mohlo vyšplhat až k takové částce. Samozdřejmně řekli že je tam i jejich finanční odměna a že o zaslání mích splátek nic nevědí a že tam nic takového nemají a abych to hned uhradila, že oni mi žádné podklady posílat nebudou.Nebo abych si koupila splátkový kalendář za 1200 a pak měsíčně posílala 2500,což jsem si nemohla dovolit.
No, nebudu to dál rozepisovat, každopádně jsem se dozvěděla že ¨můj dluh je těch 8200 a 2500 je jejich odměna. Bohužel s nimi se nejde nijak jinak domluvit na splátkách, prosím o vaše zkušenosti s touto společností, případně i o zkušenosti s jejich inspektorem.