Zkušenosti s tábory Mamut?

18.7.26 20:56

Zkusenosti s Tabory Mamut

Dobry den, jake mate zkusenosti s tabory Mamut? Z tabora se mi vratilo dite a jsem trochu zdesena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
79035
18.7.26 21:07
@Prstynecka píše: Více

tak se prosím trochu rozepiš, ať dáš zpětnou vazbu i ostatním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.26 23:51

Nechci nikoho osocovat, dcerka prijela s kufrem skoro celym poskladanym, tak jak jsem nachystala. Naspineno mela jen par veci, vlasy zacuchtane, myte snad jeste pred odjezdem na tabor. Prijela sice spokojena, ale starost o hygienu zrejme na tabore neresi. Prijela unavena a hladova. To vse bych prekousla, ale ze si deti na tabore povidaji, ze snad nejaky vedouci ci co mel udajne obtezovat holku, coz by bylo uz pres caru. Dcera mi nelze a nevymyslisi. Prosla jsem nejake recenze a nic divneho jsem nenasla, tak me zajima, zda to muze mit realny zaklad nebo jen vymysli ostatnich deti. Tabor byl pro mensi deti a takove veci si snad jen tak dite nevymysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79035
19.7.26 00:00

aha, tak to, že dítě použije jen pár horních věcí z kufru, to je normální, že se na táboře nemyjí vlasy, to je také normální,
to obtěžování to už je daleko větší problém, ono já třeba vůbec nemám v lásce tyhle komerční tábory, nejlepší je, když to ovšem je možné, poslat dítě na tábor třeba od kroužku, kam chodí celý rok, ale chápu, že každá organizace, která dělá kroužky, nemusí dělat také tábory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23026
19.7.26 06:38

Jsem stejného názoru jako @stinga
Já rozhodně na cizí tábory dcery neposílám a nikdy bych neposlala, doma chodí na příměstský tábory od DDM, kde všechny znám a pak jezdí na „tábor“ soustředění se svými trenéry, kamarády ze sportu.

Jinak oblečení, hygiena atd..většinou nechávají na dětech. Nikdo za nimi nestojí jako doma, prostě pošlou vyčistit zuby, nebo je to automatika, jak jsou naučené z domova. Vyčistím zuby, účesu se, vezmu čiste oblečení..s tím jídlem, samozřejmě děti jsou vybíravé, takže ne vždy vše ji a proto domu jezdi kolikrát nedojedene. Já jsem poučená a holkám balím i něco navíc.

Obtěžování - rozhodně bych řešila, spojila se s jinými rodiči a nebo to nahlásila směrem k táboru na prošetření. Tvoje dítě už je doma, ale další budou jezdit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
19.7.26 10:17

Co je to „snad nějaký vedoucí či co“? To taky může být 17 letý praktikant, který si prožíval letní lásku s 15 letou účastnicí tábora. A 10 lete holky z jiného oddílu to mohou vidět všelijak. Než bych hlásila takové podezření, zeptej se dcery, kdo přesně a co přesně se dělo.
V kombinaci s tím, že jsi překvapená, že si dcera nečesala vlasy a nosila týden stejné prádlo, ta zpráva nepůsobí věrohodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22423
19.7.26 11:06

A z čeho konkrétně jsi zdéšena? Že tam žádná maminka nestála dítěti za zády a nekontrolovala, zda má čisté ponožky a učesala se. To se fakt na táborech nedělá, jezdí tam děti, které základní hygienu zvládají. Snad jsi nečekala, že ti vrátí vymydlené dítě s vypraným kufrem. Pokud na tom trváš, tak to musíš naučit dítě, ať to dělá samo, automaticky. Opravdu nikdo nebude kontrolat, zda si myje uši a převlíká denně gaťky. A kdyby to někdo dělal, zase budeš mít výhrady, že dětem lezou do sprch a kufrů.
S tím obviněním si to pořádně ověř, táborové povídačky bývají pestré.
Jedna matka hlasila na policii, že v lese tam a tam leží kostra člověka, že tam bylo dítě na táboře a určitě ji vidělo, protože ji by nelhalo. Děti si vymyslely strašící storku a žádná kostra nikde nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.7.26 11:34
@moofy píše: Více

Dcera byla na tabore s kamaradkou, ktera nam tabor doporucila. Poslednich letech byla nadsena, letos prej katasrofa. Obe holky jsou zvykle z domu se cesat a prevlekat, prej nemeli cas se ucesat atd. To bych mozna verila, dle kamaradky maji cely den nejaky program. Dle internetu se zmenilo vedeni, z kancelare odesli ochotne slecny ci pani a ze vse bylo letos nejake divne.
Tabor byl urcen pro deti od 5 do 15 let, takze je mozne, ze byli i starsi holky, ale sami pisi na strankach, ze zakazuji jakekoliv vztahy. Zkusim holky nenapadne jeste vyslechnout ale info o obtezovani z nich vypadlo az skoro po tydnu a to jsem zaslechla jen nahodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11275
19.7.26 12:10

A to jsi nevěděla, že se děcka z táborů vrací jak pračlověci? 8) špinavý, zacuchaní, ve smradlavých botách a hadrech, co můžeš rovnou spálit! To je ten pravý tábor v divočině, nejlépe ve stanu s podsadou. Hladová jasný, protože na táboře mají velký výdej energie a žádnou Michellinskou restauraci 8).
Obtěžovat holku- vždyť to ani nemusí být pravda :roll:. Typická táborová kauza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.7.26 18:33
@Bytsamsebou píše: Více

Dobre, pokud se podle tebe vraceji jako praclovicci, tak proc to stejne nebylo i v minulych letech. Kamaradka mi doporucila tento tabor prave proto, ze dcera prijela spokojena, sice unavena, ale bylo dohlizeno na prevlekani a cesani a pokud to dite nezvladalo, tak vedouci ho poslal zpet to udelat. Prej i ona byla trosku vykolejena, kdyz se ji dcera vratila ve stejnem stavu jako ma dcera. Jen me zajima, zda ma jeste nekdo podobne zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6867
19.7.26 21:04

@stinga @lucynka25 Tak já syna posílám už čtyři roky přes agenturu a nemůžu si stěžovat. Naopak se snaží hodně a tyto tábory jsou nadupané programem od rána do večera. Od zimy se již různě školí a trénují nové hry. Ano, pravda, neposílám ho samotného. Vždy jezdí s kamarádem. A rok od roku se i němu přidává víc kamarádů, které právě jezdili do těch „obyčejných“ táborů. Tam často tak pestrý program nebyl, často tam vedoucí po večerech chlastali a dělali si z toho další dovolenou a necrcali se tam tak s dětmi, kterým se hodně stýskalo. Ale pravda, nechodí na žádný kroužek, kde by tábor byl. Teď nechci dělat reklamu, spíš že bych komerčními tábory tak neopovrhovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9923
19.7.26 22:12

Obtěžování by viděla jako problém, zbytek ne.
První 3týdenní tábor syn strávil v jedné sadě termoprádla, dvou trikách, plavkách a kroji a hrdě hlásil, že si zuby čistil skoro každý den :mrgreen: Sprchu nemají, koupel se koná v rybníku.
Dcera zase 3 dny po návratu jen spí a jí, jak je unavená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79035
19.7.26 22:45
@vejilka píše: Více

já komerčními tábory neopovrhuji, já jim nedůvěřuji, na táboře od kroužku jsou prověření a známí vedoucí, na komerčním táboře ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6867
19.7.26 23:04
@stinga píše: Více

Tak od kroužku jsou skutečně nejlepší. Bohužel ale je málo kroužků, kteří by tyto pobyty poskytovaly. Já právě měla zkušenosti s těmi tábory, které nejsou přes agenturu. Také nechci říct, že jsou špatné. Ale opravdu mají ty děti porovnání a lepší ten komerční. Ty si hodně zakládají na tom, aby se jim děti vracely a neměly náhodou špatnou recenzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79035
19.7.26 23:23
@vejilka píše: Více

no ano, chápu ideu komerčních táborů, aby byla zábava od rána až do noci, ale na táboře je také důležitá morálka vedoucích, a to na těch komerčních pokulhává, není tam žádná záruka, že to nejsou pochybné existence, které si přišly na ten tábor přivydělat ne-li něco horšího, že je lákají děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí