Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@warita píše:
@7.straka jezis, jak ja ti rozumim. Mam doma silene hodnou 22m. Ona nosi srdce vyslovene na dlani, deli se o sve hracky, s kazdym si chce povidat, uplne cizi deti chce objimat, nebo chytat za ruku. proste takova velmi kontaktni a extremne hodna.A deti na hristi ji odhani, berou ji hracky, ona se necha a jenom smutne kouka. Uplne mi z toho puka srdce a nevim, co mam delat. Ona by se potrebovala otrkat, ale nevim, jak ji mam pomoct, bez toho, aby ji nebolela dusicka.
Zkusila ses na to podívat optikou tech druhých děti? Opravdu je " extrémní hodnost" to, ze holčička se vlastne chová invazivne a narušuje osobní zónu druhých děti? Opravdu nechápes proč ji druhé děti odhaneji? Ona se nepotrebuje otrkat, ona to už umí.
@kruel
raději asociál než si nechat cokoliv líbit
. Jako od manžela je to fajn to jo, to se nebráním ![]()
@Svistice píše:
Z takových dětí mají moje osypky.Prostě vysvětlovat, že ne každému je všechno příjemné. Včetně objímání a pusinkování. A že musí respektovat, když někdo řekne ne.
U nás ve školce celý první měsíc „bojoval“ personál s takovouto holčičku, co si zaboha nenechala vysvětlit, že jiné děti prostě nemají rádi neustálé objímání, hlazení a vnucování hraček. Navíc, když nebylo po jejím, tak nasadila sílu. Což vedlo v kolektivu tříletých prostě ke konfliktům.
EDIT: A fdost pomáhá sourozenec. To je každodenní tréning interakcí.
Příspěvek upraven 09.10.18 v 11:22
Ano, nejdříve jsem napsala svůj příspěvek a az ted dočítám a vidím, ze už na to bylo upozorneno.
@7.straka píše:
@MartinaIrena to jsem řekla taky, že si může hrát s jinými dětmi, ale ona to vidí tak, že jakoby už jsou děti „rozebrané“ a na ní žádná kamarádka nezbyla, nebo co. Vidím na ní, že v té školce (momentálně?) jakoby nutně potřebuje kámošku. Nevím, asi si to tam tak říkají. Třeba na hřišti se bez problémů skamarádí.navíc jí říkám, že jak trochu povyroste mladší ségra, budou nejlepší kamarádky na celý život. Prostě jen ta školka nějak neklape
Tak pokud vím, ve školce pani učitelky hrají s dětmi po vícero hry kooperativního charakteru a ve dvojicích se chodí max.na procházky. Takže u spontánních her se dcera může zapojit vždycky do chumlu, kde je nejvíc děti. Ja vidím cestu v posilování sebevědomí, protože když vymyslí pokaždý nějakou vtipnou hru, půjdou za ní davy a nějaká Adélka si může hojit své mindráky na někom jiným
@warita píše:
ona neobjima neustale. Ale dik, me zase osypava od takovych chladnych odchovu.Sourozence ji rada poridim, az buh da a ja ze sebe vymacknu pouzitelne vajicko.
Příspěvek upraven 09.10.18 v 11:36
Ty brdo, jaké chladne odchovy? Doma se maminka s dcerou může mazlit a pusinkovat jak chce, ale děti ve školce jsou cizí děti a to se prostě nedělá !!! Je to od tech pusinkujicich deti invazivni, bere to osobni prostor a osobni zonu.Nebo ty by ses nechala hladit a pusinkovat a objimat třeba od kolegu v práci? A nazývala bys ty lidi, ze jsou extrémně hodní? ![]()
@Svistice píše:
@Janina81 Možná jen do té doby, než to někdo přežene a jednu mu nenatáhne.
To už se taky stalo, ale je tam v tom něco, co on úplně neovládá. Já mu taky ukazuju, že jemu by se taky nelíbilo, kdyby k němu někdo přilítnul, zařval pomazlit a hned ho obejmul. Jako s věkem se to zlepšuje, už to nědělá cizím lidem a dětem, ale u něj je to spíš o upoutání pozornosti. Říkala jsem i učitelkám, že bych potřebovala, že i přesto, že je roztomilý, tak ať ho prostě sundají dolů a řeknou, že takhle ne.
@Markéta80 píše:
@7.straka Vali raději kluky. asi aby neměla konkurenci. Ale tohle bych jí vysvětlila že je fakt ošklivé a prostě se to dělat nesmí@Janina81
malá taky ráda ale jen nás doma
Každý chce mít svůj prostor a tohle většině dětí i dospělých nesnese. Omezuje je to. Já to taky neměla ráda. Takhle kdyby se na mne někdo venku vrhnul tak se budu bránit
Já taky ne, nemám to ráda doteď, nejsem moc mazlící typ, mám ráda svůj prostor. Jednu dobu jsem si říkala, že mu asi nedávám najevo dostatek lásky, když tohle dělá ostatním, tak jsem se s ním začala víc mazlit, ale stejně to tam je.